fbpx
Skip to main content
Zagreb

ZAGREB MAIPULIŠE SA ISPLATOM ŠTETE PORODICAMA UBIJENIH SRBA: Hrvati štite svoje zločince

Foto: Profimedia
EU ne reaguje

Direktor Dokumenataciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac izjavio je danas da Hrvatska nastavlja igru u vezi sa isplatom nematerijalne štete porodicama srpskih žrtava, tako što svesno odugovlače isplate i menjaju njihov osnov, kako bi oslobodile odgovornosti pripadnike hrvatske vojske i policije koji su počinili zločine.

Komentarišući informaciju da je Opštinski sud u Šibeniku presudio da Dušanki Mandić bude isplaćeno 17.791 evra zbog ubistva oca Mirka Pokrajca (84) u selu Varivoda, Štrbac je kazao da pretpostavlja da je kao osnov isplate navedeno da je "hrvatska država odgovorna za teroristička dela i akte", što, dodaje, znači da ih je mogao počiniti bilo ko i iz bilo koje druge države.

Prema njegovim rečima, to isto je sugerisano i u jednom drugom postupku, u kome je za dvostruko ubistvo isplaćena odšteta od oko 70.000 evra.

Savo Štrbac
Savo Štrbac
Foto: Media Centar

Kako je ocenio, Hrvatska na taj način, kao i menjanjem osnove isplate, štiti svakog svog građanina, jer, kako primećuje, ne može da negira činjenicu da su Srbi u Varivodama ubijeni 28. septembra 1995. godine, gotovo dva meseca nakon "Oluje", dodajući da je snimak ubijenih srpskih civila obišao svet.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd