fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

Vučić na otvaranju novog učeničkog bloka i fiskulturne sale u školi "Vojvoda Stepa"

Foto: Srbija Danas
Voždovačka Osnovna škola "Vojvoda Stepa" dobila je danas novu fiskulturnu salu i 13 savremeno renoviranih učionica, čija je ukupna vrednost 1,5 miliona evra

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas otvaranju novog učeničkog bloka i fiskulturne sale voždovačke Osnovne škole „Vojvoda Stepa“.

Vučić i Alfano o stabilnosti regiona, bilaterlanim odnosima

Dačić: Odlazak Vučića u rizična područja je veliki izazov, ali on ipak ide u Sarajevo

Građani su se u velikom broju okupili ispred škole kako bi dočekali premijera Srbije, a kako nam javljaju fotoreporteri sa lica mesta sve je spremno i očekuje se da svečanost počne svakog časa. Takođe, postavljena je vrpca koju će preseći premijer.

 Direktor škole Nebojša Životić zahvalio se premijeru i gradonačelniku za otvaranje novog školskog bloka, nakon čega se prisutnima obratio premijer Vučić.

- Uveren sam da po tom pitanju ne moramo i ne smemo da zaostajemo za razvijenim svetom - rekao je Vučić.

On je deci poručio da im nisu najbolji prijatelji oni koji im govore da ne uče i da ne rade.

- Iako se nekada ljutite na tate i mame, kada kažu da zagrejte stolicu i ucite još vise, moj savet je da naterate sebe da učite i radite jer ćete biti uspešniji u budućnosti - rekao je Vučić.

Nakon svečanog otvaranja, premijer je obišao školu, a učenici u sali su ga zamolili da se slika sa njima na šta je premijer rado pristao.

Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas

Fiskulturna sala će biti opremljena dodatnim spravama za vežbanje, a kabineti računarskom opremom, audio i video opremom i nastavno tehničkim sredstvima. Osmoletku "Vojvoda Stepa", koja postoji 123 godine, od 1894, pohađa više od 900 učenika koji nikada nisu imali fiskulturnu salu, pa su škola i gradski Sekretarijat za obrazovanje plaćali šest miliona dinara godišnje obližnjoj privatnoj hali.

Ekspertizom Sekretarijata za obrazovanje 2008. godine naloženo je da se odvojeni objekat škole ukloni, jer je krajem 70-ih godina sagrađen od azbestnog materijala, koji je štetan po zdravlje.

Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas

Do jeseni 2015. godine, taj deo zgrade koristili su učenici, jer su se tu nalazili produženi boravak, specijalna odeljenja, biblioteka, kuhinja sa trpezarijom i računovodstvo.

Škola je ušla u projekat Evropske investicione banke i Ministarstva prosvete, pod nazivom "Program modernizacija škola u Srbiji". Uslov da se potpiše protokol bio je da se reši pitanje imovine škole, pa se opština Voždovac odrekla prava svojine na parcelama na kojima je planirana gradnja u korist Grada Beograda, kao bi se dobila građevinska dozvola.

U proleće 2014. godine Privremeni organ grada Beograda potpisao je svoje obaveze tada su počeli radovi, a u julu 2016. godine zgrada koja je izgrađena od azbesta je srušena i počeli su radovi.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd