Utorak 19. mar 2024.
Aleksandar Vulin

Vulin obišao kasarnu Knjaz Mihailo: "Svaki vojnik sada ima dva kompleta uniforme i nove čizme"

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije
On je istakao da Vlada Republike Srbije računa na svoju Vojsku

U skladu sa naređenjima vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, Ministarstvo obrane je obezbedilo da svaki profesionalni vojnik sada ima dva kompleta uniforme i nove čizme, saopšteno je iz tog ministarstva.

Tim povodom, ministar odbrane Aleksandar Vulin je prilikom obilaska kasarne "Knjaz Mihailo" u Nišu napomenuo da je u odnosu na 2008. i 2012. godinu, povećan broj kompleta uniformi za 3,3 puta, čizama za 5,2 puta, dok je popunjenost hranom veća za čak 52 procenta nego u tom periodu. 

- Svaki naš vojnik mora da ima dva kompleta uniformi, nove čizme i sve što mu je potrebno za obavljanje svakodnevnih zadataka - rekao je ministar odbrane i dodao da svaki pripadnik VS mora da zna da društvo i država brine o njima. 

On je istakao da Vlada Republike Srbije računa na svoju Vojsku, baš kao i narod koji zna da je sigurna, opremljena i zadovoljna vojska garant sigurne i zadovoljne Srbije.

Tokom posete kasarni Vulinu, koji je bio u pratnji državnog sekretara Bojana Jocića, komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, načelnika Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije brigadnog generala Željka Ninkovića i zamenika komandanta Treće brigade Kopnene vojske pukovnika Slađana Stamenkovića, prezentovana je organizacija rada u intendantskom servisu, perionici i hemijskoj čistionici, kao i u obućarskoj i krojačkoj radionici.

Aleksandar Vulin
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

General Ninković je ministru odbrane predstavio stanje intendantske podrške jedne od jedinica Vojske Srbije.

- Imali smo prilike da vidimo sve segmente uslužne delatnosti kojima obezbeđujemo odgovarajući standard našim pripadnicima i da pokažemo deo ekonomskih zaliha koje naša vojska ima, što nam u narednom periodu obezbeđuje kontinuitet u zameni obuće, opravci, uopšte u popravljanju vizuelnog izgleda naših pripadnika - rekao je general Ninković i dodao da se to radi i u svim jedinicama Vojske Srbije. 

Gosti su obišli i vantrupno skladište intendantskih sredstava Centralne logističke baze, navodi se u saopštenju.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd