fbpx
Skip to main content
vojska

VULIN: Pobegao iz izolacije pa napao vojnika, čuo sam se s Vučićem, ovo mi je rekao za Sajam i Valjevo

Foto: Reuters
Istakao je da je vojna policija reagovala u skladu sa zakonom, te je, kaže, muškarac vezan i savladan

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je jutros da su, po naredbi vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, pojačane mere Vojske u Valjevu, jednom od žarišta koronavirusa. 

Dodao je i da u Kragujevcu jedan muškarac napao vojnika, pa je morala da bude primenjena sila.

Aleksandar Vulin je rekao da se sinoć čuo sa Aleksandrom Vučićem koji je naredio da se u Valjevu, jednom od žarišta koronavirusa, pojačaju mere.

Ukazao je da Vojska Srbije obavlja ogroman posao u vreme epidemije i dodao da je na prvom mestu obezbeđenje i organizacija života u prostorima određenim za izolaciju.

Napad na vojnika

Prema njegovim rečima, jedan muškarac kom je u Kragujevcu određena izolacija napao je vojnika - On je pokušao da pobegne iz izolacije koja mu je određena, strgnuo je masku dvojici medicinskih tehničara, možda zarazio našeg vojnika - rekao je Vulin.

Istakao je da je vojna policija reagovala u skladu sa zakonom, te je, kaže, muškarac vezan i savladan.

- Jel' moguće da ste tako neodgovorni? Napadneš zdravstvenog radnika koji je tu da spase život, sram te bilo. Naravno da je savladan, sud će odlučivati o kazni. Ali izvinite, u vanrednom stanju napadneš vojnika, pa šta očekuješ - upitao je Vulin.

Kako će izgledati prostor na Sajmu

vojska
Foto: Reuters

Kada je reč o Sajmu, gde je vojska pripremila 3.000 kreveta za zaražene sa najblažim simptomima, Vulin je objasnio da će pored kreveta biti postavljene kasete za odlaganje stvari. Postojaće dodaje, paravani za privatnost, prostor u kom će moći da se gleda televizija.

- Javljaju se preduzeća koje hoće da pomognu – da doniraju punjače, televizore. Biće to pristojan prostor, ali nijedan prostor za izolaciju nije hotel. Mi ćemo učiniti sve da bude pristojno, tu ćemo da se lečimo a ne da uživamo - napominje ministar odbrane.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd