fbpx
Skip to main content
Vojska Srbije

Vojska Srbije se AKTIVNO uključuje u borbu za NATALITET u našoj zemlji

Foto: Profimedia
Vojska je odredila pomoć

Prema njegovim rečima, “kao što je predsednik Srbije i vrhovni komandant vojske rekao - vlada bela kuga i ne rađa nas se dovoljno, što je jedan od najvećih problema u Srbiji".

- U skladu sa naređenjima (predsednika Vučića) i Vojska Srbije se uključuje u aktivnu borbu za povećanje nataliteta. I Vojska Srbije, kroz svoje mogućnosti će učiniti sve da se više rađamo, da stimulišemo rađanje, da pomognemo svakoj porodici koja hoće da ima decu - rekao je Vulin. 

Kako navodi, vojska je odredila solidarnu pomoć u visini jedne prosečne zarade za svako novorođeno dete pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i uvela da Fond vojnih osiguranika plaća četiri pokušaja veštačke oplodnje i pomeri gornju granicu starosti žene sa 42 na 44 godine. 

Ovo su uslovi za dobijanje uvećanog RODITELJSKOG DODATKA

Aleksandar Vulin, Aleksandar Vučić i Ljubiša  Diković
Aleksandar Vulin, Aleksandar Vučić i Ljubiša Diković
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Prema njegovim rečima, kako bi se očuvalo zdravlje pripadnica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije postojaće obavezni preventivni pregledi u cilju sprečavanja raka dojke i grlića materice. 

Ministarstvo će, kako je dodao, nastaviti da ulaže u vojno zdravstvo, jer je ono ulaganje ne samo u kvalitet života pripadnika Vojske Srbije već je i ulaganje u kvalitet života svih građana Srbije. 

Od aprila nova OBAVEZNA VAKCINACIJA dece protiv opasne bakterije

aleksandar-vulin
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u subotu da je demografska slika Srbije poražavajuća i da se mora smanjiti negativan prirodni priraštaj. 

Na vanrednoj konferenciji za medije posvećenoj padu nataliteta, Vučić je rekao da Srbija svakog dana gubi 107 ljudi, da stanovništo gubi već 67 godina, kao i da za poslednjih 27 poslednjih godina ima negativan prirodni priraštaj. 

Danas prvi dan PROLEĆA, a evo kada prelazimo na LETNJE računanje vremena

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Foto: Profimedia

Kako je rekao, Srbija trenutno ima 6.995.808 stanovnika, a da će ako se ovakvi negativni trendovi nastave do 2060. imati između 3,9 i 5,5 miliopna stanovnika. Osim toga, Ministarstvo kulture i Savet za populacionu politiku objavili su nešto ranije izabrane slogane koji bi trebalo da podstaknu rađanje u Srbiji. 

Prvo mesto dele slogani "Ljubav i beba - prvo što nam treba!" i "Rađaj, ne odgađaj!", na drugom mestu su "Mama - neću sama, tata - hoću brata" i "Dosta reči, nek zakmeči", a na trećem "Čuda se ne dešavaju. Čuda se rađaju" i "Nek se deca rađaju i lepe stvari događaju". 

Nagrada za prvo mesto bila je 150.000 dinara (dva puta po 75.000), za drugo 75.000 (dva puta po 37.500) i za treće 50.000 (dva puta po 25.000).

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
12 Beograd