fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vulin

Vulin: Za Vojsku Srbije nema praznika

Foto: Profimedia
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i zamenik načelnika Generalštaba general-major Petar Cvetković, u pratnji komandanta RV i PVO general-majora Duška Žarkovića, obišli su 250. raketnu brigadu

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, u pratnji komandanta RV i PVO general-majora Duška Žarkovića, obišli su danas pripadnike Drugog raketnog diviziona 250. raketne brigade za PVD u kasarni "Major Milan Tepić" u Jakovu.

Vulin je istakao da je to "herojska brigada i jedna od najpoznatijih jedinica" Vojske Srbije.

- To je herojska brigada iz vremena NATO agresije, brigada koju pamtimo po obaranju nevidljivog aviona, a za njih itekako vidljivog. Brigada koja je i u miru uspela da sačuva sve svoje sposobnosti i vrline - rekao je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Aleksandar Vučić, Aleksandar Vulin
Srbija Danas / Jelena Obradović

On je napomenuo da je nivo ispravnosti tehnike na izuzetno visokom nivou, kao i motivisanost i moral ljudi.

- Vojska Srbije nema slobodan dan, nema praznike, uvek je spremna da brani naš suverenitet i naš način života. Srbija može da bude sigurna, spokojna i mirna - poručio je ministar.

On je naglasio da se obnavljaju i jačaju Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana, čime se jača i mogućnost mira.

PREDSEDNIK OTVORENO Kome će biti povećana plata, kako će se razmrsiti kosovski čvor i da li će biti izbora u 2019?

Srbija može da se pouzda u svoju vojsku, podvukao je Vulin.

- Vojska će imati povećanje plate od devet procenata. Stvari u vojsci se menjaju na bolje i, zahvaljujući upornosti i razumevanju našeg vrhovnog komandanta i predsednika Aleksandra Vučića, država razume da je potrebno pomoći svojoj vojsci i da svaki pripadnik VS zaslužuje posebno poštovanje - zaključio je Vulin.

Komandant Drugog raketnog diviziona major Goran Lekić rekao je da je zadatak jedinice kontrola i zaštita suvereniteta vazdušnog prostora Srbije i da, u sadejstvu sa jedinicama lovačke avijacije i VOJIN, doprinose da nebo iznad Srbije bude bezbedno i sigurno.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd