Skip to main content
Aleksandar Vulin

Vojska i na Božić obezbeđuje mir

Foto: mod.gov.rs
Pogledajte

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković, proveli su božićno jutro sa pripadnicima Vojske Srbije angažovanim na obezbeđenju administrativne linije na bazi „Jezerska mahala“ u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Stefanović obišao patrolu saobraćajne policije (FOTO)

Nakon što su im čestitali najradosniji hrišćanski praznik, ministar odbrane i načelnik Generalštaba obišli su objekat, a komandir baze, kapetan Miloš Rašić informisao ih je o zadacima jedinice u Kopnenoj zoni bezbednosti i delu linije koju obezbeđuju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tokom razgovora s pripadnicima Vojske Srbije, ministar odbrane je istakao da je veoma zadovoljan što je već prva isplata prinadležnosti u novoj godini povećana, iako je reč zapravo o decembarskoj plati i da je poboljšanje standarda pripadnika prioritet Ministarstva odbrane i u narednom periodu.

Saveznici digli ruke od njega: Haradinaju uskraćena viza za SAD zbog suda za zločine OVK?

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin
Foto: mod.gov.rs

Vulin je u svoje lično ime i u ime vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije čestitao praznik tradicionalnim pozdravom "Hristos se rodi".

On je istakao da naše društvo danas živi bezbedno i u uslovima mira koje nam je itekako potrebno, a da je sigurna i stabilna Vojska kakvu danas imamo garant mira na našim prostorima i šire, navodi se u saopštenju.

Tačno u ponoć: Predsednik Srbije čestitao Božić (FOTO)

- Mi danas mislimo i na one koji nisu sa nama, i na one Srbe koji su u enklavama i na naše sunarodnike bez obzira gde oni žive i kako žive. Ispunjavamo svoju ulogu i obavezu da o njima brinemo - rekao je ministar.

On je istakao da će vojska Srbije nastaviti da čuva Kopnenu zonu bezbednosti, mir i sigurnost svakog svog građanina, ne vodeći računa o verskoj ili nacionalnoj pripadnosti, već o zakonu i ustavu i budućnosti naše dece.

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin
Foto: mod.gov.rs

- Bez snažne i uspešne Vojske nema snažne i uspešne države, zato danas kada se radujemo miru i kada se svojim porodicama provodimo ovaj veliki i važan praznik, hoću da svi znate da mira, sigurnosti i stabilnosti nema u zemlji u kojoj nema snažne vojske i snažnih bezbednosnih struktura - rekao je Vulin.

Na pitanje o mogućem ugrožavanjima bezbednosti na Kosovu i Metohiji tokom božićnih praznika, ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao da takve informacije, koje se dobiju od respektabilne strane kao što je KFOR, proveravaju i čini se sve da se bilo kakvo eventualno nasilje ili bilo šta što može ugrožavati bezbednost na svaki način prepozna i spreči.

Do sada nepoznati detalji iz porodičnog života Aleksandra Vučića: Otkrio da li menja pelene Vukanu (FOTO)

Vulin je ocenio da su političke trzavice koje se osećaju među Albancima u Prištini i njihov očigledan strah od formiranja Specijalnog suda faktor destabilizacije na prostoru Kosova i Metohije.

- Ali to je nešto na šta, na prvom mestu treba da reaguju predstavnici međunarodne zajednice. Kao što znate mi isključivo priznajemo UNMIK, KFOR i EULEKS, dakle predstavnike međunarodne zajednice i od njih očekujemo da vode računa o bezbednosti svakog ko živi na Kosovu i Metohiji - kazao je on.

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin
Foto: mod.gov.rs

Ministar je ponovio da je za Beograd potpuno neprihvatljivo formiranje takozvane vojske Kosova kao i to da se Specijalni sud na bilo koji način umanji, odloži ili ukine.

- Mi brinemo o bezbednosti svakog građanina, u skladu sa Rezolucijom 1244 i ne prihvatamo da može da postoji bilo kakva oružana sila na Kosovu i Metohiji osim KFOR kao i da zločini pripadnika OVK ne budu kažnjeni - dodao je on.

ZNATE LI ZAŠTO? Milošević NIKADA patrijarhu PAVLU nije čestitao BOŽIĆ!

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković istakao je da su zahvaljujući angažovanju Vojske Srbije građani u Kopnenoj zoni bezbednosti potpuno bezbedni.

- Vojska Srbije, snage bezbednosti Republike Srbije i KFOR uspešno kontrolišu Kopnenu zonu bezbednosti i obezbeđuju mir svim građanima na ovim prostorima - rekao je on.

Ljubiša Diković i Aleksandar Vulin
Ljubiša Diković i Aleksandar Vulin
Foto: mod.gov.rs

Komandant Kopnene vojske, general-potpukovnik Milosav Simović, potvrdio je da je bezbednosna situacija u Kopnenoj zoni bezbednosti stabilna i da pripadnici Vojske izvršavaju redovne zadatke angažovanjem patrola, zaseda i osmatračnica.

- Naši pripadnici svakodnevno, u kontaktu i u saradnji sa KFOR-om, realizuju zajedničke aktivnost i patrole, i jednovremene osmatračnice. U narednom periodu pripadnici Kopnene vojske, kao i baze ''Jezerska mahala'', gde se danas nalazimo, nastaviće sa profesionalnim izvršavanjem redovnih vojničkih zadataka a mi smo ponosni što u ovom delu teritorije Srbije imamo veoma dobru saradnju sa lokalnim stanovništvom - rekao je general Simović.

On je podsetio da pripadnici Kopnene vojske imaju odličan i "korektan ljudski i vojnicki" odnos sa svim građanima ovog dela teritorije, i Srbima i Albancima i tako će biti i ubuduće.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd