Skip to main content
Aleksandar Vučić

VUČIĆ NA ČELU SNS-a DO IZBORA! Ana Brnabić otkrila: Odbio je da se kandiduje, postigli smo kompromisno rešenje

Foto: Srbija Danas
Na današnjoj skupštini usvojeno je 10 načela političkog delovanja SNS-a, Izveštaj o radu SNS, a izabrani su i rukovodeći organi stranke, odnosno novi Glavni odbor,

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić odbio je da prihvati jednoglasan predlog svih članova te stranke i ponovo se kandiduje kao jedini kandidat za predsednika SNS-a, kazala je danas potpredsednica te stranke Ana Brnabić.

BEZDUŠNO PONAŠANJE! Đilasovci blokirali saobraćaj, ne puštaju ni kola Hitne pomoći da prođu!

BEZDUŠNO PONAŠANJE! Đilasovci blokirali saobraćaj, ne puštaju ni kola Hitne pomoći da prođu!

ANTI-PUTARKA BLOKIRA SAOBRAĆAJ: Danas je zvezda N1, lažnih ekologa i organizatorka skupa (VIDEO)

ANTI-PUTARKA BLOKIRA SAOBRAĆAJ: Danas je zvezda N1, lažnih ekologa i organizatorka skupa (VIDEO)

NAROD BESAN ZBOG OPSADE PUTEVA! Građani probili blokadu kod Šapca

NAROD BESAN ZBOG OPSADE PUTEVA! Građani probili blokadu kod Šapca

Kako je navela, nakon završene pete izborne skupštine SNS-a, pronašli su kompromisno rešenje koje podrazumeva da Vučić predvodi SNS do izbora u aprilu nakon čega će biti održana vanredna skupština na kojoj će biti izabrani predsednik i zamenik predsednika SNS-a.

- Jednoglasna odluka svih članova SNS, svih mesnih, gradskih odbora bila je da predsednik Aleksandar Vučić nastavi i da bude jedini kandidat za predsednika SNS-a. Aleksandar Vučić je odbio da se kandiduje za predsednika SNS-a, pa smo postigli kompromisno rešenje i produžili mu mandat tako da će nastaviti da vodi SNS do ovih izbora, odnosno da podrži stranku i pomogne joj i za ove izbore - kazala je Brnabić.

Nakon izbora koji će biti održani 3. aprila, Srpska napredna stranka će, kako je najavila Brnabić, imati vanredni kongres na kojem će izabrati i predsednika i zamenika predsednika stranke.

Na današnjoj skupštini, kako je kazala Brnabić, usvojeno je 10 načela političkog delovanja SNS-a, Izveštaj o radu SNS, a izabrani su i rukovodeći organi stranke, odnosno novi Glavni odbor, novi Izvršni odbor i za predsednika Izvršnog odbora Darka Glišića, kao i nove članove Predsedništva stranke.

Novi potpredsednici SNS-a, kako je ispričala, su Miloš Vučević, Siniša Mali, Vladimir Orlić, Nevena Đurić, Marko Đurić, kojem je zamrznut mandat zbog svog ambasadorskog angažovanja, Aleksandar Šapić i Ana Brnabić.

Brnabić kaže da je danas izabrano manje od 100 članova Predsedništva stranke, a da se posebno ponosi time što su veliki broj novih članova Predsedništva žene.

- Važno je i ponosna sam što imamo oko 50 potpuno novih članova Predsedništva SNS-a, od kojih je značajan broj mladih u skladu sa onim što je predsednik SNS-a Aleksndar Vučić tražio od nas, a to je i da pokrenemo smenu generacija i da damo veću šansu mladima, što smo radili i sve ovo vreme kroz Akademiju mladih lidera - navela je.

U tom smislu istakla je i da je jedan od potpredsednika stranke mlada Nevena Đurić, kojoj su na predlog Aleksandra Vučića dali puno poverenje da, kako kaže, da sve od sebe i da na kraju krajeva svojom hrabrošću da primer kako se boriti u budućnosti, a i na izborima na svim nivoima 3. aprila.

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd