fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

PARTNERSKA SARADNJA SA SAVETOM EVROPE: Vučić se sastao sa Flesenkamperom (FOTO)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Tobijasom Flesenkamperom, šefom misije Saveta Evrope.

Sastanak je održan u 10.00 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

"SOLIDARNOST NAM MNOGO ZNAČI" Nakon Vučićeve snažne poruke, Kurc izrazio veliku zahvalnost Srbiji (FOTO)

"SOLIDARNOST NAM MNOGO ZNAČI" Nakon Vučićeve snažne poruke, Kurc izrazio veliku zahvalnost Srbiji (FOTO)

ČISTKA! Glasovima DPA smenjen Branko Trajković: Tamo gde se on pita, Srba ne sme da bude

ČISTKA! Glasovima DPA smenjen Branko Trajković: Tamo gde se on pita, Srba ne sme da bude

ŠEF SRPSKE DIPLOMATIJE UPUTIO IZRAZE SAUČEŠČA AUSTRIJI: "Nužno je zajedničkim snagama se boriti protiv zla"

ŠEF SRPSKE DIPLOMATIJE UPUTIO IZRAZE SAUČEŠČA AUSTRIJI: "Nužno je zajedničkim snagama se boriti protiv zla"

Vučić je visoko ocenio dosadašnju dobru saradnju Srbije sa Savetom Evrope i istakao da je za proteklih 17 godina od prijema naše zemlje u SE ostvaren značajan napredak, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

On je naveo da Srbija računa na pomoć Saveta Evrope u sprovođenju reformi, jer ta organizacija, kroz svoje programe, može da pomogne reformu pravosudnog sistema, reformu sistema javne uprave i lokalne samouprave, kao i unapređenje zaštite prava nacionalnih i drugih manjina.

- Opredeljeni smo da nastavimo partnersku saradnju sa Savetom Evrope i da radimo na njenom daljem unapređenju - rekao je predsednik Vučić i dodao da Srbija pridaje veliki značaj primeni programa SE u Srbiji, uključujući i zajedničke programe između Saveta Evrope i Evropske unije.

Vučić je ponovio posvećenost Srbije snaženju političkog dijaloga u regionu, a posebno ekonomske saradnje između zemalja Zapadnog Balkana, te je istakao da je Srbija među vodećim državama koje su uspele da obezbede izuzetnu klimu za rešavanje svih otvorenih pitanja na miran i odgovoran način.

Šef misije Saveta Evrope u Beogradu Tobijas Flesenkemper naglasio je značajnu ulogu Srbije u radu ove organizacije, pogotovo putem dosledne i stalne primene programa SE, istakavši da pozdravlja napore Srbije u sprovođenju reformi.

On je pozvao srpske vlasti da u reformskom procesu, kao i u unapređenju rada Parlamenta, više koriste savetodavne kapacitete Saveta Evrope.

Flesenkemper je takođe istakao da Savet Evrope ove godine obeležava 70. godišnjicu Evropske konvencije o ljudskim pravima i da će u Srbiji tim povodom biti održan događaj 4. novembra na Univerzitetu u Beogradu.

On je pozvao predsednika Vučića da na proleće naredne godine zajedno obeleže dvadesetu godišnjicu osnivanja Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu.

Šef misije SE je dodao da će Savet Evrope nastaviti da aktivno i blisko sarađuje sa Srbijom na svim projektima od značaja koji podrazumevaju i intenzivniju saradnju sa Evropskim sudom za ljudska prava, kao i aktivnije učešće Srbije u predstojećim projektima u organizaciji Saveta Evrope. 

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd