fbpx
Skip to main content
matursko veče

Ako idete na MATURU, evo kako da BESPLATNO DOBIJETE HALJINU (FOTO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Sugrađanke Vesna i Ana su svojom akcijom uspele da obezbede oko 300 haljina za maturantkinje širom Srbije

 Vesna i Ana su devojke koje, zahvaljujući humanitarnoj ideji, ali vremenu uloženom za ostvarivanje iste, omogućavaju već drugu godinu maturantima da se besplatno obuku za maturu. Preko Fejsbuk stranice „Dobre vile i maturske haljine“ za prošlu maturu podeljeno je oko 300 haljina. Autorke stranice očekuju da će ove godine podeliti znatno više haljina, ali i drugih stvari neophodnih za matursko veče.

SAMO VAŠA NOĆ: Top saveti za savršenu MATURSKU šminku i frizuru (FOTO)

Srbija ubacuje novo matursko pitanje za devojčice, šta misle o abortusu?!

Stranica postoji od prošlog proleća  kako bi ove devojke omogućile da bivše maturantkinje poklone drugim devojkama haljine i stvari za matursko veče.

- Radili smo priču o devojci iz Zrenjanina koja se zove Alisa i koja je htela da pokloni svoju matursku haljinu. Shvatile smo da je ta njena ideja fenomenalna i da to može da nam bude početak mnogo šire i veće priče. Napravile smo Fejsbuk stranicu „Dobre vile i maturske haljine“. Sve je krenulo spontano bez unapred razrađenog plana. – objašnjava Vesna za SrbijaDanas.com, koja je takođe novinarka.

Vesna i Ana
Foto: Facebook/Dobre vile i maturske haljine

Vesna dodaje da ona i Ana nisu očekivale toliko veliki odaziv na njihovu akciju.

- Prvo su naše prijateljice izabrale haljine koje mogu da poklone. Onda su i maturantkinje počele da se javljaju i brzo je to stvarno poprimilo razmere kakve nismo očekivali. Prošle godine je podeljeno oko 300 haljina. Bilo je i mnogo cipela, asesoara, torbica, nakita... Čak je bio i jedan sako za muškarce… Probali smo i da muškarce uključimo u akciju, ali to teže ide jer oni ipak kupe pantalone i košulju s namerom da ih posle stalno nose.

Ovogodišnja akcija darovanja haljina i stvari za maturu već je počela. Ako imate haljinu ili bilo šta drugo za poklon ili ako vam treba ista, idite na Fejsbuk stranicu "Dobre vile i maturske haljine" i pratite uputstva kako da se javite onome ko daruje.

- Ove godine smo rešili da krenemo malo ranije. Već nam se javljaju čak i šminkeri i frizeri iz svih gradova Srbije koji hoće da poklone svoje usluge maturantima, što je zaista sjajna stvar. Očekujem da će biti ove godine veći broj doniranih stvari nego prošle.

Vesna i Ana
Foto: Facebook/Dobre vile i maturske haljine

Vesna kaže da joj briga o stranici „Dobre vile i maturske haljine“ predstavlja veliku dodatnu obavezu pored redovnog posla, ali da sigurno neće sada stati.

- Veliki je posao sve to ispratiti, šerovati… Ali, kada dobiješ poruku od samohrane majke ili od roditelja blizanaca koji kažu: „hvala vam, za nas ovo nije haljina, ovo je spas za kućni budžet, mi ovo ne bismo mogli da ispratimo“…

Ona naglašava da sa Anom namerava da proširi ceo kontekst lepe akcije.

- Razmišljamo da proširimo akciju, da ne bude vezana samo za maturu, već da ide i šire, da ljudu daruju jedni drugima. Videćemo kako će ići, pa nastavljamo da guramo dalje – zaključuje Vesna.

 

Pročitajte i:

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd