fbpx
Skip to main content
Ana Brnabić

ZA KOJE VAKCINE SE ODLUČIO "VRH" SRBIJE? Pogledajte ko je sve primio cepivo i koje su odabrali (FOTO)

Tanjug/Zoran Žestić
Domaći funkcioneri, ličnim primerom, iz prvih redova pozivaju na vakcinaciju. A s obzirom na to da su u Srbiji registrovane tri opcije, biraju različite.

Početak 2021. godine obeležilo je pitanje: koju vakcinu izabrati? Gledajući naše političare, koji su želeli da ukažu na bezbednost vakcina sva tri proizvođača - nijedna nije ostala zapostavljena.

"ŽAO MI JE ŠTO JE UKINUTA SMRTNA KAZNA" Vulin: Formiran slučaj Aleksić, pravosuđe će dati konačnu reč

"ŽAO MI JE ŠTO JE UKINUTA SMRTNA KAZNA" Vulin: Formiran slučaj Aleksić, pravosuđe će dati konačnu reč

BEZ DLAKE NA JEZIKU! Poslanica Bundestaga optužila Berlin da vodi ANTISRPSKU politiku - spomenula i Tačija (VIDEO)

BEZ DLAKE NA JEZIKU! Poslanica Bundestaga optužila Berlin da vodi ANTISRPSKU politiku - spomenula i Tačija (VIDEO)

''NAJVEĆE ZLO U SRBIJU DOLAZI IZ CRNE GORE!'' Ministar Vulin: Klanovi lako nalaze vojnike u našoj zemlji

''NAJVEĆE ZLO U SRBIJU DOLAZI IZ CRNE GORE!'' Ministar Vulin: Klanovi lako nalaze vojnike u našoj zemlji

U nadi da će ohrabriti celu naciju i potvrditi značaj imunizacije, prva se vakcinisala premijerka Ana Brnabić. Krajem prošle godine ona je primila Fajzerovu vakcinu.

- Danas je svakako dan za osmehe, konačno od 6. marta imamo razlog za osmeh. Ovo je dan koji predstavlja početak kraja pandemije u Srbiji. Ja sam kao predsednica Vlade osećala potrebu da prva primim vakcinu, da bi pokazala da verujem svim stručnjacima koji su proveravali vakcinu - istakla je tom prilikom premijerka.

Nakon nje, i članovi Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 to su učinili i doktor Predrag Kon i ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević, kao i bivši ministar Rasim Ljajić. Doktor Kon, koji je nedavno primio i drugu dozu, napominje da je svejedno koju vakcinu ćemo primiti.

Doktor Predrag Kon
Tanjug/Zoran Žestić

Početkom ove godine rusku vakcinu primili su predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i ministar policije Aleksandar Vulin. Osim njih, Sputnjik V bio je izbor i državnog sekretara Ministarstva zdravlja Mirsada Đerleka.

- Kao što čvrsto verujem da je zemlja okrugla, tako verujem da je vakcina dobra i da svako treba da je primi. Želeo sam da dobijem baš rusku vakcinu jer verujem u rusku medicinu - rekao je tom prilikom ministar Vulin.

Ana Brnabić
Tanjug/Zoran Žestić

Dačić je rekao da je to što je primio rusku vakcinu deo ranijeg dogovora između njega, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić da svako od nosilaca najviših državnih funkcija primi vakcine različitih proizvođača "kako bi što više povećali poverenje građana u sam proces vakcinacije". On je rekao da mu niko neće verovati da nije reč o političkim razlozima to što je primio rusku vakcinu i naglasio da vakcinisanjem želi da pruži podršku javnom zdravlju.

Nakon Lončara, za Sinofarmovu vakcinu rame su podmetnuli direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić i ministar odbrane Nebojša Stefanović. Ova vakcina izbor je i ministra finansija Siniše Malog koji se za vakcinaciju danas prijavio elektronskim putem.

Zlatibor Lončar
Foto: TANJUG/ NIKOLA ANÐIC

- Danas sam ovde, na veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje, zajedno sa pripadnicima Vojske Srbije, da primimo vakcinu s jednom željom - da ovo bude početak vraćanja normalnog života u Srbiji - zaključio je ministar Stefanović.

Sinofarm vakcinu izabrali su i prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, ali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić čija se vakcinacija očekuje za vikend.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd