fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vulin

"ZATO ŠTO SMO ĆUTALI O JASENOVCU, DOŽIVELI SMO OLUJU" Ministar Vulin podsetio na stradanje srpskog naroda u Krajini

Foto: Profimedia/ilustracija
-Sinovi onih koji su stvorili NDH i Jasenovac danas slave i Oluju. Ono što je počelo Jasenovcem, nastavilo se Olujom - navodi se u Vulinovoj pisanoj izjavi.

- Zato što smo ćutali o Jasenovcu, doživeli smo Oluju - izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, povodom godišnjice hrvatske akcije "Oluja" u kojoj je iz tadašnje Republike Srpske Krajine proterano više od 250.000 Srba.

- Zato što nisu kažnjene ustaše iz Jasenovca, nije kažnjen ni jedan ustaša za Oluju. Sinovi onih koji su stvorili NDH i Jasenovac danas slave i Oluju. Ono što je počelo Jasenovcem, nastavilo se Olujom - navodi se u Vulinovoj pisanoj izjavi.

Srbi moraju imati državu koja će biti u stanju da ih zaštiti gde god da žive, rekao je on i dodao da narod koji je gubio decu u Jasenovcu i Oluji, nikada i nikome više ne sme da prepusti da odlučuje umesto njega.

- Ako Srbi zaborave, dočekaće da im drugi daju imena deci, pa tako dok konačno ne nestanemo. Oluja se više nikada ne sme ponoviti, a da država Srbija nije dovoljno moćna da Srbe zaštiti - istakao je Vulin.

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
12 Beograd