fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

Vučić u Leskovcu: Samo pristojna Srbija dolazi u obzir

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas u Leskovcu da je pristojna Srbija ustala, da sačuva svoju zemlju, i od onih iznutra i od onih spolja, koji bi da je sruše.

- Zaprepastio sam se kada sam, u jednom danu, shvatio sam da sam ja za sve kriv. I kada čitam novine iz Zagreba, Prištine, Skoplja, vidim da sam ja kriv. Zašto sam kriv? Zato što Srbija nije više na na kolenima, ne ide samo da se izvinjava svima u regionu, već drži do sebe, do poštovanja svog naroda i zemlje - rekao je Vučić na skupu kojom je večeras završio posetu Jablaničkom okrugu.

Utisak je da je sav Leskovac izašao da ga čuje, a, sudeći po broju ljudi, i građani iz okolnih mesta, a Vučić im je rekao da više niko ne može na međunarodnim forumima da gazi Srbiju, jer Srbija napreduje brže.

Nastavlja se kampanja "Budućnost Srbije"! Predsednik Srbije obilazi Jablanički okrug: Da naša deca ostanu ovde! (FOTO/VIDEO)

Nastavlja se kampanja "Budućnost Srbije"! Predsednik Srbije obilazi Jablanički okrug: Da naša deca ostanu ovde! (FOTO/VIDEO)

 

Aleksandar Vučić
Tanjug/Zoran Žestić

On je zahvalio što su u tolikom broju došli na skup.

- U Kruševcu pre neki dan, uspeo sam da vidim ljude do poslednje linije, sada je ne vidim i hvala vam na tome - poručio je predsednik.

Zahvalio je građanima ne samo u Leskovcu, već u celoj Srbiji, na podršci, jer, kako kaže, iako žive i dalje teško, vide da je nešto bolje i da ide na bolje.

- Čini mi se da je potpuno jasno i kada pogledate i večeras Leskovac, danas i Bojnik, Lebane, Medveđu, Vlasotince, svaki drugi dan, da je ustala Srbija, pristojan Srbija, da sačuva takvu Srbiju i od onih spolja i od onih unutra koji bi da je sruše - rekao je on.

Istakao je da mnogi spolja ne žele uspešnu Srbiju, te da nikada nije ni bilo takve iluzije - da bi drugi želeli da Srbija bude moderna i uspešnija nego što je bila.

Novi spot za kampanju "Budućnost Srbije": Predsednik u četvrtak u poseti Jablaničkom okrugu

Novi spot za kampanju "Budućnost Srbije": Predsednik u četvrtak u poseti Jablaničkom okrugu

 

Ali, kaže, jeste, i moderna i uspešnija, i kada su to videli, da je Srbija od zemlje koja je imala najnižu stopu rasta, postala u ekonomskom smislu sve uspešnija zemlja, da nema deficit već suficit u trgovini sa Hrvatskom i ostalim balkanskim zemljama, da se diže.., ođednom su krenuli napadi sa svih strana.

Podsetio je da Srbija snaži i policiju i vojsku, zahvaljujući ekonomskim uspesima, otvara nacionalne institucije, od Narodnog muzeja, Muzeja savremene umetnosti, do pozorišta Bora Stanković u Vranju...

- Tada su krenuli, svi zajedno, u neku vrstu koordinisanog napada na našu zemlju -  rekao je Vučić

- Stranci mi, u razgovorima, kažu i kako im dolaze moji protivnici i govore im da sam ja kriv za stanje u regionu - istakao je Vučić.

Zapitao je da li je on kriv što je štitio srpski narod na KiM i srpski istoriju i srpsku nejač pobijenu u Jasenovcu i što to obeležavamo, kao i Oluju.

- Privhatam tu krivicu, sram vas bilo što to govorite strancima umesto da branite svoju zemlju. Štitiću svoj narod i neću protiv drugih naroda da govorim. Želimo da gradimo mir, ali ne tako što ćemo da gazimo po krvi i kostima sopstvenog naroda - poručio je predsednik Srbije.
 

Predsednik Vučić u poseti vrtiću Dečija radost u Lebanu
Aleksandar Vučić,Lebane,poseta,vrtić,2019
Tanjug/Zoran Žestić

Kaže da će uvek poštovati tuđe žrtve, ali da ne možemo da zaboravimo istoriju i šta je bilo od 1941. do 1945. godine, ali i srpske žrtve u Prvom svetskom ratu i šta je bilo devedesetih godina dvadesetog veka.

- Nije Srbija šaka zobi koju ćete da pozobate i da gazite kako hoćete. Srbija je zemlja ponosnog i dostojanstvenog naroda - naglasio je Vučić.

Pitao je građane da li mogu da zamisle da imaju predsednika svoje zemlje koji će da govori protiv svoje zemelje.

- Ja kažem ''potrebni su nam investitori, nisu nam potrebne vaše pare pošto možemo sami da ih zaradimo, samo nemojte zato da misilite da možete da unizite našu zmelju i da postoji pritisak koji ne možemo da izdržimo - poručio je Vučić.
 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
4 Beograd