fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vulin

Vulin o hajki na predsednika: Kurir hoće kontramiting i krvave glave na dan kad u Beograd dolazi ceo svet!

Foto: Tanjug
Kako je dodao, idejom o kontramitingu na dan inauguracije pokazujemo jednu dozu kukavičluka i prezira prema svojoj zemlji

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin uveren je da vanrednih izbora neće biti, da će Ana Brnabić biti izabrana za premijera , te da je najbitnije, ako kaže, da nova vlada sledi politiku vlade dok je premijer bio Aleksandr Vučić.

VEĆ 20 DANA PRLJAVE RODIĆEVE HAJKE: Vučić nije popustio pred najcrnjim UCENAMA!

- Ne mislimo mi da je gospođa Brnabić najbolji kandidat, ne mislimo da je jedini kandidat, ima dobrih, izuzetnih kandidata u SNS, u našoj koaliciji, ali predsednik SNS i predsednik Republike, čovek koji ima 55 odsto podrške među biračima, odlučio je da to bude ona - rekao je Vulin.

VUČIĆ PORUČIO: Ne pada mi NA PAMET da popuštam pred bilo kakvim UCENAMA!

On je dodao da ne očekuje vanredne parlamentarne izbore navodeći da postoji većina i da će vlada biti izabrana u zakonskom roku. Ne vidi, kaže, nijedan razlog da se o tome više razgovara. Smatra da bi nova vlada trebalo da bude fokusirana na probleme građana i rast životnog standarda, odnosno povećanje penzija i plata u javnom sektoru.

Aleksandar Vulin
Foto: Srbija Danas

Vulin je naglasio da Brnabić ima podršku njegovog Pokreta socijalista jer će nastaviti sa Vučićevim politikom i dodao da vođenje države nije personalno pitanje, već političko i strateško pitanje.

- Da li će se nastaviti politika neutralnosti, da li će se nastaviti politika ne uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji, politika odličnih odnosa sa Briselom, Vašingtonom, Pekingom, politika štedenje, ali štednje u kojoj sve što zaradimo, čim imamo više, odmah osete prvo naši penzioneri, pa zaposleni u javnom sektoru, pa se poveća mininalna cena rada.. Dakle, da li će se politika Aleksandra Vučića nastaviti - hoće, ona ima našu podršku - rekao je Vulin.

On je ponovio da ako bilo koji poslanik ili politička partija glasa protiv Vučićevog predloga "on se ispisuje iz vladajuće koalicije".

Vulin je naglasio da se sve znalo o Brnabić još kada je birana za ministra dodajući da ne vidi šta se to promenilo, pa sad ne može da se glasa.

Govoreći o najavi lidera Jedinstevene Srbije Dragana Markovića Palme da njegovi poslanici neće glasati za izbor Brnabić, Vulin je poručio Markoviću i njegovoj stranci da "dobro razmisle" da li žele da budu uz politiku koja je dobila najveće poverenje među građanima Srbije, koja donosi rezultate i da li žele da budu uz predsednika Vučića ili "misle da jedno ili dva politička stava ne treba da budu deo te koalicije".

- To potpuno njihovo legitimno pravo u politici, da poštuju svačiji stav, ali isto tako iz tog stava proizlaze određene posledice - upozorio je Vulin.

ana brnabić
Foto: Tanjug

Vulin je naglasio da očekuje da će sednica Skupštine Srbije biti održana u subutu, te da će rasprava biti poštena i dobra.

On se osvrnuo i na kampanju koju Kurir već 21 dan vodi protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ukazavši da je Dragan Đilas izdržao pet dana pa je "počeo da cvili". 

- Dozvoljeno je mrzeti Vučića. To je dokaz demokratije. Ukoliko odgovori neko ko je njemu blizak, sa njim se treba obračunati - ukazao je Vulin.

Kako je dodao, idejom o kontramitingu na dan inauguracije pokazujemo jednu dozu kukavičluka i prezira prema svojoj zemlji.  

- Zašto Kurir i neke stranke sad hoće i na dan inauguracije da prave kontramiting. Tu će biti ceo svet, svi koji nešto znače, a mi treba tu sliku da zamenimo slikom još par krvavih glava i da izgleda kao da smo se sukobili - rekao je Vulin. 

Ministar je postavio pitanje o kakvom se raspolućenom društvu u Srbiji govori kada je Vučić dobio 56 odsto.

- Tom logikom bi u Francuskoj već bio građanski rat - zaključio je Vulin, ocenivši da su napadi na Vučića političko pitanje. 

- Nije demokratija da nekoga pljujete 20 dana. Ne mogu da pristanem na to da se na to ćuti i da drugi ćute - rekao je Vulin, ukazavši da se u zemlja u okruženju ne može naći ni jednan funkcioner koji trpi ono što trpi Vučić. 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
17 Beograd