Skip to main content
Aleksandar Vučić

Vučić o kosovskom pitanju: Pomoći ćemo našem narodu, od međunarodne zajednice ne očekujem NIŠTA!

Tanjug/​Dimitrije Goll
Prisustvuje predsednik Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji uručenja ugovora o radu najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

Predsednik odgovara na pitanja novinara

Hoćemo da sačuvamo mlade ljude na KiM, ali i svuda u zemlji. Povećanje plate će biti ozbiljno, očekuje povećanje oko 10 odsto za lekare i medicinske sestre, naglasio je danas predsendnik Srbije Aleksandar Vučić obraćajući se medijima. 

Predsednik Vučić ne očekuje podršku međunarodne zajednice kada je reč o mogućoj humanitarnoj katastrofi na severu Kosova.

- Ne očekujem ništa od međunarodne zajednice. Za njih smo uvek mi krivi, jer nismo priznali nezavisnost Kosova. Moramo da se uzdamo u use i svoje kljuse – rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić najavio je nove investicije u Beogradu, ali i Srbiji, a kako je najavio država će sve vreme voditi računa da javni dug ostane stabilan.

Aleksandar Vučić
Tanjug/​Dimitrije Goll

- Mi ne želimo da nam skoči javni dug, i da bankrotiramo. Metro u Beogradu, kanalizacija i vodovod će biti glavni u šta ćemo da ulažemo. Ako naš rast bude 5 odsto na godišnjem nivou, to je dve milijarde i trista na godišnjem nivou, i to je izvodljivo. Ogoroman novac se vidi u ekonomskom rastu RS. Mi moramo finansijski da podesimo i to će biti nešto najozbiljnije što možeo da uradimo – rekao je Vučić.

Predsednik kaže da je danas situacija povoljnija, ekonomski, i da će to na kraju rezultirati boljim životnim standardom. Kada je reč o napadima opozicije na predsednika zbog investicija, kaže da su oni koji ga napadaju kivni jer nisu imali toliko investicija u svoje vreme.

- Ogroman novac se ulaže u Beograd i nikada nismo imali više investicija. Ulaže se u turizam, pa tako imamo dvostruko više kategorisanih hotela nego 2013. Da ne pričam o restoranima i slično. Za nas je, kada je reč o državnim investicijama, dovoljno da pogledamo „Beograd na vodi“ koji je najveće gradilište u ovom delu Evrope. Pogledajte zgradu Geodetskog zavoda, prelepe parkove... I tek će biti građeno, a to privlači turiste koji se ne mogu slagati i prevariti. Broj turista je dva i po puta veći nego pre šest godina, a mi možemo da pričamo šta god želimo. Broj turtista je najvažniji parametar – kaže predsednik. 

Aleksandar Vučić
Tanjug/​Dimitrije Goll

Kada je reč o napadima od strane opozicije, kaže da oni „samo lažu“, pa im stoga niko i ne veruje. Dodaje da se juče pojavila pretnja bombom, da to zapravo nigde nije bila ni vest, a da bi bila katastrofa da je neko nekome iz opozicije zapretio bombom. 

- Kažu da sam kriv za rijalitije, a uveo ih je Dragan Đilas i njegova firma. Zaradili su milione na njima. A kada odgovorim, napadaju me za nasilje! Nasilje im je kada neko kaže „Đilase, lopove“, ali je odlično kada neko vređa Vučića. Narod je rekao šta misli o Đilasu i njegovim batinašima – kaže predsednik. 

O nasilju, kaže, ne sme da mu priča Hanibal Lektor i ne smeju postojati dvostruki aršini.

Obraćanje Aleksandra Vučića

 - Dobro došli na ovaj važan skup za našu zemlju. Hoću da se zahvalim vama dragi diplomci. ovo nije jedna od ubičajenih svečanosti, ovo je jedna od najvažnijih svečanosti koja ima veze sa budućnošću naše zemlje. Sve što možemo danas da uradimo jeste zbog teških reformi na koje je pristao naš narod. Pred vama će biti mogućnost da li da napustite zemlju ili da ostanete, ja ću u stilu Šantića reći "Ostajte ovde". Vama nikad nije bilo "Lako ću".

Aleksandar Vučić
Tanjug/​Dimitrije Goll

- Nema ništa lepše nego kada možete da ostvarite svoje snove u svojoj zemlji. Kao student imao sam stipendiju, na taj način sam znao da cenim državu koja ulaže u mene. To danas činimo i mi, i želim da toga budete svesni – kazao je predsednik Vučić.

Kako je naglasio, Srbiji je potrebno još nekoliko godina da postigne ozbiljan standard.

- Plate će ove godine za medicinske sestre i lekare nastaviti da rastu. Ove godine za deset odsto, a svake godine će taj rast biti značajno veći i kumulativan. Hoćemo da pokažemo koliko ste značajni – dodao je predsednik Vučić.

Aleksandar Vučić
Tanjug/​Dimitrije Goll

Kako je podvukao, podrška struke je jedino što je potrebno da stručnjaci ostanu u zemlji.

- Dobio sam podatke koji daju rezultate. U prvih 5 meseci imamo oko 800 beba više rođenih nego ranije, to nije mnogo ali imamo mnogo više majki koje rađaju treće dete. Srećan sam jer to to ugavnom u sromašnjim zemljama – dodao je predsednik Vučić, naglasivši da će država pokušati da podstiče rađanje prve dece.

- Sve više dajemo za zdravstvo, nemamo dobru kontrolu potrošnog materijala. Pogedajte kako napreduju klinički centri u zemlji, kreću i bolnice koje se izgrađuju širom Srbije. Sve što ima u Japanu, Rusiji, Nemačkoj imaćete i vi. Bez vas Srbija nema budućnosti – rekao je predsednik Vučić ponovo zamolivši građane za strpljenje i podršku.

- Potrebni ste nam vi, mladi. Moramo da budemo mlađa nacija. Molim vas da vredno radite, budete marljivi – rekao je Vučić.

- Potrudićemo se da u narednom periodu uradimo sve što možemo, jer deset po deset odsto povećanja su dramatična povećanja. Budite uz svoj narod – dodao je. 

Obraćanje Dimitrijević Sandre

- Ovaj program zapošljavanja diplomaca Srbije doprinosi stalnom prosperitetu zdravstvu. Sada mladi imaju šanse da rade. ovim programom šalje se snažna poruka da zdravstvo u Srbiji ima snažnu perpektivu. Na nama je da samo nastavimo da učimo, vredno radimo i dajemo maksimum svakog dana. 

Uručenje ugovora o radu

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je ugovore o radu najuspešnijima:

  1. Simić Petar, prosek 10
  2. Javorac Jovan, prosek 10
  3. Đorović Irfan, prosek 9.78
  4. Stojiljković Vladana, prosek 10
  5. Mihajlović Dejan, prosek 9.80
  6. Nikola Petrović, prosek 4.80
  7. Aleksandar Radić, prosek 4.79
  8. Ćulibrk, prosek 4.79
  9. Dimitrijević Sandra, prosek 9.18
Dobrila Stanković, dekan Medicinskog fakulteta u Nišu

- Želim da u ime svih medicinskih fakulteta Srbije izrazim zadovoljstvo o realizaciji ideje o zapošljavanju najboljih studenata. Čeka vas ozbiljan posao i permanentno učenje. Medicinski fakulteti sa svoje strane nastaviće da pružaju podršku. Ja vam želim puno uspeha u poslu i da opravdate ukazano poverenje - rekala je Stankovićeva.

Obraćanje Zlatibora Lončara

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar poručio je, na ceremoniji uručenja ugovora o radu najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji, da država veruje u njih i daje im šansu da unaprede zdravstveni sistem Srbije.

Lončar je rekao da mu je čast da može da pozdravi naše najbolje lekare, medicinske sestre i tehničare, koji dobijaju danas ugovore o radu i započinju svoje profesionalne karijere.

Zlatibor Lončar
Tanjug/​Dimitrije Goll

Ministar im je čestitao na tome i poželeo puno sreće i uspeha.

- Dobijate danas i posao i specijalizaciju i plaćene doktorske studije - naveo je Lončar i dodao da će oni moći da uče od naših najboljih stručnjaka priznatih u Evropi i svetu, ali i od stručnjaka u inostranstvu.

Kako je rekao, oni su prošli puno toga da bi došli dovde, ali i da znaju šta država očekuje od njih u budućunosti.

- Presrećan sam, jer država koja ima ovakvu mladost, pamet i energiju i ulaže u njih neće imati problem u buducnnosti. Danas od vas zavisi da li će zdravstveni sistem Srbije da bude bolji. Zato vama dajemo šansu da ga menjate i da bude još bolji. Vi to možete, pokazali ste rezultatima da možemo da računamo na vas - poručio je Lončar.

Aleksandar Vučić
Tanjug/​Dimitrije Goll

Doprinećete da zdravstveni sistem, kako je rekao, bude bolji i da građani budu sigurniji.

Napomenuo je da je do sada puno već urađeno na unapređenju zdravstvenog sistema koji je sada najbolji u regionu.

- Ali, možemo još bolje i to zaslužuju naši građani - naglasio je Lončar i zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je to omogućio.

Ceremonija uručenja ugovora je organizovana u Palati Srbija sa početkom u 12:00 časova.

Da li srednja škola treba da bude obavezna?

+ Pošalji komentar 17 Pogledaj sve komentare
Raša's picture

Raša

Zaista mi je drago da najbolji diplomci nakon zavrsenog skolovanja dobijaju posao

3 | 0
Božidar Bajić's picture

Božidar Bajić

Drago mi je da vidim da najuspesniji dobijaju posao a ne kao u DOS sistemu najpodobniji.Iskrene cestitke.

1 | 0
Stephan's picture

Stephan

Svaka cast ovim momcima i devojkama,oni su buducnost Srbije.

1 | 0
Didi's picture

Didi

Sve pohvale za mlade diplomce, naše buduće doktore i naučnike

0 | 0
Igor's picture

Igor

Oni su buducnost nase zemlje

0 | 0
Srdjan's picture

Srdjan

Албанци озбиљно угрожавају опстанак Срба на Косову и Метохији са бруталним и варварским таксама

0 | 0
Govor predsednika Vucica's picture

Govor predsednika Vucica

Da se konacno vrednuje trud i rad, ponos Srbije nasi mladi diplomci.

0 | 0
Govor predsednika Vucica's picture

Govor predsednika Vucica

Uspesni mladi ljudi su ponos Srbije.

0 | 0
Blagoje B's picture

Blagoje B

Ovo zaslužuje sve pohvale.

0 | 0
caca's picture

caca

Od medjunarodne zajednice ne ocekjemo nista kao sto nismo ni do sada

0 | 0
Ema's picture

Ema

Srbija se bori za svoj narod!

0 | 0
Boban's picture

Boban

Predsednik je poslao jasnu poruku svima i ima maksimalnu podršku u tome.

0 | 0
Diona's picture

Diona

Srbija ipak radi danas da zaustavi naše lekare da putuju po svetu. Lekari su zaista neopohodni našoj državi i najviše su protrebni da leče građane. Srbije. Predsednik zaista da ima omogući i specijalizacije to je nešto što je jako potrebno svakom lekaru.

1 | 0
Aleksa's picture

Aleksa

Srbija je svojom odgovornom politikom pokazala čvrste stavove u vezi Kosova.

0 | 0
Milan Mitrovic's picture

Milan Mitrovic

Nas narod je skroz ne zasticen na Kosovu, teror je sve ucestaliji sa samo jednim ciljem da se i ono malo Srba sto je ostalo protera sa svojih ognjista. Sve to strane mirovne snage gledaju i svojim postupcima odobravaju. Predsednik Vučić ima punu podršku Srba sa KiM da istraje u borbi za pronalaženje održivog kompromisnog rešenja

0 | 0
 Nale's picture

Nale

Srbija mora da pomaze svom narodu jer od medjunarodne zajednice ne moze.o ocekivati nikakvu pomoc.

0 | 0
Natasa's picture

Natasa

Ponosni smo na našeg predsednika! Nikada nas neće ostaviti na cedilu!

0 | 0

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd