Skip to main content
Vuk Jeremić

STEFANOVIĆ: Da Jeremić pobedi, Velimir Ilić bi bio premijer

Foto: Tanjug/Dimitrije Gol
Stefanović otkriva šta Jeremić namerava

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da bi, u slučaju da Vuk Jeremić pobedi na predsedničkim izborima, predsednik vlade bio Velimir Ilić, što po njegovom mišljenju znači da bi "Jeremić pristao na krađu".

Stefanović je, gostujući na TV Pink, ocenio da je u ovoj predsedničkoj kampanji pojedinim kandidatima dozvoljeno sve, pa i bezočne laži, a kao primer je naveo Vuka Jeremića koji tvrdi da Aleksandar Vučić namerava da proda EPS.

BIRA SE NA PET GODINA I PREDSTAVLJA REPUBLIKU SRBIJU: Ovo su SVE OBAVEZE predsednika u našoj zemlji

Nebojša Stefanović
Foto: Profimedia

- Ne da ne razmišljamo o prodaji svog EPS-a, već hoćemo da kupujemo dalje u regionu, da ulažemo. Kako onda Jeremić može da izrekne tako brutalnu laž? To nije prva i jedina, a ni slučajna laž - kaže ministar.

Prema njegovim rečima, Jeremić novac koji koristi u kampanji dobija, odnosno dobijao je, od velikih energetskih kompanija van ove zemlje čiji je plan da kupe EPS što će se, najavio je, pokazati u narednim danima.

STEFANOVIĆ: Srbija je stabilna zemlja u kojoj odlučuju građani, a ne ambasade i miševi

Aleksandar Vučić
Foto: Tanjug

- On je lobista te priče, a narodu hoće da predstavi kako to Vučić hoće da uradi. Ali sad mi je jasno i zašto. Da Jeremić slučajno pobedi, njemu bi Velimir Ilić bio predsednik vlade. A ako je Velja Ilić predsednik Vlade, Vučić neće, kao što znate, da pristane ni na kraduckanje, ni na krađu. A Jeremić bi očigledno pristao na krađu - kaže Stefanović.

On navodi da je na vladi oformljena radna grupa čiji je cilj ne samo da ne proda EPS, već da kupi EPS-ove i EMS-ove drugih država u našem regionu, pa je tako razgovarano o kupovini EMS-a Republike Srpske, EPS-a Crne Gore, i kupljeno je 10 odsto EMS-a Crne Gore.

- Mi radimo na tome da Srbija postane vlasnik regionalnih elektropostrojenja zato što je to u interesu Srbije i time zarađujemo više novca... A ovo sa EPS-om uopšte nije naivna priča - ističe ministar.

Vuk Jeremić
Foto: Profimedia

On kaže i da je u predsedničkoj kampanji bilo više brutalnih zluopotreba i manipulacija pri čemu, navodi, nijedan kandidat nije izašao sa konkretnim predlogom, planom, projektom, "već bi da se vrate radi kraduckanja, krađe i pljačke".

Tako je, kaže, priča o detetu koje je izvršilo samobistvo 2011. zloupotrebljena na mitingu Saše Jankovića, a laž je i priča o zabrani koncerta Vlade Georgijeva.

- Neki su se kandidovali da bi se vratili na vlast, ali ja sam ubeđen da građani Srbije ne žele povratak na prošlost nego novi, bolji život - zaključio je Stefanović.

Pročitajte i:

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd