fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

VUČIĆ SE OBRATIO MEDIJIMA U SRBIJI: Amfilohije je bio čovek koji je uspeo da ostavi dubok trag u srpskoj istoriji

Foto: SD
Podsetimo, u nedelju 1. novembra sveta arhijerejska zaupokojena liturhija biće služena u 9 časova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić trenutno se nalazi u Crnoj Gori gde će predvoditi delegaciju države na sahrani Mitropolita Amfilohija.

Podsetimo, u nedelju 1. novembra sveta arhijerejska zaupokojena liturhija biće služena u 9 časova.

Liturgiju će služiti Njegova Svetost Patrijarh Irinej uz sasluženje više arhijereja. Nakon liturgije biće služeno arhijerejsko opelo, a nakon toga će se obaviti sahrana u kripti Sabornog Hrama u Podgorici.

Obraćanje Vučića

- Znamo kolika je važna ličnost bio Amfilohije, izuzetne harizme, fantastične borbenosti, čovek koji je obeležio čitavo jedno podneblje, čovek koji je uspeo da ostavi dubok trag u srpskoj savremenoj istoriji - rekao je Vučić.

Na konstataciju da njegova pozicija uopšte nije laka Vučić je rekao:

- To je bila moja dužnost, da budete predsednik Srbije potrebna je velika odgovornost, to nema veze sa hrabrošću. To sve pokazuje bliskost između Srbije i Crne Gore. Videli ste večeras, ono za šta mene optužuju, je da vodim veliku srspku politiku, a kada ih pitam da mi daju razlog, oni ne umeju da mi odgovore.

- Srbija se ne meša u sastav vlade Crne Gore. Sve se svodi na to da se suzbije uticaj Srbije. Reč je o notornoj neistini, sve je u redu kad je Srbija slaba, a ako Srbija bude snažnija onda Srbija nije dobra. Ja u životu ne bih podržao nikakvu manjinsku Vladu ili da podilazim javnosti, mene to nikad nije zanimalo - rekao je Vučić.

- Ima jedna druga opasna stvar, koju sam čuo pre neko veče od gospodina Rakčevića, ne tiče se Crne Gore, to je svetski fenomen, imate ljude koji imaju tri, četri, pet posto i hoće da upravljaju zemljom zato što imaju podršku tajkuna, podršku medija i oni misle da je to dovoljno, misle da smo mi krezavi i glupi i uopšte nije važno što su nepismeni. Oni su umisli da su oni bolji - rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija želi dobre odnose sa Crnom Gorom.

- Učinićemo sve što možemo da takve odnose izgradimo, ali sad da se izvinjavamo zato što brže napredujemo, ne pa da mi na pamet - rekao je Vučić.

On je prokomentario to što su se sreli Krivokapić i kum Dragana Đilasa.

- Nemam nikakav problem, drago mi je što su se sreli, ja sa tim nemam nikakv problem, svako se sreće sa kim želi. Svako se sreće sa onim sa kim im je drago. Srešću se sa svakim od zvaničnika, to uopšte nije problem. Politika je pitanje posla - rekao je Vučić.

Vučić je imao privatni razgovor sa Mandićem i Kneževićem o vladi i stanju SPC-a.

- Oni će da podrže vladu Krivokapića, ali u tome neće učestvovati, ja sam rekao super, ja se ne mešam u to, i to pokazuje da Srbije nema uticaja u tome - rekao je Vučić i dodao: 

- Odlično smo dočekani ovde u Srbiji, nismo imali nikakav problem. Srbija i Crna Gora moraju da budu bliske. Najbliži smo jedni drugima. Što se tiče raznih tumačenja, ne možemo svi da imamo ista tumačenja. Naslušao sam se ja takvih priča - rekao je Vučić i dodao:

- To ćemo tek da vidimo, to je veliki gubitak SPC, verujem da će i naša crka mudro vođena rukom patriharja Irineja, da će na uspešan način da podigne energiju srpskog naroda - rekao je Vučić.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
-1 Beograd