fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić i Johanes Han

CEREMONIJA U BEOGRADU: Vučić dobijenu nagradu za doprinos Sportskim igrama mladih prepustio sinu Mikija Rakića

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Evropski komesar za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanes Han proglašen je danas popodne u Beogradu za novog ambasadora Sportskih igara mladih, a predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću je uručeno specijalno priznanje za podršku i doprinos razvoju te sportske manifestacije
17:30
Vučić dobijenu nagradu za doprinos Sportskim igrama mladih prepustio sinu Mikija Rakića

Vučić je, na svečanoj ceremoniji u Beogradu, zahvalio na priznanju, i primetio da ga gotovo ničim nije zaslužio i da oseća da ne pripada njemu, već Luki Rakiću, sinu Miodraga Rakića, inače njegovog dugogodišnjeg političkog protivnika, koji je preminuo pre nekoliko godina.

Rakić je, inače, bio šef Kabineta bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića, a Vučić kaže da mu je svojevremeno skrenuo pažnju na značaj te manifestacije.

- Rakić me je molio, kada je došlo do promene vlasti, da podržim Igre mladih, jer je to dobro za region, za našu decu, zato što će drugačiju svest da imaju u budućnosti, više tolerancije i više poštovanja da pokazuju jedni prema drugima - rekao je danas Vučić.

Aleksandar Vučić
Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić
Tanjug/Zoran Žestić

Hanu je statuu ambasadora uručio legendarni fudbaler Partizana, reprezentativac Jugoslavije Predrag Mijatović.

Han je poručio da će uraditi sve da promoviše takvu vrstu regionalne aktivnosti mladih ljudi.

17.00
Najveću manifestaciju za decu i omladinu na ovim prostorima

Sportske igre mladih predstavljaju najveću manifestaciju za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva,a već nekolko godina omogućavaju besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportskih disciplina osnovcima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Igre su postale prepoznatljiv brend koji se danas razvija u zemljama regiona i najveća su manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od Međunarodnog Olimpijskog komiteta.

Aleksandar Vučić
Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić
Tanjug/Zoran Žestić

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd