fbpx
Skip to main content

PREDATA KANDIDATURA VUČIĆA! VUČEVIĆ I DAČIĆ: Kandidovali smo najboljeg - Aleksandra Vučića!

Juče je za samo 12 sati prikupljeno 60.000 potpisa

Miloš Vučević je prilikom predaje kandidature Aleksandra Vučića u RIK-u izjavio da su oni kandidovali najbolje među njima:

- SNS sa svojim koalicionim partnerima je kandidovala najboljeg među nama, Aleksandra Vučića, koji je pokazao koliko može da se postigne marljivošću i radom. Kandidovali smo najobrazovanijeg. Kandidovali smo najboljeg - Aleksandra Vučića, garanta stabilnosti u Srbiji i regionu- rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, osvrnuviši se na pretnje koje dolaze i Makedonije.

-Mi nećemo imati nikakav sličan scenario, ni makedonski, ni rumunski. Vučić je garant naše stabilnosti i zato pozivam sve građane da izađu na izbore 2. aprila- zaključio je Vučević.

Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas

Lider SPS Ivica Dačić je rekao da sama činjenica da je oko 60.000 potpisa prikupljeno dovoljno govori samo po sebi:

-To nije samo odraz podrške Vučiću, već toliki broj potpisa nije moguće sakupiti ni uz veliku partijsku mašineriju, bez jednog sentimenta ljudi da smo pronašli pravog kandidata. Zato, kao što ste videli, ovde nema stranačkih razlika, Ja sam, u ime SPS, veoma zadovoljan što smo mi skupili oko 12.000 potpisa u ime naše partije, što je pokazatelj da je ovaj predlog masovno prihvaćen- rekao je Dačić novinarima u RIK-u.

- Naš njihov zajednički kandidat treba da pobedi na ovim izborima da bi se sačuvao integritet, da bi se nastavio put kojim koračamo, da se nastavi sa zauzimanjem svog mesta u okviru EU - istakao je Dačić.

-Stavovi o BiH, tužbi protiv Srbije, stavovi o Kim, o problemima našeg naroda u Hrvatskoj, o tim i drugim stvarima nijedan drugi kandidat ne govori. Oni govore samo o Aleksandru Vučiću - naveo je Dačić pred novinarima u prostorijama RIK-a.

-Zbog toga, zbog stabilnosti Srbije, imamo samo jednog kandidata koji ima jasnu viziju, sve ostalo je pokušaj povratka u prošlost i destrukcija, koja nije nikome donela ništa dobro. Vi znate da sam ja u politici 27 godina i dobro znate da sam veoma iskusan i da imam dobre političke procene. Zar vi verujete da bih ja podržao nekog ko će da izgubi? - zaključio je Dačić.

Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas

- Cilj je da se obezbedi kontinuitet - poručio je Rasim Ljajić.

-I ja sam 27 godina u politici i mislim da će ovi izbori biti neizvesni iz prostog razloga što već vidimo da će imati puno kandidata, a tim i mogućnost građanima da biraju ono što im se nudi - rekao je Rasim Ljajić.

-Podrška Vučiću znači kontinuitet da se Srbija osnaži, nastavak evropskih integracija i ono što je najvažnije - očekujemo da nam Aleksandar Vučić obezbedi političku stabilnost kao predsednik Srbije - zaključuje Vučić.

Podršku u RIK-u pružio je i Ištvan Pastor.

-Ja neću reći koliko godina sam u politici, vidi se na meni. Došao sam ovde u ime velikog broja Mađara da podržim Vučićevu kandidaturu - rekao je Pastor.

-Mi smo se opredelili za njegovu podršku jer i njegova i naša stranka pripadaju narodnjačkom bloku u parlamentu. Red je da se istomišljenici pomažu. Proteklih godina smo imali izvanrednu saradnju sa njim, imali smo osećaj permanentnog poštovanja i partnerski odnos, koji želimo da sačuvamo i uzvratimo - naveo je on.

-Aleksandar Vučić je proteklih godina meni bio i prijatelj i partner, zato je normalno da ga podržavam. Ne bih ponavljao sve što su prethodnici rekli, ali bih dodao da su odnosi između Mađara i Srba bolji u proteklih 200 godina i Vučić je imao sluha za manjinska pitanja i uvek je gledao da ih reši. Mislimo da će on biti dobar predsednik i zato ga podržavamo - zaključio je lider Mađara Pastor.

Lider SNS-a Aleksandar Vučić predaće danas u 12 sati kandidaturu za predsedničke izbore.

Kako kažu u SNS-u, "juče je za samo 12 sati prikupljeno 60.000 potpisa", tako da će Vučić već danas predati kandidaturu.

REKORD U BROJU POTPISA: Za 6 sati 60.000 građana dalo potpis podrške Vučiću!

ALEKSANDAR-VUCIC
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Potpise za kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Republike Srbije predaće danas, 04.03.2017. godine, Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, potpredsednici Glavnog odbora SNS - Miloš Vučević, Marko Đurić, Marija Obradović i Milenko Jovanov, kao i koalicioni partneri Ivica Dačić - u ime koalicije Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija, Rasim Ljajić - predsednik Socijaldemokratske partije Srbije, Milan Krkobabić - predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Aleksandar Vulin - predsednik Pokreta socijalista, Aleksandar Jugović - potpredsednik Srpskog pokreta obnove, Dragomir Karić - zamenik predsednika Pokreta snaga Srbije, i Ištvan Pastor - predsednik Saveza vojvođanskih Mađara.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd