Skip to main content
Ivica Dačić

Višedecenijski dobri odnosi: Sastali se Dačić i predsednik skupštine Gane

Tanjug/​Rade Prelić
Okvaje prvi ganski funkcioner koji je posetio Srbiju posle mnogo godina

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa predsednikom Parlamenta Republike Gane Aronom Majkom Okvajeom, kojeg je upoznao sa pozicijom Srbije u vezi sa Kosovom i Metohije i obavestio ga o toku pregovora koji se, pod pokroviteljstvo EU, vode u Briselu.

Kako je saopšteno iz MSP-a, Dačić je Okvajea podsetio na tradicionalno dobre odnose koji decenijama postoje između Srbije i Gane i založio se za jačanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

- Upoznao je sagovornika sa pozicijom Srbije u vezi sa Kosovom i Metohijom i obavestio ga o toku pregovora koji se, pod pokroviteljstvom Evropske unije, vode u Briselu - navodi se u saopštenju.

Skupština Srbije danas nastavlja raspravu o izboru Malog

Okvaje je naglasio da je srećan što je posetio Srbiju kao prvi ganski funkcioner nakon mnogo godina i što je u prilici da razgovara sa prijateljima u gradu u kome je održana Prva konferencija Pokreta nesvrstanih zemalja, u čijem su osnivanju učestvovali nekadašnji jugoslovenski lider Tito i prvi predsednik nezavisne Gane Kvame Nkrumah.

Sagovornici su se saglasili da su tradicionalno prijateljski odnosi dveju zemalja, koji imaju dugu i bogatu istoriju i koji datiraju iz vremena sticanja ganske nezavisnosti, odličan osnov za unapređenje saradnje u poljoprivredi, obrazovanju, trgovini i drugim oblastima, uz nastavak uzajamne podrške u međunarodnim forumima.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd