fbpx
Skip to main content
Skupština Srbije

VANREDNA SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE: Poslanici 26. januara zasedaju, a glavna tema tiče se svih građana!

Tanjug/​Sava Radovanović
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sazvao je za 26. januar prvu vanrednu sednicu u aktuelnom sazivu na kojoj će poslanici raspravljati o više sporazuma koje je podnela Vlada Srbije.

Na dnevnom redu je 11 tačaka, a među njima je Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburg o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka.

NAJVAŽNIJA DONACIJA NA KiM: Meridian doneo najmodernije pumpe u poplavljena područja

NAJVAŽNIJA DONACIJA NA KiM: Meridian doneo najmodernije pumpe u poplavljena područja

DOVIĐENJA DO MARTA: Skupština Srbije završila jesenje zasedanje

DOVIĐENJA DO MARTA: Skupština Srbije završila jesenje zasedanje

NAJNOVIJI PODACI! Još 1.688 novoobolelih, preminulo 20 lica: Novi soj korona virusa nadomak Srbije

NAJNOVIJI PODACI! Još 1.688 novoobolelih, preminulo 20 lica: Novi soj korona virusa nadomak Srbije

Pred poslanicima su predlozi zakona o potvrđivanju sporazuma o prenosu nadležnosti za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju između Saveta ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Srbije i Vlade Crne Gore, o potvrđivanju Izmene Međunarodne konvencije o Harmonizovanom sistemu naziva i šifarskih oznaka robe, o potvrđivanju Drugog dodatnog protokola Svetske poštanske konvencije, o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Srbije i Vlade Islamske Republike Irana u oblasti zaštite bilja i biljnog karantina.

Poslanici će raspravljati i o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o saradnji u borbi protiv terorizma.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva, Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva, Predlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Komisije za hartije od vrednosti za 2021. godinu, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava .

Raspravljaće se i o Izveštaju o radu Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge za 2019. godinu, Predlogu odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine, koji je podnela Poslanička grupa SPS.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd