fbpx
Skip to main content
Aleksandar Marković

Marković: Borko nije dovoljno promeniti lično ime i naziv stranke

Foto: Srbija Danas
Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković naveo je da nije dovoljno promeniti ime kako bi građani Srbije zaboravili prethodno političko delovanje

- Teško je ne zapitati se da li Borislav Stefanović misli da je promenom imena u Borko obrisao i svoje prethodno političko delovanje. Da li misli da je zbog toga srpski narod zaboravio kakve je dalekosežne posledice političkih odluka istog ovog Stefanovića, Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i ostalih, koje je fotelja okupljala u njihov tadašnji DS, trpeo i u zemlji i u celom regionu? - naveo je marković i dodao:

- Brutalni pogrom Srba na Kosovu i Metohiji, spaljivanje manastira i crkava, jednostrano proglašenje nezavisnosti takozvanog Kosova, vajno pitanje Međunarodnom sudu pravde kojim su udareni temelji te nezavisnosti i izmeštanje odlučivanja o njegovom statusu iz Ujedinjenih nacija u Brisel koje je usledilo, postavljanje granica između Srba na KiM i u centralnoj Srbiji, ali i napuštanje zajednice sa Srbijom od strane Crne Gore, nulta prava za Srbe u Hrvatskoj i u Crnoj Gori... Dugačak je niz „sjajnih“ političkih odluka Borislava Stefanovića i kompanjona iz tadašnjeg DS-a. I dok je srpski narod patio, dosmanlije su javno išle da se mnogo izvinjavaju po regionu. Tajno su dogovarale bahanalije uz šampanjac na Svetom Stefanu i ostalim lokacijama da proslave što su „j....i majku Srbiji“.

Marković je naveo da se SNS bori za ekonomski jaku i stabilnu Srbiju i za bolju budućnost građana, za razliku od delovanja i želja opozicije.

- Danas valjda misle da su građani Srbije glupi i da je dovoljno promeniti ime, svoje lično ili stranke, da bi se zaboravilo kako su to oni upravljali Srbijom i brinuli za srpski narod kada su bili na vlasti. Po istoj matrici se nadaju da u Srpskoj naprednoj stranci postoje klanovi i sukobi, poučeni očigledno ličnim iskustvima u njihovom političkom konglomeratu. Zaboravljaju da je razlika između njih i SNS-a velika - kaže Marković i dodaje:

 Srpska napredna stranka se bori za ekonomski jaku i stabilnu Srbiju, za bolji život građana i bolju budućnost naše dece. Zato u njoj niti ima klanova, niti sukoba između predsednika Aleksandra Vučića i Nebojše Stefanovića, ma koliko se tome Đilas, Borko Stefanović, Boško Obradović, Jeremić i ostali nadali i to priželjkivali. SNS na čelu sa Aleksandrom Vučićem sve odluke donosi isključivo i samo u interesu građana.

Razumljivo je i da to Borko Stefanović ne može da razume, baš kao što nije mogao ni dok je bio Borislav. Namenjao se struja i napružao podrške raznim predsednicima DS-a, pravio svoju stranku, utapao se u saveze bivšeg, sadašnjeg šefa Đilasa i na kraju ušao u njegovu stranku. Istina kao i svi ostali iz tog njihovog političkog konglomerata. Tako ujedinjeno-razjedinjen Đilasov SzS jedino što može da ponudi građanima jesu izmišljene priče, fabrikovanje afera i ponavljanje laži, a sve sa ciljem da se opet dočepaju vlasti i privilegija kako bi nastavili da pljačkaju građane, zaključio je Marković.

SD izbori 2020

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd