fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

Vučić u obraćanju naciji: Želimo mir, ali ni časa neću časiti da zaštitim naše stanovništvo (VIDEO)

Tanjug/​Dimitrije Goll
Vanredno obraćanje povodom najnovijih dešavanja na KiM

Počelo je obraćanje predsednika Srbije Aleksandara Vučić povodom najnovijih dešavanja na Kosovu i Metohiji i upada specijalnih jedinica ROSU na sever Kosmeta.

Po treći put od 26. marta na apsolutno neprimeren način ugrožen je mir, napadnut mir i pokušano da se od Srbije dobije odgovor koji bi Priština mogla da iskoristi, zajedno sa jednim delom međunarodne organizacije, da satanizuju Srbije, rekao je večeras u vanrednom obreaćanju javnosti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

To su, istakao je, učinili bez bilo kakvog prava i suprotno Biselskom dogovoru i sporazumu i pokušali na svaki način da pokažu da ih ti sporazumi ne obavezuju i, još gore, da imaju podršku pre svega svojih zapadnih saveznika.

U operaciji je ucestvovalo između 110 i 130 pripadnika tzv. kosovskih bezbednosnih snaga, svi Albanci, svi pod dugim cevima, a zauzeli su pristupne saobraćajnice i sve objekte u blizini Gazivoda, brutalno maltretirali više lica, a četvoro držali kao taoce.

- Danas je po treći put na apsolutno neprimeren način ugrožen mir od strane prištinskih vlasti, pokušano je da se od Srbije da se dobije odgovor koji bi mogli zajedno da iskoriste za satanizaciju naše zemlje. Neki će reći da sam preterao u ovoj oceni. Danas su bez prava i suprotno Briselskom i sporazumu i dogovoru. Oni su pokušali da pokažu da ih taj sporazum ne obavezuje. Svi naoružani dugim cevima zauzeli su pristupne saobraćajnice, brutalno maltretirali više lica, četiri lica su privodili i zadržavali, a ni za jednu od tih stvari nisu imali razloga. Oni nemaju šta da traže na Kosovu i Metohiji sa dugim cevima - rekao je predsednik Vučić.

Aleksandar Vučić
Foto: Youtube printscreen/ Tanjug News Agency official

- Sastav jedinica koje su upale na sever je bio etnički čisto albanski. 100 odsto pripadnika ROSU u ovom banditskom upadu bili su albanci. Pogažen je sporazum o slobodi kretanja. Pogažena je rezolucija 12/44 na koju se ni oni, ni njihovi zapadni saveznici odavno ne obaziru - dodao je predsednik.

Jeste li čuli nekad da neki predsednik ide na kafu s dugim cevima, komentarisao je večeras predsednik Aleksandar Vučić izjave tzv. kosovskog predsednika Hašima Tačija o tome kako je "išao na izlet na jezero Gazivode". 

- Potpuno je, kao, normalno da je predsednik otišao na kafu, prošetao, paradirao malo... skupa ta kafa, jeste čuli da tako ide neki predsednik na kafu? - zapitao je Vučić u vanrednom obraćanju naciji. 

A, kako je primetio, i "impresije" koje je Tači preneo, pogrešne su i, kako je napomenuo, neko bi morao Tačiju da skrene pažnju. 

ŠOK OTKRIĆE! Na Gazivode danas upalo više od 100 specijalaca ROSU: Šiptari sproveli STRAVIČAN TEROR

- On je rekao da je uživao u lepoti koja je dar od Boga, ali treba da zna da je jezero veštačko, da ga lepotom nije obdario Bog, nego čovek i da je taj čovek Srbin, jer to su veštačko jezero napravili Srbi - naveo je Vučić. On je pozvao Srbe sa KiM da budu mirni i da napuste barikade u Zubinom Potoku.

- Pozvali su na uzdržanost sve strane. Od čega da se uzdržimo? To je moje pitanje za EU. Otvarao sam fabriku u Nišu. Da li je to moj greh? Da li je to greh Srbije? Šta smo mi to uradili Albancima? Od čega da se uzdržimo? Ni jednu reč neću da kažem, recite mi od čega više da se uzdržimo? Ili bi trebalo vi da se uzdržite, makar od licemerja, ako možete.

LAZANSKI PONIZIO TAČIJA U UŽIVO PROGRAMU! Brutalan odgovor na Zmijin cinizam: "Slučajno sreo Srbe?"

- Postavilo se pitanje zašto nisam išao u Njujork da se sastanem sa Hašimom Tačijem. O čemu da razgovaramo? Je l' Albanci imaju da nam kažu nešto drugo osim da nam prete ratom? Ja ne zovem Srbe da se ujedine protiv Albanaca, zovem ih da se ujedinimo u borbi za istinu. Još tri puta ako se ovako nešto ponovi, to više ni neće biti vest. Ni za Srbe sa severa Kosova više neće biti vest. Brutalno su lagali da nikoga nisu zadržavali i privodili - istakao je Vučić.

- Danas kad upadaju sa dugim cevima i maltretiraju ljude, nikog živog ne možete da dobijete. Pozivam Srbe na KiM da budu mirni, molim Srbe u Zubinom Potoku da napuste barikade, da ubuduće uvek pitaju svoju državu Srbiju, da razgovaraju sa nama i da se ponašamo dostojanstveno i odgovorno. To je moja molba za Srbe sa KiM.

- Uvek ćemo se dijalogom boriti protiv namere onih koji bi da dugim cevima uređuju budućnost. Duge cevi nas ne vode u budućnost, nego u tešku prošlost. Danas sam izdao naređenje da naša vojska bude u najvišem stepenu borbenosti. Mi ćemo snažiti svoju armiju, čuvaćemo mir gotovo po svaku cenu. Ovo gotovo sam rekao zbog bezumlja onih koji misle da mogu da prave generalne probe za progon Srba sa severa KiM. Srbija će pronaći način da svoje stanovništvo zaštiti, ni časa neću časiti. Molim ih da ne napadaju Srbe, da ne ispituju strpljenje srpskog naroda i srpske države.

Predsednik je istakao da je sigurnost našeg naroda najvažnija.

- Hoću da se zahvalim pripadnicima vojske i policije koji su i danas pokazali odgovornost i koliko je Srbija ozbiljna zemlja, uvek spremna da zaštiti svoje goloruko stanovništvo. Što se Albanaca tiče, mi sa njima želimo dugotrajan mir, ali taj mir ne može da nastane na temeljima dugih cevi. Već sam rekao, nove "Oluje" i "Bljeska" za vreme mog mandata neće biti.

Aleksandar Vučić
Foto: Yotube printscreen/ Tanjug News Agency official

Goloruki Srbi blokirali put ka Gazivodama: Ne damo Šiptarima NAŠU ZEMLJU

Predsednik Vučić naredio je stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti, potvrđeno je u Kabinetu predsednika, koji je i vrhovni komandant Vojske Srbije.

Specijalci ROSU zauzeli su danas pre podne veštačko jezero i hidrocentralu Gazivode. Kako se saznaje, srpske bezbednosne službe otkrile su da je u današnjem upadu na Gazivode i maltretiranju Srba učestvovalo između 105 i 110 pripadnika specijalnih jedinica ROSU.

ROSU se povukao sa sa severa Kosova i Metohije danas oko 16 časova.

Da podsetimo, Vučić boravio je na Gazivodama tokom svoje nedavne posete KiM i poslao potpuno jasnu poruku da ne može niko da otima državnu imovinu Republike Srbije na taj način kako Albanci žele - nasilnim putem.

Šiptari zaveli teror, a KFOR se i DALJE PRAVI LUD: Hapšenja nije bilo, nastavljamo da nadgledamo situaciju

Gazivode
Tanjug/​Dimitrije Goll

POBUNA NA KOSOVU! Albanci MEĐUSOBNO zakrvili, Kurti poziva: Svi se udružite PROTIV TAČIJA! (VIDEO)

Jezero Gazivode, koje je danas jedno od važnih pitanja u okviru rešavanja kosovskog čvora, nastalo je u komplikovanom procesu u kome je potopljeno 14 srpskih sela, više crkava i grobalja, dok su pod vodom su ostali i dvori Jelene Anžujske iz perioda Stefana Nemanje. Osim toga, iz Ibarskog Kolašina iseljeno je više od hiljadu Srba, a mnoga sela, kuće i imanja ostali su pod vodom.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 31 Pogledaj sve komentare
damir's picture

damir

Podrska Vucicu!

0 | 1
Nata's picture

Nata

Predsednik je rekao sve tacno i cinjenicno, z arazliku od Albanaca koji se samo sluze lazima i nasiljem.

0 | 1
boki's picture

boki

Albanci su presli sve granice.

0 | 1
Granica's picture

Granica

Albanci nisu presli sve granice,JOS NE!!!

0 | 1
Mina's picture

Mina

Vanredno obraćanje povodom najnovijih dešavanja na KiM...

0 | 1
Nena's picture

Nena

Vanredno obraćanje povodom najnovijih dešavanja na Kosovu i Metohiji...

0 | 1
Viki's picture

Viki

Albanci prelaze sve granice.

0 | 1
Dunja's picture

Dunja

Predsednik je sve u pravu.

1 | 0
Anabell's picture

Anabell

Srbija ce zastititi svoj narod koji zivi na KIM.Ponasanje Albanaca,je preteralo svaku meru.Stalnim provociranjem,i bahatim ponasanjem,i pretnji sa dugim cevima,ne doprinose ocuvanju mira.Jedno govore,a drugo rade.Srbija ce se boriti za ocuvanje mira.Pokusacemo razgovorima,da doprinesemo ocuvanju mira.Albanci treba da prestanu sa svojim provokacijama.

1 | 0
Maja's picture

Maja

Podrška za predsednika u ovim trenucima!

1 | 0
Sanja's picture

Sanja

Srbija ne želi rat i stradanja, ne želimo tuđe, samo ono što je naše. Želimo da otvaramo fabrike, da ekonomski rastemo, da idemo u bolje sutra.

0 | 0
Maja's picture

Maja

Kršenje sporazuma je manir Albanaca koji vode privremene institucije na KiM.

1 | 0
Bule's picture

Bule

Ovo je prava reakcija jednog predsednika. Treba im pokazati da cemo zastititi nase stanovnistvo na Kosovu

1 | 0
Sale's picture

Sale

Ovo je pravi odgovor na provokacije Albanaca. Treba im pokazati zube

1 | 0
Ena's picture

Ena

Treba im jasno staviti do znanja da nase strpljenje nije beskonacno.

1 | 0
Lela's picture

Lela

Sramno je i nedopustivo sto svetske sile ne reaguju na nasilje nad Srbima!! Drzava Srbija mora da zastiti svoj narod.

0 | 0
Ana's picture

Ana

Srbija ce uvek biti uz svoj narod i ma sta bilo imace kapacitete da ga zastiti.

1 | 0
Zika 's picture

Zika

Srbija je miroljubiva zemlja i sve pokušava da reši kompromisom i dijalogom.

0 | 0
a a's picture

a a

puna podrska predsedniku u borbi za srpski narod na kosovu

1 | 0
Ana's picture

Ana

Mir nam je iznad svega,ali nasilje nad našim narodom nećemo dozvoliti.

0 | 0
Dijego's picture

Dijego

Aleksandar Vučić je uvek bio uz svoj narod i svoju državu. VS če uvek biti u pripravnosti.

1 | 0
Marko's picture

Marko

Ovo nam pokazuje da moramo vratiti odsluzenje vojnog roka.

1 | 0
Pera's picture

Pera

Tako se obraca pravi covek, pravi predsednik.

0 | 0
Vucko's picture

Vucko

Jaki smo i svi nam mogu samo zavideti.

0 | 0
sonja's picture

sonja

Kao i uvek Vucic hrabro stoji uz svoj narod.

0 | 0
sasa's picture

sasa

Ne damo vise nikom da nas gazi i provocira!

0 | 0
sasa's picture

sasa

ALbanci se sluze samo lazima i nasiljem!

0 | 0
Maja Milic's picture

Maja Milic

Vucic misli na svoj narod u svakom trenutku!

0 | 0
Lile's picture

Lile

Srbija cuva svoje tudje nece

0 | 0
Dejo's picture

Dejo

Presednice Srbije dogovori sa Putinom da se jos vise naoruza Vojska Srbije da Vojska Rusije uskoci da pomogne Srbiji i da na Sjever Kosova i Metohije se napravi velika Ruska vojna baza

1 | 0
Dejo's picture

Dejo

Presednice Srbije dogovori sa Putinom da se jos vise naoruza Vojska Srbije da Vojska Rusije uskoci da pomogne Srbiji i da na Sjever Kosova i Metohije se napravi velika Ruska vojna baza

0 | 0

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Slaba kiša
17 Beograd