fbpx
Skip to main content
Vuk Drašković

VUK DRAŠKOVIĆ BRUTALNO NAPAO SPC: Iza nasilnog ustoličenja na Cetinju stoji Moskva

Foto: Profimedia
Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da iza, kako je rekao, nasilnog ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Jaonikija na Cetinju, stoji Moskva i dodao da Crna Gora neće postati ruski satelit.

On je za sarajevsku N1 televiziju izneo i kritike na račun ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina koji se javno zalaže za tzv. "srpski svet".

- To su opasne priče. I ratovi 90-ih su počeli od priče. Teško tom ''srpskom svetu'' za kojeg se Vulin zalaže - rekao je Drašković.

ISPRESKAKAO N1 USRED EMITOVANJA UŽIVO: Pokušali prljavu kampanju protiv Vučića, prolaznik im očitao lekciju (VIDEO)

ISPRESKAKAO N1 USRED EMITOVANJA UŽIVO: Pokušali prljavu kampanju protiv Vučića, prolaznik im očitao lekciju (VIDEO)

ČANAK PROGOVORIO POSLE MAMURLUKA: Otkrio detalje pijanke sa Milom Đukanovićem na Cetinju

ČANAK PROGOVORIO POSLE MAMURLUKA: Otkrio detalje pijanke sa Milom Đukanovićem na Cetinju

"KOSOVSKI ZAVET JE IZRAZ NOVOG ZAVETA" Moćna poruka patrijarha Porfirija (FOTO)

"KOSOVSKI ZAVET JE IZRAZ NOVOG ZAVETA" Moćna poruka patrijarha Porfirija (FOTO)

On je dodao i da nije najbolje upoznat sa ulogom Srpske pravoslavne crkve, ali da je poznato da ona ne plaća porez i da je "miljenica državne kase". On je rekao da je SPC vraćena imovina i da ne podleže zakonu.

- Tolika krivična dela su počinile vladike uključujući i pedofiliju, ali ne mogu biti i nisu procesuirani. Oni imaju svoje sudove koji ne rade. Dok nije došlo do jedne naopake indoktrinacije u srpskom narodu i crkvi su se događale drugačije stvari. Onog trenutka kada je crkva prihvatila da bude čuvar i propagator nacije, a ne Hrista i hrišćanstva došlo je do duhovnih lomova u celom narodu - rekao je Drašković.

Prema njegovim rečima, i dalje je mnogo "Hristovih sledbenika" u SPC navodeći jednog koji mu je 90-ih godina rekao da nijedna crkva ni manastir na Kosovu nije vrijedna jednog ljudskog života.

- Mnogo je mladih, obrazovanih ljudi koji na drugi način gledaju na naciju. Evropa spava, a ima moć da nas urazumi, evropeizuje, ali ne reaguje. Ona mi je još jedina nada i da će shvatiti da će se Balkan uljuditi ili će se Evropa balkanizovati što bi bila kazna za nju - rekao je Drašković.

Govoreći o izjavi visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita, da u institucijama Federacije BiH nema dovoljno predstavnika Hrvata, Drašković kaže da je bio poprilično iznenađen time što je pročitao.

- Nacija i nacionalna pripadnost ne smije biti nikakav putokaz i temelj jer u Dejtonskom sporazumu nigde ne piše da ne može Srbin glasati i za Bošnjaka i Hrvata, da ne mogu Bošnjaci glasati za Srbe i Hrvate. U tim nakaradnim podelama vlastodržaca čija je vlast samo pozivanje na naciju došli smo do ove situacije - poručio je Drašković.

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
9 Beograd