Skip to main content
Nebojša Stefanović

ZA HRABROST I PROFESIONALIZAM: Ministar Stefanović nagradio šest hrabrih policajaca

Foto: MUP Srbije
Sprečili tragične događaje

Potpredsednik Vlade i ministar policije Nebojša Stefanović nagradio je šestoricu policijskih službenika Policijske stanice Novi Beograd koji su proteklih dana, u dva odvojena slučaja, iskazali izuzetnu hrabrost i profesionalizam i svojim postupanjem sprečili tragične posledice. 

Nebojša Stefanović je primio i nagradio policajce Radoslava Lazovića, Miloša Đorđića, Zorana Ogrizovića i Rajka Kovačevića koji su intervenisali nakon prijave tuče na raskrsnici Nehruove i Evropske ulice.

Zahvaljujući hrabroj i spretnoj reakciji uspeli su da oduzmu bombu od jednog mladića, koji je prethodno izvadio osigurač i pretio da će baciti eksplozivnu napravu.

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović sa nagrađenim policajcima

Ministar je takođe primio i nagradio policijske službenike Dragana Suvajca i Slobodana Grujića koji su, nakon prijave da muškarac visi na drvetu u Brodarskoj ulici, brzo reagovali i presekli električni kabl koji je bio obmotan oko njegovog vrata i tako spasili šezdesetdvogodišnjeg muškarca.

Nakon što su ga spustili na zemlju, ukazali su mu prvu pomoć i zahvaljujući njihovoj hitroj intervenciji muškarac je preživeo.

Stefanović je zahvalio kolegama na iskazanoj hrabrosti rekavši da su ovakvi podvizi policijskih službenika, koji neretko rizikuju svoje živote da bi spasili tuđe, još jedan dokaz da policija neumorno radi na zaštiti bezbednosti i života svih građana.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd