Skip to main content
Deca džihadisti

Zlo na 20 kilometara od centralne Srbije: Na KiM otkriveni kampovi za DECU DŽIHADISTE

Foto: Profimedia
Više od 300 mališana u centrima

Na KiM postoji pet dobro skrivenih kampova u kojima ISIS obučava za terorističke napade 300 dece od sedam do 17 godina!

To otkriva osnivač i predsednik Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA Dragan Đokić. Svaki od tzv. crnih kampova može da primi po 60 dece, a najveći se nalazi u selu Debelde, istočno od Kačanika, na granici sa Makedonijom i samo dvadesetak kilometara od teritorije centralne Srbije.

Ostali centri za obuku smešteni su u nepristupačnim brdima u okolini Prizrena, Peći, Dečana i u blizini puta Uroševac-Dečani kod Orahovca. Decu u kampovima indoktriniraju radikalni imami sa KiM, a za terorističke akcije ih obučavaju džihadisti iz južne srpske pokrajine koji su ratovali u Siriji.

Đokić objašnjava da su kampovi javna tajna na KiM i da je najopasnija stvar to što roditelji svesno i dobrovoljno šalju decu u njih.

OVK
Kampovi nastali od nekadašnjih baza terorističke OVK
Foto: Profimedia/ilustracija

- U kampovima su nekada bili obučavani teroristi OVK dok sada borci ISIS tamo uče decu da koriste oružje i eksploziv i ratuju u najrazličitijim uslovima. Pošto je ISIS-u na KiM pristupilo više od sto albanskih porodica u ovim centrima u svakom trenutku boravi oko 300 njihove dece. Što je najgore, njihovi roditelji su na to pristali i sve to u potpunosti podržavaju – kaže Đokić.

On dodaje da je najveći centar za obuku u selu Debelde kod Kačanika i da su još četiri raspoređena u delovima Kosova koji su bliže granici sa Albanijom.

- To je veliki bezbednosni rizik i za Srbiju i za ceo region jer je kamp koji se nalazi kod Kačanika vazdušnom linijom samo 20 kilometara udaljen od teritorije centralne Srbije – upozorava Đokić.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
27 Beograd