fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić, Nemanja Majdov

Vučić se zahvalio osvajačima medalja: Obradovali ste srpski narod (FOTO)

Foto: Tanjug
Srbija želi da ulaže u sport

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa novim prvakom sveta u džudou Nemanjom Majdovom i bronzanim odbojkašima sa Evropskog prvenstva i zahvalio im se što su obradovali naš narod.

STIGLI U BEOGRAD: Bronzani Orlovi doneli u Srbiju medalje, ponos i pomešane emocije (VIDEO)

NAJBOLJI NA PLANETI: Majdov OSVOJIO zlato! Najveći USPEH u ISTORIJI srpskog Džudoa! (FOTO)

Vučić je, zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, na prijemu u zgradi Predsedništva poručio da Srbija želi da ulaže u sport i da će osvajači odličja najkasnije do četvrtka biti nagrađeni.

Aleksandar Vučić, Udovičić, Sportisti
Foto: Tanjug

- Hvala vam što ste obradovali naš narod, video sam da je zbog Majdova bilo veliko slavlje i u Republici Srpskoj. Zahvalio bih se na velikoj borbenosti, na medaljama. Znate koliko su se svi nervirali i sekirali, samo je Nikola (selektor odbojkaša Grbić) bio miran. Svi su bili sjajni, vi ste ponos Srbije. Verujem da će te doneti svima nama još radosti - poručio je Vučić sportistima.

Vučić je najboljem blokeru Evropskog prvenstva Srećku Lisincu rekao da bi u rodnom mestu odbojkaša, Vrnjačkoj banji, trebalo da se sagradi odbojkaški centar, podsetivši da se u tom mestu napravili bazeni u koje je uloženo 1,5 miliona evra.

Aleksandar Vučić, Odbojkaši, Nemanja Majdov
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kako je naglasio predsednik Vučić, država je spremna da uloži novac i u domaćinstvo odbojkaših i džudo prvenstava.

- Spremni smo da platimo, ako postoje uslove da dobijemo organizaciju. Ponudićemo i Arenu, želimo sa pružimo najbolje uslove. Bitna su nam Evropska i Svetska prvenstva, naravno i Olimpijske igre na kojima će naši sportsti u Tokiju imaći veće nagrade za uspehe - rekao je Vučić, dodavši i da je plan i da se krene u renoviranje fudbalskih stadiona.

Aleksandar Vučić, Nemanja Majdov
Foto: Tanjug

Prvak sveta u džudou Nemanja Majdov naglasio je da je od početka verovao da će biti najbolji na šampionatu u Budimpešti.

- U finalu je bilo lakše nego što sam očekivao. Bio sam najmlađi učesnik, autsajder, ali sam ih sve iznenadio -rekao je Majdov.

Vučić je od odbojkaša dobio dres reprezentacije Srbije sa potpisima igrača, a od Majdova statuu džudiste.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
5 Beograd