fbpx
Skip to main content
vucic

POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA INSTITUT "DEDINJE 2"! Vučić: Gradimo još jedan biser u lancu medicinskih objekata (FOTO/VIDEO)

Tanjug/​Rade Prelić
Danas su počeli radovi na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2", a događaju je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je položio kamen temeljac za novi medicinski centar.

Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" je svetski priznat i srpski brend, rekao je napočetku obraćanja direktor Instituta Milovan Bojić.

- Napravili smo tim lekara kao Zvezda 1991. godine, postali magnet za privlačenje stranih pacijenata, i na vreme poslali zahtev za izgradnju novog bloka. Nekada smo imali manje razumevanja grada i države. Nije bilo ni kancelarije za javna ulaganja, država je bila sterilna - rekao je Bojić.

- Ja sam danas najsrećniji čovek na svetu, a radost ima smisla samo ako je sa nekim deliš. Delim je sa porodicom, sa pacijentima, sa svima vama - rekao je Bojić i dodao da će zamoliti zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da pomogne izgradnji garaže u budućem Institutu.

vucic
Tanjug/​Rade Prelić

Vučić je na početku obraćanja rekao da je veoma srećan što se nalazi na ovom mestu.

- Počeli smo da menjamo i gradimo sve ono što nismo uradili u prethodnih 40 i 50 godina. Od Kliničkog centra u Nišu i Beogradu, do toga da ćemo izgraditi najmodernije Kliničke centre u Kragujevcu, Novom Sadu, ali i obnoviti sve zdravstvene ustanove - rekao je Vučić.

On je upozorio da ćemo u budućnosti imati manje ljudi i da Institut mora najbolje da radi, ukoliko želi da privlači strane pacijente.

vucic
Tanjug/​Rade Prelić

- Sada su redovi u Institutu puni, ali za tri, četiri godine, neće biti - rekao je predsednik.

- Ovo će biti velelepan objekat od velikog značaja za Srbiju, narod zna da ćemo kada nešto krenemo da gradimo to i završiti. Posebno mi je drago što radimo sa Razvojnom bankom Saveta Evrope - rekao je Vučić i dodao da je to jedna od najboljih banki i sa kojima je država sarađivala. 

Predsednik je naveo da Srbija danas nema dugova i da svoje obaveze izmiruje, i poručio lekarima da će ove godine imati veće plate.

vucic
Tanjug/​Rade Prelić

- Najveći rast plata i penzija biće u zdravstu - naveo je Vučić.

- Danas nema dugova, Srbija sve podmiruje i svi hoće da rade sa njom jer znaju da neće da duguje novac. Ni Dedinje neće dugovati i obezbedićemo veće plate ranicima u zdravstvu - kaže predsednik. Podseća da su mnogi hteli da grade KC i bolnice, ali nisu mogli jer nisu uredili svoje javne finansije. Danas je, kaže, situacija u Srbiji dobra, sve je više novca za ulaganja, a postoji i suficit četvrtu godinu zaredom. Veliki problemi se, kaže, rešavaju teškim zahvatima. Dedinje 2 će, ističe, moći da računa na proširenje kapaciteta, broj operacionih zahvata biće uvećan za 50 odsto, liste čekanja će nestati, a zbrinjavanje akutnih infarkta biće na najvišem svetskom nivou.

Kaže da je na dr Bojiću velika odgovornost prema građanima, a da je na državi da se obezbedi veće plate.

- Nadam se da će što manje građana imati potrebu za vašim uslugama, molim da radovi ne kasne i za dve godine prisustvovaćemo otvaranju Dedinja 2, još jednom biseru u lancu medicinskih i zdravstvenih objekata koje smo izgradili na ponos svih nas i generacija koje dolaze - kaže predsednik.


"Učinili smo Srbiju JAČOM NEGO IKADA, a ništa nismo ŽRTVOVALI" Moćne reči predsednika Vučića na sednici GO SNS

VUČIĆ: Izbori krajem marta, početkom aprila! (FOTO)

VUČIĆ: Izbori krajem marta, početkom aprila! (FOTO)

U Centru "Sava" obeležen Dan MUP-a i Dan policije - Vučić poručio: "Mafijaška kuga će iščeznuti!"

U Centru "Sava" obeležen Dan MUP-a i Dan policije - Vučić poručio: "Mafijaška kuga će iščeznuti!"

Posle 25 godina čekanja, danas će biti početa izgradnja "Dedinja 2" - druge faze Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" što će za godinu i po dana kada bude završena omogućiti još bolje rezultate rada ove svetski poznate zdravstvene ustanove.

Za izgradnju je obezbeđeno 27,4 miliona evra, a posle izgradnje novog objekta koji će biti na površini od 14.000 metara kvadratnih, krenuće se u rekonstrukciju postojeće klinike "Dedinje 1".

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd