Skip to main content
av

VUČIĆ ISTAKAO TRI VAŽNE TAČKE MINIŠENGENA! Radne dozvole, brži carinski rad, pomoć (FOTO/VIDEO)

Foto: Pink printscreen
Predsednik Srbije je izjavio da je na samitu bilo reči o jačanju političke saradnje.

- Imali smo interes da neki naši kandidati budu podržani, a mi podržavamo neke druge kandidate i to će bolje funkcionisati u budućnosti - rekao je Vučić.

Dogovor je, kaže, postignut u 3 tačke, između ostalog o tome da se zadržavanja na granici maksimalno skrate.

- Pričali smo o prelasku granice samo sa ličnom kartom, o novim investicijama, o konkretnim projektima, kao i o vrsti privredne komore regiona - rekao je predsednik novinarima.

Ističe da su rezultati veoma važni za Srbiju, a da će koristiti našim finansijskim interesima.

Još jednom je izrazio saučešće zbog upokojenja mitropolita Amfilohija i poručio da se nada da ćemo pamtiti sve dobro što je uradio za srpski narod.

Dodaje da očekuje da se inicijativi priključi i Priština na sledećem susretu, ali očekuje i Sarajevo i Podgoricu.

- Dogovorili smo da će odluke biti uvek formalizovane i suština je da smo mi svi mali, ali smo najmanji kad smo sami. Prošlo je vreme kada je svet išao mimo nas i kada nismo razumeli šta je snažna ekonomija. Srbija će imati najvišu stopu rasta 2020. godine, bez šminkanja brojeva - rekao je predsednik.

Kaže da večeras stižu brojke za treći kvartal i biće izmeđui -0,2 i +0.2, što znači da ćemo biti najbolji u Evropi.

- Zato nam je potrebno veće tržište i više povezivanja - kazao je Vučić.

Postignuti su dogovori o tri važne tačke - radne dozvole, pomoć u slučaju svih elementarnih nepogoda i vanrednih situacija i brži carinski rad da nam kamioni ne stoje na prelazima, rekao je Vučić.

Vučić je dodao je dodao da će ministri zdravlja da formulišu dogovore narednih dana o tome kako jedni drugima da pomognemo.

- Da vidimo kako da jedni drugima pomognemo oko vakcina, da se negde pojavimo zajedno u nabavci vakcina - rekao je Vučić i dodao da je to bila samo jedna tačka sastanka, koja se tiče kovida 19.

Na konferenciji, pored Vučića, učestvuju i premijeri Albanije Edi Rama i Severne Makedonije Zoran Zaev, saopšteno je iz Vučićevog kabineta

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd