clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
eur
117.1474
usd
110.1009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

VUČIĆ NA MITINGU U ARENI: Nema više lutanja! Srbija u nazad ne ide, ide napred brže, bolje i jače!

24.03.2017. 15:47 19:44
Piše:
Srbija Danas
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić
Srpska napredna stranka nastavila je kampanju za predsedničke izbore

U beogradskoj "Kombank areni" danas će, u okviru predsedničke kampanje, biti održan miting podrške Srpske napredne stranke (SNS) predsedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću.

17.35 - Za govornicu je izašao premijer Srbije i predsednički kandidat Aleksandar Vučić

- Dragi prijatelji, pre svega mi ovde u Areni i hiljade vas ispred Arene izvinite što danas Arena ne može sve da vas primi, ali hvala vam na podršci, hvala vam za vaša srca. Hoću da se zahvalim predsedniku, našem Tomislavu i našim gostima. Velika je čast i pamtićete to bez obzira da li ćemo izgubiti ili pobediti  da je sa nama Šreder, Siarto, Tolstoj, Guzenbauer. Hvala vama pošteni radnici, seljaci, intelektualci... I imamo samo jednu jedinu zemlju Srbiju , pred kojom je mnogo izazova. Obavezujem se svakom građaninu Srbije, da nikada svoju dužnost neću shvatati olako, da od ove neću zemlje ništa da oduzmem. Želim da budem predsednik svih. Pre nego što sam došao ovde, da predam sebe celoj Srbiji, dugo sam razmišljao ko smo mi kuda idemo, stemimo.. Zbog Srbije smo ovde naša dužnost, poziv naš san i naša vera.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

- Vi ste Srbija, samo uz vas mogu da radim, pred celim svetom mogu i moram da stojim uspravno. Vidim vas dobro narode srpski. Nikakav strah u meni ne postoji, nema lutanja i nema više nazad. Srbija u nazad ne ide, ide napred brže bolje i jače. Danas je 24. mart težak dan za svakog od nas. Isto kao i pre 18 godina kada su počele da padaju bombe. Taj osećaj nemoći da odbranimo sebe i bližnje i kažem više se nikada neče to ponoviti i više nikada Srbija neće ginuti, nema više nesreća i poraza. Vreme je da ustanemo, da radimo, ali i ne plašimo se. Kad kažem Srbija, ne mislim na naciju ratnika, već radnih i poštenih ljudi, oslobođenih od zla i mržnje, koji se bore za svoju budućnost, koji grade fabrike, koji grade državu svojim znanjem i radom, a ne oružjem. 

- Ne plaši se više Srbija nikoga, ona je stala na noge drži se jako i biće još jača. Ne krije svoju politku, drži reč, čini kompromise i zna koliko može da da. Samo jedno od Srbije ne tražite da prizna oteto. I kada kažem da više neće biti napada na Srbe, da se više neče ponoviti Bljesak i Oluja mislim ozbiljno. Mir i stabilnost su najveći interesi Srbije.

AAA
AAA / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

- Hoću da se zahvalim što ste vodili čistu kao suzu kampanju. I jedanput kada smo pogrešili rekli smo izvini, za razliku od njih za koje je to strana reč. Neka mrze neka to njih proganja. Mi ćemo ljubavlju, radom, zanjem da pobedimo. Ono što me je uplašilo je što se neki kadidati zalažu za makedonski scenario, ali toga neće biti jer mi želimo, mir, stabilnost, napredak. Nećemo vam dati da nam otmete budućnost. Neće da bude lako njih su 10 portiv nas. Većina naroda je nan našoj strani, ali moramo da radimo do 2. aprila da izvedemo one koji su normalnu i naprednu Srbiju.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Pošteno i marljivo sam obavljao ovaj posao. Nisam uzeo nijedan dinar, radio sam i praznikom i vikendom. Ne bi ni uspeli da nismo imali vas najdivnije ljude Srbije. Pre nekoliko dana kad sam bio kod Angele Merkel bio sam ponosan na vas, našu zemlju, rezultate. da zemlju iz bankrotstva vratimo u normalni kolosek. Meni je važno da ljudima u Srbiji vratim oseh na lice. Isto tako biću ponosan jer za 48 sati idem u posetu predsedniku Ruske federacije Putinu i tamo ću da zastupam Srbiju, da štitim interese naše zemlje i borim za što bolji položaj. Srbija je očuvala svoj obraz i pokazala svoje prijateljstvo kad je teško.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

- Hvala mnogo pred nama je mnogo posla, obaveza, mnogo toga što moramo da uradimo za našu Srbiju. Hvala vam na ogromnoj podršci. Ova kampanja, ovih nekoliko meseci, bili su užasno teški. Ne postoji laž i neistina koju nisu izrekli, ali vi ste ti koji znate istinu ko je pošten, marljiv, ko je borac i ko će uvek da pštiti svoju zemlju i da se izbori. Ja vam obećavam da ću se boriti, boriću se do poslednjeg daha da sačuvam mir i stabilnost. Živećete i bolje imaćete i veće plate i penzije, vašom trpljeivošću, radom, strpljenjem. Hvala Srbijo! Da pokušamo da ih pobedimo, biće teško, biće tesno, ali da pokušamo. Hvala vama i vašim porodicama! Srbiju nikada neće moći da pobede. Živela Srbija! Do pobede 2. aprila!

17.30 - Naredni se obratio glumac Lazar Ristovski

- Danas sam ovde da izrazim svoj građanski demokratski I ljudski stav. Došao sam javno da kažem da ću glasati za Aleksandra Vučića! Danas smo svi ovde da dokažemo da postoji samo jedna Srbija čiji će predsednik biti ko Aleksnadar Vučić.

Lazar Ristvoski
Lazar Ristvoski / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

-  Kako mogu da verujem da će gospodin Janković vratiti osmeh Srbiji kada ga nikad nisam video da se smeje, kako će Jeremić da bude predsednik kad nije ni živeo u Srbiji? E zato je Vučić pravi izbor! Srbija mora da se okrene radu, toleranciji i spremnosti da se prihvate različitosti u svakom smislu. Moramo se više voleti – istakao je Lazar Ristovski.

17.24 - Za govornicu je izašao Petar Tolstoj

- Draga braćo i sestre, ovde sam da vam prenesem bratske pozdrave čitave Rusije i lično Vladimira Putina. Danas je tužan datum srpskog naroda jer je Jugoslavija bila izložena agresiji Nato pakta. Ta odluka je bila u suprotnosti sa međunaronim pravom i nikako nije mogla biti u saglasnosti sa međunarosnim pravilima. Tada Rusija nije mogla da pomogne Srbiji i izvinite zbog toga. Danas se mnogo toga promenilo, mnogo je mladih,a mi smo dobili veliku lekciju iz koje smo mnogo naučili.

Petar Tolstoj
Petar Tolstoj / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

- Danas je drugačija i Srbija i Rusija. Ali postoje i druge stvari koje postoje: To je osećanje vlastitog dostojanstva, to je pravo nših mladih koji odlučuju u kakvoj zemlji žele da žive. Dozvolite da vas uverim da je Rusija, bila jeste i biće zajedno sa Srbijom. Aleksandar Vučić je nadidat koji je mnoge od tih želja oživeo. Živela Srbija! Živela Rusija! Živelo srpsko-rusko prijateljstvo!

17.10 - Okupljenima se obratio Ivica Dačić

- Dame i gospode, moram da kažem zbog mojih socijalista i drugarice i drugovi, hvala svima što ste ovde ali ja moram da pođem od toga da je danas godišnjica bombardovanja I agresije nad Srbijom. Na današnji dan je počelo bombardovanje u kojem je bilo 26.000 letova NATO avijacije, palo je 22.000 tona na građane Srbije. Naravno da mi treba da idemo dalje. To je bila agresija i zločin protiv našeg naroda i države. Zato, dozvolite mi da kažem da će njihov Milosrdni anđeo, kad tad pobediti naš Beli Anđeo. Mi želimo da pobeđujemo u miru. želimo da više naša deca ne ginu za Srbiju, već da pobeđuju za Srbiju.

Ivica Dačić
Ivica Dačić / Izvor: Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Mi moramo da jačamo Srbiju, jer samo jaka Srbija može da zaštiti naše nacionalne interese. Samo sa prijateljima, saveznicima možemo da gradimo jaku Srbiju. Da bi Srbija bila jaka potrebna je stabilnost, kontinuitet i stabilnost. Zato je Aleksandar Vučić naš zajednički kandidat. Na jednoj strani imamo stabilnost, sigurnost, kontinuitet, a na drugoj destrukciju i pometnju. Na ovim izborima učestvuju izmišljeni likovi čiji je cilj zamajavanje Srbije i avanturizma. Mi ne glasamo za sve one koji su uništili Srbiju posle 2000. godine. Ako glasate za njih oni bi na danšanji dan rekli da je dobro što je Srbija bombardovana.

