fbpx
Skip to main content
Vucic

"Zahvaljujući Vučiću odnosi Srbije i SAD na visokom nivou"

Foto: Profimedia
Gostujući u emisiji "Stav" Milovana Jovanovića na O2 televiziji, Vladimir Marinković potpredsednik Skupštine Srbije i osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva je rekao da je od dolaska na mesto predsednika Srbije, Aleksandar Vučić, učinio velike napore kako bi si odnosi između država poboljšali.

- Srbija se isto ponaša i priča u Moskvi, Pekingu i Briselu i Vašingtonu. Aleksadar Vučić je napravio odličan potez time što je uspostavio vezu sa potpredsednikom SAD-a Majkom Pensom. Na nama je da svojim jasnim stavovima branimo nacionalne interese, ne prihvatam podele na republikance i demokrate da su jedni za, a drugi protiv Srbije. Mi moramo više da radimo, nama je potrebno više prijatelja u Predstavničkom domu, da u svim institucijama investiramo, kako bismo lobirali za sopstvene interese - izjavio je Vladimir Marinković.

Srbija VODEĆA zemlja regiona po SMANJENJU stope kriminala! Stefanović: Potreban je JAK udarac države!

Srbija VODEĆA zemlja regiona po SMANJENJU stope kriminala! Stefanović: Potreban je JAK udarac države!

Vučić pisao Siju zbog koronavirusa: Delimo tugu sa bratskim kineskim narodom

Vučić pisao Siju zbog koronavirusa: Delimo tugu sa bratskim kineskim narodom

SNS Šabac: "Zelenović ovih dana ponovo dokazuje da mu NIŠTA NIJE VAŽNIJE od OPSTANKA NA VLASTI!"

SNS Šabac: "Zelenović ovih dana ponovo dokazuje da mu NIŠTA NIJE VAŽNIJE od OPSTANKA NA VLASTI!"

Srbija se danas tretira kao pouzdan partner u regionu, nijedan predstavnik Donalda Trampa nije bio u Prištini, izuzimajući Metjua Palmera i Ričarda Grenela, istakao je Marinković.

Vladimir Marinković
Vladimir Marinković
Foto:Printscreen/O2 TV

Potpredsednik Skupštine Srbije i osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva rekao je gostujući u emisiji Stav na O2 tv da su odnosi između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država prethodnih godina bili turbulentni, ali od dolaska Donalda Trampa na mesto predsednika SAD-a, odnosi su se poboljšali.

- Cilj Kongresa Srpsko Američkog prijateljstva je da odnosi prerastu u strateško partnerstvo između Srbije i SAD-a. Najvažniji cilj Kongresa u prethodnoj godini je bio da se privuku američke investicije, kako bi se napravila pozitivna klima u poslovanju i dao pozitivan primer ostalim zemljama koje žele da ulažu. Konkretna saradnja uz očuvanje nacinalnih interesa je stragegija Kongresa Srpsko Američkog prijateljstva - rekao je Marinković.

Stav
Foto: Printscreen/O2 TV

Gostujući u emisiji Stav na O2 tv Dimitrije Milić direktor NVO Novi Treći Put je naglasio da odnosi između Srbije i SAD-a moraju biti konkretniji, jer su Sjedinjene Američke Države još uvek vodeća vojna i ekonomska sila u svetu.

- U SAD-u, dolaze nove snage i u redovima demokrata i u redovima republikanaca, sam dolazak Trampa na mesto predsednika SAD-a, predstavlja svojevrsni diskontinuitet u političkom životu Sjedinjenih Država. Srbija mora imati strategiju za različite kandidate i biti spremna ko god da pobedi na predsedničkim izborima u SAD koji će se održati krajem godine. Srbija treba da unapređuje odnose sa Amerikom - rekao je Milić

Milić je u emisiji Stav na O2 tv konstatovao i da su trenutni odnosi Srbije i SAD-a na viskom nivou.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd