Skip to main content
Nebojša Zelenović

REAKCIJE NA MALVERZACIJE SA 72 DRŽAVNA STANA U ŠAPCU: U pitanju je krupna zloupotreba u radu gradske uprave

Foto: SD/ilustracija
U izveštaju revizora iz 2015. godine utvrđeno je da u dokumentima Grada Šapca postoji čak 72 stana koji se koriste bez plaćanja zakupa, što je suprotno Zakonu.

Na tu aferu u Šapcu reagovao je poslanik Aleksandar Marković rekavši da je očigleno velika zloupotreba u radu gradske uprave.

- Iz dana u dan smo suočeni sa novim Zelenovićevim aferama u Šapcu. Očigledno je da je u pitanju krupna zloupotreba u radu gradske uprave, a najodgovorniji je upravo Zelenović. Mene ova afera podseća na čuvenu aferu sa stanovima koja se desila u Opstini Vračar, dok su demokrate bile na vlasti, a kada je nestalo više stotina stanova koji su bili u opštinskom fondu – kaže Marković i dodaje:

Aleksandar Marković
Aleksandar Marković
Foto: Printscreen

- Ko zna šta će sve isplivati kada Zelenović padne sa vlasti, a siguran sam da će nadležni organi imati pune ruke posla. Jedno je sigurno: gde god Demokrate obavljaju vlast rezultat te vlasti su zloupotrebe, gubici, minusi i dugovi!

Poslanik Srbislav Filipović kaže da ono što se dešava trenutno u Šapcu je slika onoga što bi bivše demokrate koje su se sada okupili u Savezu za Srbiju vratili na nivou cele Srbije samo da im se ukaže prilika da opet dođu na vlast.

Srbislav Filipović
Srbislav Filipović
Foto: Printscreen

- Ne čudi me ovakvo ponašanje jedne od perjanica Saveza za silovanje Srbije Nebojše Zelenovića. Oni su čitave milijarde u devizama uspeli da "zagube" od 2000. do 2012.godine. Ako su to uspeli sa preko 100 milijarde evra, onda im je mnogo lakše da se "igraju" sa 72 opštinska stana. Sve što rade u Šapcu je primer kako bi radili ponovo na nivou cele Srbije. Postoji samo jedan problem - građani ne žele ni da čuju za njih – kaže Filipović.

Podsetimo, 72 stana koji su u vlasništvu Grada Šapca na čijem se čelu nalazi Nebojša Zelenović, se izdaju protivno Zakonu. Nije jasno kada su tačno stanovi u Šapcu dati u zakup, kome, u kakvom se stanju nalaze, kolike su kvadrature ti stanovi i da li se za te njih plaćaju računi.

Nebojša Zelenović
Nebojša Zelenović
Foto: SD/ilustracija

Grad Šabac zaključivao je ugovore o zakupu samo za one stanove za koji su podneti zahtevi za otkup. Korisnici tih 72 stana, dakle, koriste ih bez zaključenih ugovora i bez plaćanja zakupa.

Pokušali smo da od Grada Šapca i gradonačelnika Nebojše Zelenovića dobijemo odgovor na to gde su ti stanovi, kolika je njihova kvadratura i da li se zna ko u njima živi, međutim odgovor nismo dobili.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
17 Beograd