fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

OTVORENA FABRIKA "REGENT LIGHTING" U SVILAJNCU Posao za 130 radnika, Vučić saopštio velike vesti (VIDEO)

Foto: Printscreen
Švajcarska firma otvorena je u Srbiji.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom otvaranju fabrike "Regent", u Svilajncu.

Kompanija za proizvodnju električne rasvete "Regent Lighting" doo iz Švajcarske otvara fabriku u Svilajncu i zapošljava 130 radnika, a investicija je vredna osam milona evra. Svečanom otvaranju prisustvuje predsednik Aleksandar Vučić.

"Regent" je u Svilajncu iznajmio objekat od preko 1.000 kvadratnih metara, gde je započela proizvodnju, a paralelno gradio je objekat za sopstvenu fabriku, u prvoj fazi 6.000 kvadratnih metara, a u drugoj još toliko, saopštila je ranije Služba za odnose sa javnošću Skupštine opštine.

Reč je o izvozno orjentisanoj kompaniji koja je izgradila fabriku u Velikom Polju, jednoj od dve Industrijske zone ove opštine gde rade još četiri inostrane fabrike.

Najava izgradnje obilaznice sa dva mosta

Fabrika je svečano otvorena, a zatim se prisutnima obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da uskoro kreće izgrađnja obilaznice oko Svilajnca.

Danas, malo da je šta ostalo da kažem, jer i ono što sma hteo da bude iznenađenje, rekli su. Divno su govorili švajcarski gosti, a ja ću da ponovim ono što je Milanović rekao, a to je da će u martu ili aprilu krenuti obilaznica oko Svilajnca - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
Foto: Printscreen

Kako je Vučić dodao, to je važna vest kako za Svilajnac, tako i za investitore, radi logističke podrške. Kako je dodao, stare porodične kompanije su simbol uspeha.

Ursula je jedna fantastična žena, i ona je uvela priču o dualnom obrazovanju. već smo izbacili 4.000 dece koja su dobila posao u struci. Na mnogo skepse je naišla ta ideja, međutim, to je logično - rekao je Vučić.

Vučić je dodao da spomenuta inicijativa o dualnom obrazovanju mora da se unapredi.

To je nešto u čemu zaostajemo za Nemačkom, Švajcarskom, Danskom, i one su sa razlogom značajno ispred svih ostalih - dodao je Vučić.

Obraćanje predsednika Vučića narodu

- U Svilajnac smo, samo u objekte i infrastrukturu, uložili 16 miliona evra. Ova fabrika značiće ne samo zaposlenima, nego celoj opštini. Krenućemo u projekat izgradnje obilaznice oko Svilajnca, preko Resave i Morave. To će nas koštati oko 25 miliona evra. Kanalizacija će nas koštati preko 55 miliona evra za celu opštinu. Radićemo i vodovodnu mrežu. Ostaje nam da zatvorimo bazen - poručio je predsednik okupljenim građanima.

- Zahvalan sam danas što prisustvojem otvaranju Regent lighting, fabrike koja će značiti dodatni impuls ne samo zaposlenima, nego i opštini Svilajnac. Učestvujemo u obnovi mnogih hramova u cleom okrugu, nastavićemo sa tim. Veliko hvala na svemu, na podršci, razumevanju, ozbiljnosti što ste razumeli na koji način Srbija može da ide napred - kaže Vučić.

- Daleko smo od Švajcarske, ali moramo da radimo i da joj se približaamo, zajednički mnogo toga možemo i samo tako Srbija može da ide napred - rekao je Vučić, koji u u Svilajncu prisustvuje otvaranju švajcarske fabrike za proizvodnju osvetljenja Regent.

Vučić je rekao da će od svega najavljenog nešto biti izgrađeno ove godine, a nešto u najkraćem mogućem roku sledeće godine.

- Više toga smo renovirali i izgradili, a kada to završimo razgovaraćemo o većim platama, penzijama i kako da vratimo naše ljude na svoja ognjišta, jer će i ovde moći da žive od pristojnog rada - kazao je Vučić.

Pozvao je građane da pomognu u tome, jer, kako je kazao, sve što radimo radimo za nas, ali i za našu decu.

- Samo teškim radom Srbija može postići dosta toga. U najkraćem mogućem roku ćemo ove sve radove završiti - rekao je predsenik na početku obraćanja.

- Učestvujemo u obnovi hramova ovde u Svilajncu, u čitavom okrugu. Hvala svima na ogromnoj podršci u ovome. Možda nedostaje još jedna fabrika, pa kada i to uradimo, možemo da kažemo da smo uradili zaista ogromnu stvar za Svilajnac. Čuvaćemo našu Srbiju. Ekonomski ćemo napredovati, Svilajnac će videti naše rezultate - rekao je on.

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
9 Beograd