Utorak 19. mar 2024.
Aleksandar Vučić

Vučić u Azerbejdžanu, PORUČUJE: Stanje u svetu haotično, treba da sačuvamo NAŠ MIR i STABILNOST

Foto: Profimedia
"Ponosan sam na zemlju iz koje dolazim"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je veoma ponosan na zemlju iz koje dolazi, jer je u Azerbejdžanu pokazano ogromno poštovanje i istakao da je predsednika Ilhama Alijeva pozvao da psoeti Srbiju i očekuje ga u martu ili aprilu iduće godine.

- Veoma sam ponosan na zemlju iz koje dolazim, što je na ovakav način pokazano poštovanje prema njoj, našim građanima. Naši domaćini su do svakog detalja brinuli da poštovanje pokažu, od predsednikovog automobila, koji su dobili do sada samo predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin I Redžep Tajip Erdogan, preko potpuno od svakog saobraćaja očišćenih ulica, do toga da samo imali veoma dug razgovor u četiri oka sa predsednikom Ilhamom Alijevim -  rekao je on u izjavi novinarima u Bakuu.

Vučić je preneo da je sa Alijevim razovarao o saradnji u različitim oblastima, podsećajući da se dobrim pokazala saradnja sa azerbejdžanskim kompanijama na autoputu Ljig-Čačak

Rekao je da ćemo promptno da krenemo u izgradnju obilaznice Ostružnica-Bubanj Potok u dužini od 19 kilometara i da tu postoji mogućnost za saradnju.

Takođe, kako je dodao, razgovarano je i o energetskom sektoru, zdravstvu, pa sve do saradnje u sportu i kulturi.

Razgovarali smo kako da razmenjujemo znanje iz oblasti sporta, posebno imajući u vidu da je Azerbejdžan velesila u borilačkim veštinama“, rekao je Vučić dodajući da su razgovori bili dobri i sadržajni.

- Važno je sa zemljama kao što je Azarbejdžan da čuvamo naš mir, našu stabilnost. Dešavanja u svetu su haotična. Preti novi migrantski talas iz Sirije. Ni pred Prvi svetski rat nije bilo ovako komplikovano. Mi treba da vodimo računa o našoj zemlji. Ratove treba da preskočimo i da imao rast veći od 4 posto - zaključuje predsednik Vučić. 

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd