fbpx
Skip to main content
Zemun

Vučić u obilasku KBC Zemun: Do Vidovdana sledeće godine završetak obnove Kliničko bolničkog centra (FOTO, VIDEO)

Tanjug/​Rade Prelić
Otvorena sala Radiološke službe magnetne rezonance i Anginom sala

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas rekonstruisane i novoopremljene prostorije Kliničko bolničkog centra Zemun. Tom prilikom predsednik je otvorio salu Radiološke službe magnetne rezonance i Anginom sale.

- Velika zahvalnost na toploj dobrodošlici. Ponosan sam što posle mnogo godina obnavljamo zdravstvene objekte širom Srbije. Srećan sam zbog magnetne rezonance koja prvi put postoji u zemunskoj bolnici - rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

- Krećemo u potpunu obnovu. Želimo zdravlje za našu decu - dodao je on.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas

Rekao je da rekonstrukciju plaćaju građani Srbije, da je formalno finansira Banka Saveta Evrope, kao i da se nada da će kompletna rekonstrukcija bolnice biti gotova u majku naredne godine.

- Mi smo za Zemun odvojili mnogo za fasade, pa vidim da i ovde ima mnogo fasada koje treba da se srede - rekao je zamolivši predsednika GO Zemun Matića da se to promeni.

Na pitanje novinara o predstojićim izborima, rekao je da slede 2020. godine, te da od njih ne strepi.

- Kada imate brojeve koji govore više od reči, kada kažete da Srbija ima rast od 4,9 odsto, koji su parametri vredniji od tih? U našoj zemlji se mržnja odomaćila - kazao je o udruženom delovanju opozicije, navodeći da će ih biti u 20, 30 kolona.

Ujedno, osvrnuo se na nedavni slučaj ubistva beogradskog investitora, osudivši javno mnjenje koje je stalo na stranu ubice.

- Srbija mora da pobedi takve i da bude normalna zemlja - ocenio je predsednik govoreći o atmosferi u kojoj se popularizuje mržnja.

Ujedno, kazao je da to što o njemu politički protivnici pričaju pogrdno o njemu, više govori o njima.

Zemun
Tanjug/​Rade Prelić

- Ja sam izračunao, 90 strana u jednom nedeljniku ima protiv mene - rekao je predsednik o prljavoj kampanji u kojoj "ništa drugo nema, sem nepatvorene mržnje".

- Njihov problem sa mnom je samo jedan, što ne mogu da me uplaše ničim. Živeću za svoj narod.

Na pitanje o ujedinjenju opozicije na izborima, upitao se u čemu su bili ujedinjeni dosad - u mržnji.

Reakcija regiona na posetu KiM

Što se tiče tumačenja njegovog odlaska u Kosovsku Mitrovicu, ocenio je da su komentari iz zemlje bili glupi, te da su u svetu poruke uglavnom ispravno primljene, ali da je situacija u regionu nešto drugačija. 

- Mnogi u regionu žele pre svega nastavak sukoba političkog između Srba i Albanaca. Oni bi želeli da se Srbi i Albanci nikad ne dogovore. Sa druge strane, nekima naravno nije pravo što Srbija napreduje. Što bi se nekome sviđala tolika snaga Srbije - upitao se Vučić.

Takođe, rekao je da prati kampanju u BiH, da im je glavna tema, ali da neće ništa komentarisati dok se izbori ne završe.

Mladen Ivanić
Mladen Ivanić
Foto: Profimedia

- Što se tiče Ivanićeve izjave da Srbija ne treba da se meša u izbore u Republici Srpskoj. Ne znam na koga je mislio - rekao je ističući da bi više voleo da je pridike držao onima kojima ih je trebalo držati, ali da je na pridike navikao.

O pretnjama i ucenama iz Prištine

- Mi ćemo da nastavimo razgovore. Čak i ako mi ne uspemo da postignemo sporazum, što je vrlo verovatno, neko iza nas će to morati. Moramo da brinemo o deci, a ne da razmišljamo o tome kako da se dodvorimo onima koji vole laka rešenja. To je kao kada rak lečite aspirinom - uporedio je tešku situaciju na KiM sa najtežom bolešću.

Predsednik je istakao da nema prečice, ni lakih rešenja za ozbiljna pitanja.

- Sve što Aljbin Kurti želi Srbiji, ja joj ne želim i sve što on ne želi, ja joj želim. Šta da kažem o probisvetu koji u političkim govorima pominje nečiju maloletnu ćerku - prokomentarisao je ponašanje albanskog zločinca.

Inače, zemunska bolnica, današnji Kliničko bolnički centar "Zemun-Beograd", osnovana je 1784. godine i najstarija je bolnica u Srbiji. Za više od dva veka svog postojanja, bila je i još uvek je pionir u primeni brojnih naprednih medicinskih dostignuća i znanja u ovom regionu.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
3 Beograd