-  Svima treba da bude jasno, danas u Srbiji je na sceni, ovde vidim oca Aleksandra Vučića, sina Danila. Oni su bili meta kao da su oni kandidati, a ne Aleksandar. Oni su hteli svi protiv jednoga a biće svi za jednoga. Aleksandar Vučić je gotov politički proizvod, a ne politički instrument. To znaju i Merkel i Putin.  Zajedno smo odlučni imamo jasan cilj, Arena je mesto za pobednike. Niko ne može da pobedi ovu sangu, energiju, zanos, ponos. Posrška Aleksandru Vučiću, mom prijatelju je bila nesporna od strane SPS i JS od samog početka. Vodili smo se time, socijalistima je interes Srbije najvažniji. Mi immao našeg kandidata, a to je Aleksandar!

Ivica Dačić
Ivica Dačić / Izvor: Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Na kraju pozivam svoje socijaliste i članove JS, koji su nam koalicioni partner, pozivam vas sve, i pažljivo slušajte, jer ovo ću reći samo jednom: Svako onaj ko je glasao za mene na izborima, pozivam ga da glasa za Aleksandra Vučića, tako glasa i za mene i za svoju decu!

17.00- Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto

- Čast mi je što mogu da budem ovde i što mogu da govorim na skupu Srpske napredne stranke. Prijateljstvo između Mađara i Srba u velikoj meri je zasluga Aleksandra Vučića. Da je pre nekoliko godina srpski predsednički kandidat pozvao nrekog mađarskog predstavnika na predizborni skup, to bi bilo teško. danas je situacija promenjena. Dobrosusedski odnosi i prijateljstvo jačaju vas i nas. Dok konflikti čine slabim. Aleksandar Vučić je preduzeo naporne korake i prihvatio kompromise koje mogu da preuzmu samo hrabri ljudi i hrabri lideri, a Vučić je upravo to.

Peter Sijatro
Peter Sijatro / Izvor: Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- U interesu Mađarske je da Srbija bude jaka. Sa Vučim postoji najveća šansa da integracioni proces u EU najuspešniji, a mađarska će vam u tome pomoći. Dragi srpski prijatelji mi cenimo što ste mnogo toga učinili za Mađare u Srbiji. Oni su na evropskom nivou. Dragi Aleksandre obećvam vam da nećemo dozvoliti to da neki od briselski institucija i članica EU blokira vaš put u EU.

6.53 - Kao drugi obratio nekadašnji nemački kancelar Gerhard Šreder

- Dame i gospodo, Vučiću, Srbija se suočava sa presudnim izborom. Ovde se radi o nastavku puta u EU, ovde se radi o sprovođenju reformi, ovde se radi o pomirenju zemalja u regionu. Na taj način stvara se osnov kako za članstvo u EU tako i za ekonomski prosperitet zemlje, tako i za boljitak stanovništva. Večeras sam ovde da podržim one u Srbiji koji su se opredelili za Evropu. Ovo se pre svega odnosi na Vučića koji je kao premijer predano radio na tome. Aleksandar je uvećao ugled Srbije kao zemlje koju poštuje međunarodna zajednica.

Gerhard Šreder
Gerhard Šreder / Izvor: Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- EU zna da se Vučić zalaže za pomirenje u regionu, zalaže se za mir i stabilnost. Svako zna da je to jedan težak, mukotrpan i dugotrajan proces, i svako zna da mora da se ide tim putem. Aleksandar Vučić je simbol te perspektive. Aleksandar je bez sumnje budućnost Srbije u EU. Dame i gospode, kao bivši kancelar iz ličnog iskustva znam kako sprovesti teške reforme. Vučić zna da je dobrobit zemlje iznad svega!

- Aleksndar zna ono što je neophodno uraditi, on je to ispunio i s pravom očekuje poverenje birača. Ljudima je jasno ako se ne sprovode reforme privredni rast i udoban život na duži rok se ne mogu sprovesti. Ja samo mogu da vas podstanknem da krenete putem reformi, to će se isplatiti. Za evrpsku zemlju sa veličanstvenom kulturom. Svakome u EU je jasno da im je poreebna Srbija, kao što je Srbiji potrebna EU. Zato podržavam Vučića.

16.39 - Prvi za govornicu je izašao predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić

- Odvikao sam se od aplauza. Nisam ni došao zbog sebe, došao sam zbog Aleksandra Vučića i došao sam da podržimo njegovu kandidaturu. Aleksandre, u politici smo zajedno 25 godina, prošli smo svaki prag nerazdvajajući se u političkom životu. Želim da pobediš i pobedićeš u predsedničkim izboirima. Bio si uspešan predsednik Vlade i na listi nema boljeg od tebe.

Tomislav Nikolić
Tomislav Nikolić / Izvor: Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Bio sam prvi saborac vlade i pomagao sam joj uvek. Svoj mandat proveo sam kao da sam puškom ušao u kabinet predsednika, a ne da me je narod izabrao. Građani su me izabrali da ih vodim 5 godina i oni koji me vole i oni koji ne. Izašao sam iz stranke, znao sam šta me čeka i danas bi tako postupio. Ja sam tu da ti kao i svih ovih godina budem podrška i oslonac kao i svih ovih godina. Ne bih bio Tomislav Nikolić, ne bih bio Šumadinac, da nekima kažem ne mojte vi da me aplaudirate vi koji ste me rušili. Evo prilike da mi kažete u oči da sam razbijao stranku, da sam plaćenik i da sam rušio Vučića. Aleksandre ništa nisamo dobili na poklon. ja ći i dalje da se borim za ideale. Kada mi je trebala pomoć da ulijem nadu Srbiji znao sam gde mogu da te nađem, ako ti budem potreban zbog Srbije znaš gde možeš da me nađeš.

Tomislčav Nikolić
Tomislčav Nikolić / Izvor: Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

16.33 - Miting je počeo intoniranjem srpske himne "Bože pravde"

Hor peva himnu "Bože pravde", čime će biti obeležen početak predizborne, predsedničke konvencije.

AAA
AAA / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

16.07 - Stiže na desetine hiljada ljudi

Desetine autobusa sa pristalicama SNS blokirano je na putu ka Areni. Prema poslednjim procenama u Areni je 30 hiljada ljudi, a  napolju oko 15 hiljada ljudi. Miting još nije počeo, ali je Arena puna ljudi, na video bimu se smenjuju predizborne poruke i spotovi. Sve vreme se sa razglasa čuje pesma "Brže, jače, bolje".

Među okupljenima su Svetlana Ražnatović, Nela Kuburović, Ana Brnabić, Aleksandar Martinović, Zoran Babić, Nada Macura, Bogoljub Karić, Ivica Dačić, Siniša Mali, Rasim Ljajić, Bratislav Gašić, Aleksandar Antić, Jadranka Joksimović, Milan Krkobabić, Miroslav Lazanski...

AAA
AAA / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Takođe, mitingu prisustvuju Ištvan Pastor, Veroljub Arsić, Maja Gojković, Ljiljana Habjanoviž Đurović, Vladimir Đukanović, Igor Mirović, Miloš Vučević, Milenko Jovanov....

AAA
AAA / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

15:42 Amadeus bend peva u Areni

Amadeus bend pred početak mitinga svira i peva pesmu "Oj Kosovo, Kosovo" i "Proleće na moje rame sleće, dok u Arenu pristižu zvanice.

SNS
SNS / Izvor: Srbija Danas

15.25 - Ispred Arene okuplja se veliki broj ljudi

Pristalice naprednjaka već su oko 14:00 sati počele da se okupljaju oko Arene, gde su već sada stvorene velike saobraćajne gužve. Saobraćaj je ka Novom Beogradu otežan i pojačan naročito na Gazeli i Brankovom mostu.

AAA
AAA / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Osim članova i simpatizera SNS, ispred Arene pristigli su i funkcioneri ove, ali i članovi drugih stranaka. Od ministara među prvima je u Arenu ušao ministar policije Nebojša Stefanović.

Osim njega, ispred Arene bili su i Dragomir i Simon De Karić, poslanik i lider "Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović, kao i unuk Josipa Broza Tita, Joška Broz. Miting ne propušta ni lider JS Dragan Marković Palma.

15.00 - Predozborni miting SNS

Veliki predizborni miting Srpske napredne stranke uz znak podrške predsedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću počeo je danas u 16 sati, a kako se saznaje, okupljenima će se, osim premijera, obratiti mnogi ugledni gosti!

Kako se saznaje, na skupu će govoriti predsednik Srbije Tomislav Nikolić, bivši kancelar Nemačke Gerhard Šreder, ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto, kao i lider SPS i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

sns
sns / Izvor: Srbija Danas

Okupljenima će se obratiti i potpredsednik Državne Dume Ruske Federacije Petar Tolstoj i glumac Lazar Ristovski.

Na kraju mitinga u Areni, učesnicima i gostima obratiti i lider SNS i predsednički kandidat Aleksandar Vučić.

Piše:
Srbija Danas
24.03.2017. 15:47 19:44