fbpx
Skip to main content
Velja Nevolja

"To su kriminalci koji se vešto prikrivaju" Da li će pomagači Velje Nevolje iz državnih struktura "pasti"?

Foto: MN Press
Hapšenje Belivuka proizvelo je paranoju među moćnicima koji su sarađivali s njim

Državni službenici i moćnici koji su pomagali kriminalnoj grupi Veljka Belivuka nemaju veze s državom. To su kriminalci koji se vešto prikrivaju, ali od države niko ne može da se sakrije, kaže u intervjuu predsednik Skupštine Srbije i bivši ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

PUTINOV SARADNIK U POSETI SRBIJI: Potpredsednik Vlade Ruske Federacije danas sa predsednikom Vučićem

PUTINOV SARADNIK U POSETI SRBIJI: Potpredsednik Vlade Ruske Federacije danas sa predsednikom Vučićem

"U SRBIJI SE DESIO DRŽAVNI UDAR" Brnabić objasnila šta je značilo prisluškivanje predsednika Vučića

"U SRBIJI SE DESIO DRŽAVNI UDAR" Brnabić objasnila šta je značilo prisluškivanje predsednika Vučića

Vučić danas uručuje odlikovanja povodom Dana državnosti: Medalje za izuzetne zasluge i lično herojstvo

Vučić danas uručuje odlikovanja povodom Dana državnosti: Medalje za izuzetne zasluge i lično herojstvo

Hapšenje Belivuka proizvelo je paranoju među moćnicima koji su sarađivali s njim. Verujete li da će i njegovi pomagači iz državnih struktura "pasti"?

- Kao bivši ministar unutrašnjih poslova, mogu slobodno da kažem da kriminal u bilo kom pogledu nije deo samih državnih struktura. Takozvani pomagači nisu državni službenici, već kriminalci obučeni u uniforme i skupa odela. Vešto prikrivanje je veština svakog kriminalca. Ukoliko "padne", dokaz je da je država stabilna i da je uvek iznad organizovanog kriminala. Kad pomisliš da si mnogo jak, život udara mnogo jako - kaže Dačić.

- Složena situacija na Kosmetu, osim Belivuka, bila je tema sednice Saveta za nacionalnu bezbednost - kaže Dačić.

- Da vam kažem, niko ne može da te istera iz vlastite kuće i sa vlastitog ognjišta. Možeš samo da mu ih prodaš, a Kosovo i Metohija nikad neće biti na prodaju. To treba svima da bude jasno, i albanskoj strani i međunarodnoj zajednici. Atmosfera je dramatična jer je albanska strana zakočila dijalog, nije uradila ništa povodom Zajednice srpskih opština, narodu se preti nasiljem. Ko god pomisli da udari na Srbiju, mora da zna da je jaka i da naša država nije šaka pirinča da je pozoba svaki lešinar. Nećemo dozvoliti progon Srba - kaže Dačić.

Situacija se usložnjava i u Crnoj Gori, gde je Milo Đukanović optužio Srbiju za mešanje u izbore u Nikšiću.

- Milo je čovek koji je želeo da dugu tradiciju dva naroda udalji, da Crnogorci budu bliži Hrvatima i Albancima nego Srbima - kaže Dačić i dodaje:

- Koristi svu moguću mašineriju kako bi narod u Crnoj Gori ubedio da smo ljuti neprijatelji. Nemam komentar više za tog čoveka. To vam je kao kad upadnete u živo blato, koristili biste sve što imate da se izvučete.

Ivica Dačić
Ivica Dačić
Foto: Profimedia
Sledi dijalog sa opozicijom koji vi vodite. Kako će to da izgleda?

- Moja ideja je da to izgleda kao pristojan diplomatski dijalog dveju strana koje imaju različito viđenje stvari. Kompromis za sve postoji. Izgledaće onako kako i opozicija želi. Ukoliko želi da argumentovano i sa razumevanjem vodi dijalog, poslaćemo lepu sliku u svet. Ukoliko ne želi, onda im je bojkot možda opet rešenje. Kao deca kad se ljute.

To znači da nemate nikakav problem da sednete sa, na primer, Draganom Đilasom, koji je za vas rekao da će vas poslati u prošlost?

- Teško je iz prošlosti nekog poslati u prošlost - kaže Dačić.

Pred novom ste životnom ulogom - ujaka, šta mislite kako ćete se snaći?

- Ujaka sva deca vole, tako da se nadam da u mom slučaju neće biti drugačije. A kada vas neko voli, mnoge stvari idu lakše - kaže Dačić.

Šta je sledeći korak u vašoj političkoj karijeri?

- Ne planiram sledeće korake u političkoj karijeri. Radim u sadašnjosti, ono što je najbolje za moj narod i državu. Uvek sam želeo da iz pozicije u kojoj se nalazim dam svoj maksimum. Pozicije su uvek teške jer uvek ima nešto da se ispravi zbog budućnosti. Da sam znao, kad sam bio na početku političke karijere, da ćemo se boriti za opstanak Prizrena, mesta u kom sam se rodio, bio bih prorok. Pošto nisam prorok već čovek iz naroda, narod najbolje poznajem i želim da svojom snagom i snagom svog tima učinim da život za svakog građanina bude bolji, koja god politička pozicija to bila - kaže Dačić.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd