Skip to main content
Albanci Vučić

VELIKA POBEDA SRBIJE! Šiptari kipte od BESA, priznali da ih je Vučić matirao JEDNIM POTEZOM!

Foto: Tanjug/Rade Prelić/Profimedia (Ilustracija)
Razdor među Albancima je sve veći i veći!

Predsednik Skupštine samoproglašenog Kosova Kadri Veselji izjavio je da Kosovo ne bi smelo da dozvoli da Srbija bude snažnija u procesu dijaloga, prenosi RTK2.

DŽIHADISTI PRETE! Žele ŠTO VIŠE MRTVIH! Planiraju žestoke NAPADE U SRBIJI! Mete - naše najveće SVETINJE!

Pre nastavka dijaloga, Priština bi trebalo da usvoji rezoluciju o dijalogu, koju za sada, ne podržava opozicija, piše RTK2. Tim povodom predsednik skupštine je sazvao sastanak kome su se odazvali samo Socijaldemokrate i predstavnici Alternative. Šef poslaničke grupe DSK Avdulah Hoti izjavio je da aktuelna vlada nema legitimitet da nastavi dijalog sa Beogradom.

- Ne može biti sukoba sa Srbijom. Najvažnija je naša teritorija, naša evroatlantska budućnost od bilo koje fotelje. Istorijska je greška što podelama dajemo prostor Srbiji da govori u naše ime, što našim neslaganjima omogućujemo da predsednik Srbije (Aleksandar) Vučić govori u naše ime. Moramo biti zajedno, potreban nam je nacionalni konsenzus, koji je neizbežan - rekao je Veselji prenosi RTK2.

Kadri Veselji
Foto: Profimedia

Poslanik Socijaldemokratske partije Dardan Sejdiu je rekao da se proces dijaloga sa Srbijom ne može nastaviti bez konsenzusa, koga neće biti bez saglasnosti opozicionih partija.

- Naš zahtev je se da se ova debata vrati u Skupštinu. Sedenjem nećemo pronaći rešenje. Politika se u ovoj zemlji treba pretvoriti u argumente u institucijama. Sve stavove bi trebalo predstaviti u Skupštini - dodao je Sejdiu.

PAKLENI PLAN ALBANACA: Na Kosovu se prave TERORISTIČKE BAZE za napad na Srbe

Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti, čija se stranka nije odazvala pozivu Veseljija na sastanak rekao je za RTK2 da bi nastavak dijaloga trebalo da usledi tek pošto na Kosovu budu održani prevremeni izbori.

- Kao prvo ne prihvatamo da jedna manjinska vlada vodi ovako važan proces, drugo, kao opozicija, početkom septembra smo predložili drugu rezoluciju kako bi se postavila crvena linija, a glavni uslov dijaloga sa Srbijom je da se ne pregovara o teritorijalnosti Kosova. Kao opozicija i kao Demokratski savez Kosova ostajemo otvoreni kako bismo rešili sva otvorena pitanja sa Srbijom i verujemo i da nema drugog puta osim dijaloga - naglasio je Hoti.

 Vučić
Tanjug/​Dimitrije Goll

Predsednik lažne države Kosova Hašim Tači izrazio je optimizam da će do sledećeg proleća biti postignut sporazum sa Srbijom, koji će uključivati korekciju granica. Tači je naglasio da promena granica nije ideja koju on želi da predstavi, nego je posle dosadašnjih pregovora to jedino mudro rešenje za stabilnost.

POTVRĐENO! Putin dolazi na Srpsku novu godinu, a sa njim i NAORUŽANJE zbog kojeg NIKO NEĆE SMETI da nas napadne

S druge strane, premijerka Srbije Ana Brnabić je poručila zvaničnoj Prištini da prestane da priča o Preševu, Bujanovcu i Medveđi i da se okane centralne Srbije, ali i istakla da treba da se razgovara o tome da li možemo da dođemo do kompromisa koji bi obezbedio dugoročnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Da li ste za legalizaciju prostitucije u Srbiji?

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd