Utorak 19. mar 2024.
Ana Brnabić

VAŽAN APEL ZA SVE GRAĐANE: Oglasila se premijerka Ana Brnabić

Foto: Srbija Danas
Predsednica Vlade Ana Brnabić upozorila je danas da će se, ako građani ne nastave da se vakcinišu, desiti neizbežno i počeće da raste broj obolelih.

Premijerka je upozorila da 48 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva ne može da štiti sve, ali i odbacila mogućnost da dolazak ljudi iz dijaspore može uticati na epidemiološku situaciju u zemlji, jer oni dolaze iz država u kojima je nivo vakcinacije na zavidnom nivou.

Šapić: Srbija i najbolja i najsolidarnija (FOTO)

Šapić: Srbija i najbolja i najsolidarnija (FOTO)

"OPOZICIJI JE ŠAMAR KADA SRBIJA OSTVARUJE REZULTATE" Premijerka odgovorila oštro onima koji napadaju vlast

"OPOZICIJI JE ŠAMAR KADA SRBIJA OSTVARUJE REZULTATE" Premijerka odgovorila oštro onima koji napadaju vlast

"NE MOŽEMO SE OPUŠTATI" Lončar iskreno o stanju sa korona virusom u Srbiji

"NE MOŽEMO SE OPUŠTATI" Lončar iskreno o stanju sa korona virusom u Srbiji

- Sto odsto populacije ne može da štiti 48 odsto vakcinisanih punoletnih građana, a pogotovo ne 40 odsto ili manje, to je frustrirajuće i katastrofalno - rekla je Brnabić i apelovala na svakog pojedinca da razgovara sa prijateljima, rodbinom, članovima porodice, komšijama koji se nisu vakcinisali, da to učine.

Prema njenim rečima, ako broj obolelih počne da raste, ako brojke opet krenu, to će biti propast za sve nas, za naše mentalno zdravlje nacije, za ekonomiju koja raste, ali je žilava i bori se.

- Danima se više niko ne vakciniše, samo stranici, onda je neizbežno da ćemo uskoro videti, plašim se, ali se nadam, kasnije nego što mislim, porast brojeva - rekla je Brnabić.

Upozorila je da je u Srbiji 48 odsto punoletne populacije vakcinisano i da taj procenat ne možemo da pređemo.

- O tome pričamo nedelju dana, ne možemo da pređemo 2,6 miliona vakcinisanih, to je neverovatno - rekla je Brnabić.

Kaže da u Srbiji postoji samo 37 lokalnih samuprava u kojima je vakcinisano više od 50 odsto punoletnih i da tu spada i nekoliko beogradskih opština.

Bez njih bi taj broj bio manji, rekla je Brnabić i navela da postoji još sedam lokanih samouprava koje bi za 72 sata mogle da kažu da su dostigle cilj od 50 odsto vakcinisanih.

Premijerka je na pitanje poslanika Samira Tadira iz Prijepolja rekla i da je taj grad među onima u kojima je vakcinisano preko 50 odsto punoletnih.

U prvih 10 po broju vakcinisanih, pored centalni gradskih opština Beograda su i Niš i Bosilegrad, to su fenomenalni primeri. Na 11. mestu je Užice, na 12. Mali Zvornik, ali u Tutinu imamo 14 odsto vakcinisanih, u Novom Pazaru 22, rekla je premijerka.

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd