moderate rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
eur
117.1661
usd
109.9635
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

NEVIĐENI TERROR ALBANACA NA KOSOVU! Uhapšeni Srbi BRUTALNO PRETUČENI! Vučić poručuje: Priština izaziva KATASTROFU VELIKIH RAZMERA!

23.11.2018. 09:48 23:00
Piše:
Srbija Danas
Kosovo
Kosovo / Izvor: SD/ilustracija
Pripadnici kosovske policije upali su rano jutros u severni deo Kosovske Mitrovice i uhapsili četvoricu Srba. Kosovske snage brutalno su zlouoptrebile ubistvo Olivera Ivanovića kako bi upadali na sever pod plaštom navodne istrage ubistva. U gradu su se oko pet sati ujutru čule sirene za uzbunu, a na ulice je izašao veliki broj građana. Pogledajte u našem blogu kako je izgledao današnji dan iz minuta u minut.

22.22 - Mirno veče na Kosovu! Kfor dežura, ali Srbe čeka duga noć bez sna! 

Albanski specijalci iz jedinice ROSU sa više od 40 vozila zauzeli protekle noći strateške punktove u severnoj Kosovskoj Mitrovici i uhapsile Srbe, a povodom tog tragičnog događaja za naš narod održana je sednica Kriznog štaba u severnoj Kosovskoj Mitrovici kojoj prisustvuju srpski politički predstavnici sa KIM.

Opširnije o ovoj vesti možete pročitati OVDE.

21.36 - Premijerka poručila: Srbija sprema odgovor na albanske provokacije!

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da će Srbija u ponedeljak podneti formalnu prijavu protiv Prištine zbog nepoštovanja CEFTE.

 Mi ćemo preko vikenda i u ponedeljak podneti prijavu za nepoštovanje CEFTE i od UNMIK-a, pošto je UNIM potpisnik CEFTE, i tražiti otpočinjanje formalnih konsultacija koji su obavezi prethodni postupak pre arbitraže. Čekaćemo na odgovor od UNMIK-a i u ponedeljak ćemo poslati formalnu prijavu - rekla je Brnabić na zajedničkoj konferenciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. 

Paralelno sa tim, kaže Brnabić, gledaćemo kako da pokrenemo postupak pred EU po osnovu kršenja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. 

Opširnije o ovoj vesti možete pročitati OVDE.

21.15 -Vučić žestoko ponizio Albance: Uplašili su se jer je keks izvršio agresiju na njih!

Vučić
Vučić / Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije objasnio je veleras zašto su to specijalne jedinice terorisale Srbe danas na Kosovu.

- Ovo je trebalo jutros da ima više efekata. Prvo, da se Međunarodnoj zajednici ne govori o spaljivanju keksa, pošto je keks izvršio agresiju na njihovu teritoriju. Keks "jafa", keks "plazma" i keks "zlatni pek".Onda su uhapsili kriminalc koji naravno nema veze sa ubistvom Olivera Ivanovića Aleksandru Sašu Ćurčića koji im je dobacivao na ulici. Onda su ga prebili od batina, otvorili mu lobanju. Izubijali su ga - rekao je Vučić.

Opširnije o ovoj vesti možete pročitati OVDE.

21.02 - Vučić poručio: Moramo se pripremiti na dugotrajnu pomoć našem narodu na KiM

Moramo se pripremiti na dugotrajnu pomoć i podršku našem narodu na Kosovu i Metohiji, koja neće biti ni laka, ni jednostavna, ni jeftina, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ističući odlučnost Albanaca da guraju do kraja sa merama. 

Predsednik je poručio da Srbija ne pristaje ni na kakva nova pravila i ucene i pozvao Prištinu da povuče nezakonite, varvarske i protivcivilizacijske tafire, jer u suprotnom neće biti nastavka razgovora. 

Dodao je da je juče pokušao da upozori domaću i međunarodnu javnost da će to što Priština radi izazvati katastrofu velikih razmera.

Opširnije o ovoj vesti možete pročitati OVDE.

20.52 - Ambasada SAD u Prištini žestoko osudila uvođenje taksi od 100 odsto na srpsku robu!

Američka ambasasa u Prištini izrazila je zabrinutost zbog te odluke te pozvala kosovske "lidere da ne doprinose stvaranju tenzija".

- Sjedinjene Države su uznemirene zbog odluke vlade da podigne trgovinske barijere. Kao što smo rekli, ne vidimo kako Kosovo ima koristi od ovih mera - ističe američka ambasada.

Opširnije o ovoj vesti možete pročitati OVDE.

20.32 - Vučić uputio žestoku poruku Albancima: Uvođenje taksi anticivilizacijski čin!

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić / Izvor: Srbija Danas

- Uvođenje taksi je anticivilizacijski čin i kršenje jednog od funadamentalnih principa, a to je sloboda protoka robe i usluga. Oni to pravdaju tobožnjom agresijom Srbije i za to su dobili podršku velikih sila. Oni Srbiju okrivljuju zbog toga što je pobedila u glasanju za Interpol. Oni nama ni BiH nemaju šta da zamere. Gledaćemo da zajedno sa BiH koordinišemo aktivnosti. Očigledno je da histerija u Prištini ne prestaje. Optužili su nas za Interpol, iako mi nismo tražili nikakvo glasanje za Interpol. Rekli smo im da ne traže ulaz u organizacije, to mora da bude deo našeg dogovora. Izjava Ramuša Haradinaja nije nimalo slučajna. Haradinaj je to pročitao s papira koji je neko drugi stavio na njegov sto. U Prištini su dali besu da će da izdrže do kraja sa taksama. Haradinaj se hvali da su postali država 100%. To je za njih neka šala i igra - rekao je Vučić.

Opširnije o ovoj vesti možete pročitati OVDE.

19.45 - Opsadno stanje na Kosovu i dalje traje: Mitrovičani u strahu prave zalihe ulja, brašna i mleka! 

Širom Kosova i Metohije, i u Prištiini, inspektori nastavjaju sa uklanjanjem robe iz Srbije, čije deklaracije, kako se navodi, nisu u skladu sa kosovskim ustavom. 

 Opština Priština je potvrdila da su inspektori već teći dan u akciji uklanjanja robe iz Srbije na čijim deklaracijama piše: "Kosovo i Metohija" ,"Kosovo UNMIK" ili "Kosovo 1244", kao i drugi nazivi koji, kako se navodi, nisu u skladu sa kosovskim ustavom.

U strahu od nestašice osnovnih životnih namirnica, nakon odluke Prištine da poveća takse na srpske proizvode za 100 odsto, građani Kosovske Mitrovice najviše kupuju brašno, ulje i mleko i prave zalihe, kažu prodavci u mitrovačkim marketima.

Opširnije o ovoj vesti možete pročitati OVDE.

19.22 - Uhapšeni Srbi saslušani u policiji, sutra sud o pritvoru

Srbi uhapšeni u Kosovskoj Mitrovici zbog navodne umešanosti u ubistvo Olivera Ivanovića saslušani su danas pred inspektorima kosovske policije, a sutra će sud odlučivati o njihovom zadržavanju u pritovru.

Od četvorice privedenih samo je Marko Rošić na saslušanju imao izabranog branioca, advokata Miloša Delevića, dok su ostalima postavljeni advokati po službenoj dužnosti. 

Policija takozvane države Kosovo
Policija takozvane države Kosovo / Izvor: Profimedia

Opširnije o ovoj vesti možete porčitati OVDE.

19.07 - Haradinaj organizovao je večeras prijem povodom Dana zahvalnosti za američke diplomatske i vojne predstavnike u Prištini i druge zvanice

Prijem je organizovao zaa američke diplomatske i vojne predstavnike u Prištini i druge zvanice.

Ovo je jedna samo u nizu provokacija sa albanske strane dok Srbi na Kosovu gladuju. Opširnije o ovoj vesti možete pročitati OVDE.

18.45 - Šešelj i Lazanski o situaciji na Kosovu: Biće novih provokacija

Vojislav Šešelj, predsednik SRS, povodom jutrošnje monstruozne akcije specijalnih snaga ROSU-a rekao je da je sve to zastrašivanje naroda.

- Ako počnu pucati na narod, mora naša vojska i policija da interveniše, a ovo je šenlučenje u sred noći koje izaziva strah. - rekao je predsednik SRS.

Vojni komentator Miroslav Lazanski rekao je da nije nemoguće da ROSU počne da puca na narod, ali da "dobri Srbi imaju dosta skrivenog oružja"!

Opširnije o ovoj vesti možete pročitati OVDE.

18.30 - Albanci zaustavili autobus humanitarne organizacije Srpska solidarnost

Kosovska policija zaustavila je na Jarinju autobus iz Beograda, u kojem se nalazi 38 članova humanitarne organizacije Srpska solidarnost, koji nose skromnu novčanu pomoć za decu u Ropotovu.

Pripadnici tzv. kosovske policije više od šest sati blokiraju prolazak autobusa koji je iz centralne Srbije krenuo u Dečane na slavu, saznaje RTS. Jednoj ženi je pozlilo i ona je prevezena u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.

Opširnije o ovoj vesti možete pročitati OVDE.

18.15 - Moskva otkriva pravi cilj nove provokacije Prištine

Moskva jutrošnji upad specijalnih jedinica ROSU u deo Kosovske Mitrovice koji naseljavaju Srbi i hapšenje četiri lokalna žitelja smatra novom provokacijom Prištine, usmerenom na proterivanje kosovskih Srba iz tog kraja, saopštilo je u petak Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Očigledno nastavljanje politike Prištine zasnovane na etničkom čišćenju i raspirivanju "trgovinskog rata" na Balkanu, u skladu je s odlukom "tzv. vlade Kosova od 22. novembra da se carine za srpsku robu, uključujući prehrambene proizvode, lekove, štampanu produkciju, u južnoj srpskoj pokrajini povećaju za sto odsto.

Računica je stvaranje nepodnošljivih uslova za život srpskog naroda na svojim ognjištima.

Opširnije o ovoj vesti možete pročitati OVDE.

17.47 - Policija na Kosovu saopštila: Protesti Srba prošli u miru

Kosovska policija saopštila je danas da su protesti Srba na više mesta na severu Kosova održali mirne proteste, tokom kojih nije bilo incidenata.

Koha prenosi da je Kosovska policija bila spremna za očuvanja javnog reda i bezbednosti pre, tokom i nakon protesta Srba, ali da za tim nije bilo potrebe.

- Moramo napomenuti da su protesti bili mirni, a nakon razilaženja demontranata saobraćaj je normalizovan - navodi se u saopštenju kosovske policije.

17.42 - Policija na Kosovu zadržala ekipu Tanjuga

Ekipu Tanjuga danas popodne zadržali su saobraćajci tzv. Kosovske policije nedaleko od administrativnog prelaza Jarinje, zbog provere brzine kojom su se kretali, a na kraju su izrekli kaznu vozaču zbog folije na zadnjim prozorima i oduzeli vozačku dozvolu dok ne plati kaznu i priznanicu o tome odnese u policijsku stanicu u Zvečanu. 

Policija je, naime, zaustavila ekipu Tanjuga i, nakon što su utvrdili na radaru da se vozilo kretalo propisnom brzinom, uočili su oznaku "pres s" i kaznili vozača navodno zbog folija na zadnjim staklima vozila.

Opširnije o ovoj vesti možete pročitati OVDE.

17.33 - Prištinski mediji: Tači u tišini prati događaje na severu Kosova

Hašim Tači je u potpunoj tišini od srede, kada je Haradinajeva vlada donela odluku da takse na proizvode iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine poveća za 100 odsto, pišu albanski mediji na Kosovu i navode da su protiv ove odluke danas održani protesti u severnoj Mitrovici. 

Tači nije reagovao na današnje jutarnje akcije na severu, gde je policija uhapsila četvoricu Srba.

- Udaljavanje Hašima Tačija od važnih pitanja u zemlji je nastavak prakse i njegovih zakasnelih reakcija. Poslednji slučaj, skandal sa sinom Špenda Makhunija, kojem je zaplenjeno nelegalno oružje, nož i droga iz Kosovske policije - pišu mediji.

Opširnije o ovoj vesti možete pročitati OVDE.

Hašim Tači
Hašim Tači / Izvor: Profimedia

17:00 - Uhapšeni Srbi pretučeni

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da se četvorica Srba uhapšenih u Kosovskoj Mitrovici nalaze u pritvornom centru u Prištini i da je angažovan tim advokata koji će ih braniti.

- Po nezvaničnim informacijama neki su teško pretučeni... Ali to su nezavnične informacije i najbolje je da sačekamo da vidimo šta će nam reći advokati - kazao je Simić.

Opširnije o ovoj vesti možete pročitati OVDE.

16.17 - Kurc žali zbog odluke tzv. Kosova

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izrazio je žaljenje zbog odluke vlade tzv. Kosova da poveća porez za 100 posto na robu iz Srbije i BiH i poručio da barijere treba rušiti, a ne da se stvaraju nove.

Kurc je na Tviteru napisao da regionalna saradnja na Zapadnom Balkanu i sporazum CEFTA koriste čitavom regionu.

Opširnije o ovoj vesti možete pročitati OVDE.

16.11 - Štrahe osudio postupak Prištine

Austrijski vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe oštro je danas osudio prištinske vlasti zbog uvođenja carine od 100 odsto na srpsku robu

Takođe je oštro kritikovao javno paljenje srpske robe, što su činili pojedini lokalni političari na Kosovu.

Opširnije o ovoj vesti možete pročitati OVDE.

15.57 - Oglasila se Evropska unija zbog haosa na Kosovu: Pažjivo pratimo situaciju

 Portparolka EU Maja Kocijančić izjavila je da EU pažljivo prati današnji razvoj situacije na Kosovu i da je u stalnim kontaktima sa različitim stranama.

- Sve odgovorne institucije na Kosovu moraju u potpunosti da se pridržavaju vladavine prava - izjavila je Kocijančić. 

Opširnije o ovoj vesti možete pročitati OVDE.

15.56 - Oglasio se Čepurin

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin oglasio se na Tviteru povodom taksi koje je Priština uvela Srbiji.

- Priča o uvođenju "poreza sankcija" od strane Prištine potvrđuje Napoleonove reči, koje je ponavljao prilikom povlačenja iz Rusije 1812. godine: "Od velikog do smešnog je samo jedan korak". Smisao te izreke je da ne treba precenjivati svoje snage - napisao je Čepurin.

Opširnije o ovoj vesti možete pročitati OVDE.

15.54 - Uhapšeni Srbi mogu da budu zadržani najduže 48 sati

Četvorica Srba koje su jutros uhapsili pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije (ROSU) u policiji mogu da budu zadržani najduže 48 sati, u kom roku tužilaštvo treba da odluči da li će za njih tražiti od suda da im odredi i pritvor do 30 dana.

Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković, Marko Rošić i Saša Curčić, kako je saopšteno iz Prištine, uhapšeni su u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića 15. januara u Kosovskoj Mitrovici.

Advokat Nebojša Vlajić rekao je da još nema preciznih informacija koja se krivična dela stavljaju uhapšenima na teret.

Opširnije o ovoj vesti možete pročitati OVDE.

15.45 - Ako Priština nastavi blokadu, za 7 dana nestaju lekovi i kiseonik! Situacija će biti još dramatičnija

Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici ima rezerve lekova i kiseonika za oko sedam dana, kaže direktor tog centra Milan Ivanović i napominje da će, ukoliko se nastavi blokada Prištine, doći do nestašice određenih lekova i kiseonika.

 lvanović je rekao da u toj bolnici za sada uspevaju da adekvatno zbrinu pacijente i da se operacije i porođaji obavljaju bez problema, ali da je neophodno da se što pre stabilizuje situacija sa isporukom srpskih proizvoda na Kosovo i Metohiju.

Opširnije o ovoj vesti možete pročitati OVDE.

15.30 - Haradinaj: Odluka o povećanju poreza za 100 odsto na robu iz Srbije i BiH ostaje na snazi!

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj / Izvor: Profimedia

Ramuš Haradinaj, lažni premijer lažne države Kosovo saopštio je ambasadorima zemalja Кvinte da će odluka o povećanju poreza za 100 odsto na robu iz Srbije i BiH ostati na snazi do postizanja cilja tzv. kosovske vlade, a to je da Srbija prizna nezavisnost Кosova.

Više o ovoj vesti možete pročitati OVDE

15.24 - Kurc: Žalim što je Kosovo povećalo takse na robu iz centralne Srbije

- Regionalna saradnja i CEFTA sporazum donose dobit čitavom regionu, treba da rušimo barijere, ne da pravimo nove - napisao je, između ostalog austrijski kancelar Sebastijan Kurc na Tviteru.

15.02 - Veselji sazvao vanredni sastanak sa vrhom DPK

Predsednik vladajuće Demokratske partije Kosova, Kadri Veselji, pozvao je na vanredni sastanak sve zamenike predsednika i ministre iz te stranke. 

Kako prenosi portal Indexonline, nema informacija o tome koji su razlozi za ovaj vanredni sastanak.

Rakić je rekao da su uhapšeni policajac Dragiša Marković i Saša Ćuričić i da su pripadnici Rosu upali u njihove stanove, brutalno tukli puškama i nogama i da su odvedeni u nepoznatom pravcu.

DRAMA NA KOSOVU! ROSU zauzeo Severnu Mitrovicu! Čuje se RAFALNA PALJBA!

"Brutalno tuku Srbe puškama" Naš narod UZNEMIREN zbog upada Rosu u Severnu Mitrovicu

On je pozvao Kfor da dođe u severni deo Kosovske Mitrovice i da objasni narodu to što su juče rekli da sve drže pod kontrolom i da nema pomeranja snaga pripadnika Rosu.

13.30 - Vozila KFOR-a na putu ka Mitrovici

Velika kolona vozila Kfora primećena je da se kreće ka Kosovskoj Mitrovici. Prema saznanjima, u koloni su pripadnici američkog, franscuskog i mađartskog Kfora.

13.05 - "Srbija izložena snažnim provokacijama Prištine"

 Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa evropskimn komesarom Johanesom Hanom, kojem je preneo da je Srbija izložena snažnim provokacijama Prištine, ali i da se ponaša ozbiljno i odgovorno.

12.59 - Vučić večeras u 19 sati sa ministrima Vlade Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održaće večeras u 19.00 sati sastanak sa svim ministrima u vladi.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić / Izvor: Tanjug/​Dragan Kujundžić

Predsednik Vučić od jutros je imao niz sastanaka sa šefovima srpskih bezbednosnih snaga, kao i ambasadorima Kine i Rusije, a telefonom je razgovarao sa evropskim komesarom Johanesom Hanom, sve u svetlu najnovije krize na Kosovu i Metohiji nakon hapšenja četvorice Srba.

12.32 - Sastanak Haradinaja i Kvinte

Ambasadori zemalja Kvinte trenutno kod Ramuša Haradinaja na sastanku. Tema nepoznata.

Nešto pre 12 sati amabasadori Kvinte ušli su u zgradu samozvane vlade Kosova na razgovor sa Ramušom Haradinajem. 

12.09 - Kilometarske kolone ka Rudaru

 Kolona dugačka nekoliko kilometara formirana je na izlazu iz Kosovske Mitrovice prema mestu Rudare, gde će danas biti održan miran protest Srba, javlja reporter Tanjuga sa terena. 

Kosovo
Kosovo / Izvor: Foto: Informer

11.56 - Odluka kriznog štaba

Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić rekao je nakon sednice Kriznog štaba da su ROSU i FIT pokušali da uhapse potpredsednika Srpske liste Milana Radojičića!

11.55 - Poruke za Sija i Putina

Zbog upada ROSU i hapšenja Srba u severnom delu Kosovske Mitrovice, predsednik Aleksandar Vučić sastao se odvojeno sa ambasadorima Rusije i Kine, Aleksandrom Čepurinom i Li Mančangom.

Generalni sekretar predsednika Nikola Selaković rekao je za RTS da je Aleksandar Vučić ambasadorima preneo poruke za Si Đinpinga i Vladimira Putina. Ističe da se Vučić danas neće sastati sa drugim ambasadorima. 

Više o tome čitajte klikom OVDE.

11.15 - Novi napad Albanaca

KPS je jutros upao u prostorije službene prostorijeopštine Peć u Goraždevcu, najverovatnbije sa namerom da uhapse predsednika privremenog organa Miloša Dimitrijevića.

Prema saznanjima, Dimitrijević je na putu prema kancelariji, i očekuje se da če ga KPS uhapsiti čim se tamo pojavi.

Više o tome čitajte klikom OVDE.

11.13 - Sastanak sa Čepurinom

U Predsedništvo Republike Srbije stigao je i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, koji će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, pemijerkom Anom Brnabić i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem.

Aleksandar Čepurin
Aleksandar Čepurin / Izvor: Tanjug/​Dragan Kujundžić

11.00 - KFOR neće da interveniše

KFOR je obavešten o hapšenju četiri osobe u Severnoj Mitrovici i prati situaciju, koja je trenutno mirna, izjavio je za Tanjug portparol komandanta KFOR-a Vićenco Graso. 

- KFOR ne planira da interveniše, jer je ovo bila policijska operacija i bila je povezana sa istragom o ubistvu Olivera Ivanovića. Znamo šta se dogodilo i pratimo situaciju. Bezbednosna situacija je mirna - kazao je Graso.

10.30 - Ramuš se oglasio nakon drame na Kosovu 

Nakon što su ROSU napustile Kosovsku Mitrovicu, oglasio se Ramuš Haradinaj, lažni premijer lažne države Kosovo.

On je na svom Fejsbuk profilu napisao da je ova akcija bila u potpunoj saglasnosti sa zakonom i da nije povezana sa bilo kojim političkim razvojem, prenosi Koha.net.

Više o tome čitajte klikom OVDE

10.20 - Predsednik Vučić se sastao sa Mančangom

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas u 10 sati sa ambasadorom Kine u Srbiji Li Mančangom. 

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić / Izvor: Srbija Danas / Jelena Obradović

Predsednik će se u 11 sastati i sa ambasadorom Rusije, a jutro je imao sastanak sa šefovima Vojske i policije i komandantima svij specijalnih jedinica vojske i policije, nakon upada ROSU na sever Kosovca i hapšenja četvorice Srba.

09.42 - Završena sednica

Vanredna sednica Vlade Srbije, zakazana zbog upada ROSU na sever Kosova, je završena.

Pripadnici ROSU u-upali su rano jutros u severni deo Kosovske Mitrovice i uhapsili četiri osobe.

Nakon sednice Vlade premijerka Srbije Ana Brnabić otišla je u Predsedništvo, gde se predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao sa šefovima Vojske i MUP-a.

Više o tome čitajte klikom OVDE.

09.25 - Uhapšeni Srbi se nalaze u južnom delu Kosovske Mitrovice

Četvorica Srba uhapšenih jutros u severnom delu Kosovske Mitrovice prebačena su u policijsku stanicu u južnom delu grada, javio je RTS

Portparol tzv. kosovske policije Baki Keljani je za "Zeri" precizirao da su tri osobe uhapšene u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, a četvrta jer se opirala policiji.

On je rekao da su izvršene racije na četiri lokacije i da se, u konsultaciji s nadležnim tužiocem, nastavlja dalji pravni postupak.

09.10 - Drecun: Opasan potez, nagoveštaj mogućih novih nasilnih akcija

Upad i hapšenja koja su jutros izveli pripadnici Rosu na severu Kosova predstavljaju opasan potez, kojim se veoma zaoštrava situacija, izjavio je jutros predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun i dodao da je to i nagoveštaj mogućih novih nasilnih akcija Prištine na severu Kosova.

- Ovo je opasan jednostran potez Prištine kojim se veoma zaoštrava situacija i dodatno podižu tenzije, ali nažalost i nagoveštaj mogućih novih nasilnih akcija Prištine na severu Kosova - rekao je Drecun gostujući na RTS-u.

Milovan Drecun
Milovan Drecun / Izvor: Tanjug/​Sava Radovanović

Prema njegovim rečima, bilo je jasno da će se usled koncentracije specijalnih kosovskih snaga nešto desiti.

09.07 - U toku prirpeme za sastanak Kriznog štaba

Potrpedsednik Srpske liste Igor Simić rekao je Tanjugu da su u toku prirpeme za sastanak Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici. On je rekao da se sastanak priprema povodom upada ROSU i hapšenja u Kosovskoj Mitorovici.

09.04 - Oglasio se Keljani

U severnom delu Kosovske Mitrovice jutros su uhapšene četiri osobe, saopštio je portparol tzv. kosovske policije Baki Keljani, precizirajući da su tri osobe uhapšene u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, a četvrta jer se opirala policiji. Keljani je za "Zeri" rekao da su izvršene racije na četiri lokacije.

09.00 - Premijerka otkazala sve sastanke

Predsednica vlade Ana Brnabić otkazala je za danas najavljene aktivnosti i od jutros je u Predsedništvu Srbije, gde su u toku sastanci predsednika Aleksandra Vučića sa šefovima snaga bezbednosti i komandantima svih vojnih i policijskih jedinica. Brnabić je danas trebalo da bude u Nišu i Svilajncu.

08.33 - Na sastanku komandanti specijalnih jedinica

Sastanku sa predsednikom Vučićem prisustvuju i komandanti specijalnih vojnih i policijskih jedinica.

BONUS VIDEO: Prvi snimak početka akcije ROSU

To su komandant specijalne brigade Miroslav Talijan, komandant Uprave vojne policije general Rajko Milovanović, kao i načelnik Obaveštajne uprave Generalštaba Milan Todorov.

Više o tome čitajte klikom OVDE.

08.21 - Državni vrh na nogama!

Predsednik Aleksandar Vučić od jutros ima vanredne sastanke sa šefovima Vojske i policije i drugih bezbednosnih službi. U Predsedništvo su stigli ministar Vojske Srbije i načelnik Generalštaba, Aleksandar Vulin i Milan Mojsilović, zatim ministar unutrašnjih poslova i direktor policije, Nebojša Stefanović i Vladimir Rebić, kao i šef BIA Bratislav Gašić.

08.15 - Racija na četiri lokacije

Portparol tzv. kosovske policije Daut Hodžaj izjavio je danas da su jedinice kosovske policije uhapsile u severnoj Kosovskoj Mitrovici četiri osobe i da je to učinjeno kako je rekao u okviru istrage o ubistvu Olivera Ivanovića.

Hodžaj je za RTS rekao da su po nalogu nadležnog suda jedinice tzv. kosovke policije izvršile raciju na četiri lokacije.

08.02 - Ovo su četvorica uhapšenih Srba

Potpredsednik Srpske liste Igor Simic rekao je da su u akciji ROSU uhapšene četiri osobe.

Simic je naveo da su u akciji ROSU privedeni Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković i Marko Rošic i Saša Curčić. 

Simić je zatražio da četvorica Srba bez odlaganja budu puštena i vraćena porodicama jer je, kako kaže, uveren da nema razloga za hapšenje.

Više o tome čitajte klikom OVDE.

07.55 - Vanredna sednica Vlade

- U toku je vanredna sednica Vlade Srbije zbog upada ROSU na sever Kosova.

Pripadnici ROSU u-upali su rano jutros u severni deo Kosovske Mitrovice i uhapsili četiri osobe.

Kosovo
Kosovo

Kao povod za upad na sever iskorišćen je i zahtev prištinskog tužilaštva za saslušanje lidera PSG Saše Jankovića o ubistvu Olivera Ivanovića. Janković, navodno, ima saznanja da se ubice Ivanovića kriju u severnoj Mitrovici.

Takođe, pobeda Srbije u Interpolu je jedan od ključnih razloga zbog kod Albanci pokušavaju da zauzmu sever.

 

Piše:
Srbija Danas
23.11.2018. 09:48 23:00