fbpx
Skip to main content
Goran Vesić

Vesić poručio: Nemа ničeg vаžnijeg od ulаgаnjа u obrаzovаnje

Foto:Beograd.rs
16.774-oro đaka prvaka na teritoriji Beograda danas pošlo u škole

 Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas je, povodom početka nove školske godine, poklonio interaktivnu tablu Osnovnoj školi "Ćirilo i Metodije" na Zvezdari i poželeo svim đacima uspešnu novu školsku godinu.

Vesić je precizirao da je 16.774-oro đaka prvaka na teritoriji Beograda danas pošlo u škole od čega 118 u "Ćirilo i Metodije" koja je, dodao je, jedna od naših najboljih škola.

On je prvacima, i svim drugim školarcima, poželeo srećan polazak u školu. "Prvaci su danas uplašeni i ne razumeju šta znači ovaj dan, ali sećaće ga se. Ovo je početak njihovog odrastanja, dobili su svoj drugi dom gde će naučiti ono što je važno za život i što je najvažnije da postanu dobri ljudi" rekao je zamenik gradonačelnika.

Naglasio je da se Grad Beograd trudi da ulaže u sve škole na njegovoj teritoriji i podsetio da je samo tokom ove godine završena škola u Dražnju i Begaljici, da se završava srednja u Mladenovcu, te da će do sledeće školske godine biti završena i škola u Leštanima.

- Trudimo se da sve naše škole imaju dobre uslove za rad jer ih nemaju sve na teritoriji grada, a pogotovo u prigradskim opštinama. Pokušavamo zajedno da deci pružimo što je moguće veći komfor jer ništa nije važnije od njihovog obrazovanja - poručio je. 

Vesić
Foto: Beograd.rs

Naveo je da se zrelost jednog društva ogleda u tome koliko ulaže u obrazovanje, a Srbija kao mala zemlja koja još uvek traži svoje mesto u svetu, nedostatak koji ima u industrijalizaciji i privredi može da nadoknadi ulaganjem u obrazovanje.

Kaže i da je 21.vek - vek obrazovanja i da su društva koja u obrazovanje ulažu pametna i imaju šanse da napreduju. 

- Zato je za nas važan svaki početak školske godine - podvukao je Vesić.

Direktora škole "Ćirilo i Metodije" Manuela Ilić svim đacima je čestitala početak nove školske godine, a posebno prvacima. 

- Zahvaljujem na poklonu koju smo danas dobili. Ovo je jedna lepa interaktivna tabla koja će biti od koristi pogotovo što smo sada u eri digitalnih udžbenika, kada nam je to jako potrebno -  kazala je Ilić.

 

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd