Skip to main content
Hašim Tači

Zavrnuo ga za 500.000 evra: Miloševićev tužilac pripremao Tačiju odbranu za ratne zločine, a nije video ni CENTA

Foto: Profimedia
Britanski advokat za potrebe lažne države Kosova kritikovao izveštaj o trgovini organima

Britanski advokat Džefri Najs uputio je pismo vladi lažne države Kosovo u kojem tvrdi da mu duguju skoro pola miliona evra za njegove profesionalne usluge.

Njega je angažovao aktuelni predsednik, a tadašnji premijer Hašim Tači. Najs, koji je bio tužilac Haškog tribunala u slučaju protiv Slobodana Miloševića, napustio je sud 2006. godine. Kasnije je za "London rivju of buks" kritikovao izveštaj Dika Martija o trgovini organima na KiM. Najs je u jednom članku zaključio da ima "veoma malo" suštine u Martijevom izveštaju i da nema ništa što bi podržalo optužbe za vađenje organa. Njegov stav bio je razlog zbog kojeg je Tači odlučio da ga angažuje.

Džefri Najs
Najs bio tužilac u procesu protiv Miloševića
Foto: Profimedia

U pismu tvrdi da su posle nekog vremena prestale isplate i da je morao da potražuje novac lično i mejlom, ali da to nije dalo rezultate. Takođe je naveo da se dogovorio sa Tačijem da pripremi materijal koji bi mogao biti korišćen u slučaju da pojedinci budu optuženi pred Specijalnim sudom za ratne zločine, a pomagao je i oko njegove biografije koja je nedavno objavljena.

Uprkos svim obećanjima, tvrdi Najs, novac mu nije isplaćen i navodi da će o svemu uskoro obavestiti javnost. Iz prepiske nije poznato koliko vlada lažne države duguje Najsu i njegovom timu, ali na osnovu podataka koje je Najs slao od novembra 2015. do jula 2016, treba da mu se plati 327.446 evra, a njegovoj saradnici Nevenki Tromp još 162.975 evra.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd