fbpx
Skip to main content
napalata kazni

Za samo četiri sata saobraćajna policija kaznila 40 vozača: Prekršaje najmanje čine naši državljani

Foto: Tanjug/ Rade Prelić
Pojačana kontrola

Saobraćajna policija je tokom četvorosatne kontrole na naplatnoj stanici "Šimanovci" otkrila ukupno 40 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, pri čemu su samo četiri napravili državljani Srbije, a ostalo su strani državljani, rekao je zamenik načelnika Saobraćajne policije Boban Milinković.

Od 11. do 17. septembra sprovodi se AKCIJA KAŽNJAVANJA SVIH VOZAČA: Policija uvodi pojačanu kontrolu!

BITNO OBAVEŠTENJE ZA SVE VOZAČE: Od ovog jutra važi NOVI ZAKON na autoputevima, evo šta se očekuje

On je kazao da je za većinu prekršaja izdat prekršajni nalog koji su stranci plaćali na licu mesta, a naši građani ih mogu platiti u roku od osam dana.

- Samo šest vozača je otkriveno sa prosečnom brzinom većom od 160 kilometara na sat i svi su bili stranci. Oni su privedeni u takozvani skraćeni postupak u Prekršajni sud u Pećincima - objasnio je Boban Milinković.

Kazao je da su tri najveće brzine bile u rasponu od 171 do173 kilometara na sat i ostvarene su na deonici od Šida do Šimanovaca.

napalata kazni
Foto: Tanjug/ Rade Prelić

Ta deonica je dužine oko 76 kilometara i ukoliko poštujete propise trebalo bi da je pređete za 38 minuta, a ovi vozači su je prešli u proseku za 26 minuta.

- Time su ''uštedeli'' 12 minuta ali su kasnije izgubili par sati kod sudije za prekršaje i u proseku platili 100 evra kazne i sudskih troškova - konstatovao je Milinković.

Trenutno se merenje srednje brzine kontroliše na deonici od Šida do Šimanovaca a u saobraćajnoj policiji očekuju da do kraja godine budu pokrivene i ostale deonice auto-puta.

Cilj nije, kako ističe Milinković, kažnjavanje već odvraćanje što većeg broja vozača od činjenja prekršaja zbog čega se svaka akcija pojačane kontrole najavljuje kroz medije.

S obzirom da je uočeno da strani državljani znatno više krše propise od naših građana policija će se, kako je najavio, truditi se da tokom sledeće letnje sezone sprovede kampanja upozoravanja stranih državljana da kroz Republiku Srbiju moraju poštovati saobraćajne propise.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
0 Beograd