fbpx
Skip to main content
Vojska Srbije

ŽIVELA SRBIJA! Evo šta su GLAVNI CILJEVI naše vojske u 2019. godini

Foto: Profimedia/ilustracija
Izaslanik predsednika Srbije i vrhovnog komandata Vojske Srbije, ministar odbrane Aleksandar Vulin, i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Milan Mojsilović, priredili su večeras u Domu Garde u Topčideru prijem povodom novogodišnjih i božićnih praznika.

Vulin je čestitao prisutnima novogodišnje i božićne praznike i istakao da će se u ovoj godin nastaviti ono što je započeto 2012. godine - proces jačanja i obnavljanja Vojske Srbije, a mnoge stvari uspešno privesti kraju.

SRBIJA SPREMNA ZA DOČEK PUTINA: Ruski predsednik će biti potpuno bezbedan u našoj zemlji!

- 2019. godine ova zemlja će biti snažnija za nove borbene i neborbene helikoptere, za nove tenkove i za nove BRDM-ove. Očekujemo da ćemo sklopiti sporazume o kupovini bespilotnih letelica, da ćemo nastaviti da se razvijamo i opremamo po projektu 1500, da će svaki naš vojnik biti opremljen i boljim i novijim naoružanjem, i novim uniformama - rekao je ministar Vulin.

Helikopter
Srbija Danas / Jelena Obradović

On je dodao da će u 2019. godini Vojska Srbije nastaviti da jača i da se razvija i da će i u novoj godini, kao i u ranijim, ali i u onim godinama koje tek dolaze, biti oslonac svoje države, zemlje i naroda.

- Vojska Srbije - jaka, sigurna i zadovoljna, vojska je koja je u stanju da čuva mir. Samo kada imate moćnu, organizovanu vojsku, možete biti sigurni da će malo ko ili niko i pomisliti da se s vama ponaša i govori jezikom sile. Moćna Vojska Srbije može da garantuje i mir i stabilnost i sigurnost, sve ono što Srbija jeste - istakao je ministar odbrane.

Putinovi "Noćni vukovi" poslali poruku za Dan Srpske, pa spomenuli MAJKU SRBIJU. Reči od kojih naviru SUZE (VIDEO)

On je naglasio da je svaki pripadnik Vojske Srbije ono najvažnuje i najdragocenije što Vojska Srbije ima. "Premda smo srećni zbog novih helikoptera, migova, tenkova, BRDM-ova, pušaka i uniformi, najsrećnijim nas čini ako je pripadnik Vojske Srbije siguran i zadovoljan", rekao je Vulin.

- Srpsko nacionalno pitanje nije rešeno, i u 2019. godini kao i u svakoj godini pre i svakoj godini posle, radićemo sve da srpsko nacionalno pitanje bude rešeno u miru, kako treba i kako zaslužuje jedan veliki i hrabri narod koji je dovoljno glava dao u beskrajnim i bezbrojnim ratovima koje su započinjali i tražili drugi, a on u njima učestvovao zato što je živeo na ovom parčetu zemlje - rekao je ministar.

PROMENE U DIPLOMATSKOJ MREŽI: Dačić otkrio koliko ambasadora će biti zamenjeno

- Svim pripadnicima Vojske Srbije, svim građanima Srbije želim uspešnu i iznad svega mirnu godinu, godinu u kojoj ćemo raditi, godinu u kojoj ćemo stvarati, godinu u kojoj ćemo pobeđivati. Živela Vojska Srbije, živela Srbija - zaključio je Vulin. 

Vojska Srbije
Foto: Profimedia

Svečanosti su prisustvovali ministri u Vladi, visoki državni predstavnici, predstavnici verskih zajednica, članovi vojno-diplomatskog kora, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i brojne ličnosti iz javnog života.

Večerašnju svečanost upotpunili su svojim nastupima Mešoviti hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički". 

VELIČANSTVEN DOČEK ZA NAJDRAŽEG GOSTA! Evo kako će Beograd DOČEKATI PUTINA

Prikazan je i film, u produkciji Vojnofilmskog centra "Zastava film“, koji ukratko predstavlja najznačajnije rezultate Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u prethodnim godinama.

BONUS VIDEO: Ovo su NAJOPASNIJI avioni današnjice

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd