Skip to main content
Aleksandar Vučić

VUČIĆ SA MERKELOVOM: Angela mi je rekla da Johanesu Hanu prenesem PORUKU

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije
Vučić je u izjavi istakao da je Merkel iznela pozdrave i najbolje želje građanima Srbije

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Berlinu da je najveći deo njegovog razgovora sa sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel bio posvećen evropskom putu Srbije i situaciji u regionu.

KONFERENCIJA IZ BERLINA Vučić: Zaslužili smo poštovanje od najmoćnije evropske zemlje!

Kancelarka ga je, kako je rekao, zamolila da evropskom komesaru Johanesu Hanu, sa kojim će se susresti na regionalnom sastanku u Sarajevu, prenese njene poruke, ali nije precizirao koje.

VUČIĆ U ĆIRILICI: Ljudi treba da glasaju za sebe, za svoje porodice, da razmišljaju o svojoj budućnosti i deci

Vučić je u izjavi istakao da je Merkel iznela pozdrave i najbolje želje građanima Srbije. Zahvalio joj, kaže, na gostoprimstvu i istakao da je ogromna čast za Srbiju to [to je njihov razgovor trajao više od dva sata. Kako je rekao, bilo je razgovora o privlačenju investitora i bilateralnim odnosima.Vučić je istakao da je potrebno nastaviti napore na privlačenju novih nemačkih investicija i na intenziviranju kontakata i razgovora sa zvaničnicima nemačkih pokrajina.

Angela Merkel im šalje najbolji signal govoreći, kao danas što je učinila, o stabilnosti Srbije, rekao je premijer. Vučić je naveo da je Merkelova veoma zadovoljna kada je reč o ekonomskoj stabilnosti Srbije."Očigledno da mnogi u Nemačkoj bolje razumeju šta smo uradili nego mi u Srbiji", naveo je Vučić.

Dodao je da je regionalna stabilnost od ključnog značaja Vučić je ranije danas sa Merkelovom najpre razgovarao pola sata, potom su se zajednički obratili novinarima, a večeras su nastavili razgovore, koje će završiti radnom večerom.

Sudeći po nastupu i Vučića i Merkel pred novinarima, i ukupnoj atmosferi, razgovori su bili "u dobroj veri", prijateljski, kako je odnose dve zemlje pred novinarima okarakterisala sama kancelarka.Srpski premijer u Berlin je otputovao s namerom da otvori niz tema, uključujući pitanje dolaska još nemačkih investitora u Srbiju.U našu zemlju iz te zemlje došlo je za dve godine više investitora nego u ostale zemlje regiona zajedno, konstatovao je Vučić.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd