fbpx
Skip to main content
vulin

Vulin: Srbi ne mogu biti taoci braće Haradinaj

FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP
Ucene

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin zatražio je danas od međunarodne zajednice da reaguje povodom pretnji Dauta Haradinaj, brata Ramuša Haradinaja, da ukoliko njegov brat bude izručen Srbiji, Srba neće biti na Kosovu i Metohiji, navodeći da Srbi ne mogu biti ničiji taoci, pa ni braće Haradinaj. 

VULIN: Junaci sa Košara su naš ponos!

Vulin: Ovo su politički protesti protiv demokratije, izbore bi da zamene ulicom

Vulin je danas u Novom Sadu rekao i da je Daut Haradinaj, izjavio ono što na žalost, misli velika većina predstavnika političkog života u Prištini.

Vulin je komentarišući izjavu Dauta Haradinaja rekao da većina političara u Prištini smatra da su Srbi smetnja na KiM, da proces etničkog čišćenja nije završen i da se prema Srbima na KiM mogu odnositi kao prema nekakvom predmetu ucena.

haradinaj
Foto: Printscreen/youtube/Kohavision

Vulin je naglasio da traži od međunarodne zajednice da brzo reaguje i da ne dozvoli da prolaze dani kada se izgovaraju takve reči i kada se ozbiljno ugrožava bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji.

- Srbi ne mogu biti taoci nikoga i ničije politike, pa ni braće Haradinaj. Država Srbija će pažljivo pratiti šta se govori i šta se radi na prostoru Kosova i Metohije i upozoravamo sve da vrlo vode računa da Srbi na KiM nisu sami i nezaštićeni i da ne mogu biti predmet ničijih ucena ni taoci ničije politike - rekao je Vulin.

On je dodao da moli međunarodnu zajednicu da vodi računa o svom mandatu i o svom autoritetu i da se vrlo brzo oglasi i ogradi od takvih izjava i da u najkraćem roku stavi do znanja da je njen cilj da sprovede svoj mandat a to, kako je kazao, znači vladavinu prava na prostoru Kosova i Metohije.

aleksandar vulin
Foto: Srbija Danas

- Ne može Srbima da se preti etničkim čišćenjem zato što se ovaj ili onaj sud opredeljuju prema nečijoj ulozi u ratovima i nečijim ratnim zločinima. Uostalom, da nije bilo Haradinaja i da nije bilo ratnih zločina ne bi se ni osnivao Sud za ratne zločine OVK -  naglasio je Vulin.

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova, Daut Haradinaj, u emisiji InfoBox RTV Dukađini, zapretio je i ratom ukoliko njegov brat Ramuš bude izručen iz Francuske u Srbiju

Vulin: Nikad više DOS, pobediće kandidat uspravne Srbije

Kako se navodi, on je rekao da, ukoliko međunarodna zajednica želi Kosovo bez srpske zajednice, onda neka ga izruče.

- Mogu da nas ubace u rat, ništa drugo. Ne znam za druge, ali ja znam za sebe - ako oni naprave grešku i učine to (izruče Ramuša Haradinaja), onda budite spremni za ozbiljnije teme. Ako želite etničko Kosovo bez Srba, onda hajde da se šalimo - rekao je on

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd