Skip to main content
Goran Vesić

Zekić RTS-u: Pošto Vesić jeste bio stišavan, krenite na pravila

Foto: RTS/Printscreen
Otvoreno pismo članice Saveta REM Bujoševiću

Članica Saveta REM Olivera Zekić konstovala je da je RTS praktično danas potvrdio ono što su ona i stručna služba REM-a ustanovili pre nekoliko nedelja, a to je da je Goran Vesić u predizbornom Upitniku "bio glasniji u studiju, a tiši na tv ekranima".

Zekić u otvorenom pismu Bujoševiću ističe da bi posle svega mogli sada nadugačko i naširoko da raspravljamo o detaljima: "ko je u emisiji određivao koliko ko treba da govori i kada treba da bude prekidan, i zašto je pojačani Ðilas imao 756 sekundi da govori, a Vesić 375; da li se ton spušta svima, kada svi u isto vreme govore (što se najčešće dešavalo); po kom rasporedu, u kom scenariju emisije je određeno ko se ubacuje, a ko govori, u trenucima kada voditeljka ne vodi emisiju, nego i sama učestvuje u raspravi...".

Ali, kaže Zekić Bujoševiću, pošto im je zaključak isti - da Goran Vesić jeste bio utišavan - misli da sve to može da se ostavimo za neku drugu priliku, u kojoj će RTS svima, unapred, predstaviti pravila svojih debatnih emisija i način na koji će učesnici biti tretirani, to jest, koliko će vremena svako od njih imati da se čuje. 

Goran Vesić
Goran Vesić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Ističe da nikada nije pomenula da je “stišavanje” Vesića bio “nalog rukovodstva RTS”, nego je, odmah posle te emisije, rukovodstvo javnog servisa samo pitala zašto se to desilo. 

- Odgovorili su mi da jeste bio stišavan -  konstatuje Zekić i ističe da je taj, isti zaključak, povod da RTS krene u posao uspostavljanja jasnijih pravila, posle kojih neće biti potrebni ni vreme, ni stručnjaci, da se odgovori na prosta pitanja.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
33 Beograd