Utorak 19. mar 2024.
Veljko Belivuk

VELJINA GRUPA UBILA JOŠ NAJMANJE 10 SUPARNIKA? Rođaka nestalog Beloševića: Strahinje mesecima nema ni živog, ni mrtvog

Foto: e-stock/Časlav Vukojičić
J. M. kaže da se Strahinji Beloševiću (31) trag izgubio još u julu prošle godine, kao i da veruje da je i on žrtva kriminalne grupe Velje Nevolje i Marka Miljkovića Mareta

Spisak smrti Veljka Belivuka i njegove kriminalne grupe podugačak je. Osim ubistva trojice muškaraca, Gorana Veličkovića Goksija, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića, sumnja se da ovaj klan stoji i iza nestanka još najmanje deset osoba iz kriminalnog miljea.

"NIKO NIJE BEZBEDAN" Hapšenjem Velje Nevolje uklonjen najsuroviji deo mafije, ali NJENA GLAVA NIJE ODSEČENA

"NIKO NIJE BEZBEDAN" Hapšenjem Velje Nevolje uklonjen najsuroviji deo mafije, ali NJENA GLAVA NIJE ODSEČENA

NAREĐENO HITNO HAPŠENJE! Velika akcija MUP - pali pripadnici policije

NAREĐENO HITNO HAPŠENJE! Velika akcija MUP - pali pripadnici policije

OTKRIVEN NOVI ŠTEK VELJINE KRIMINALNE GRUPE: Evo gde se nalazi i šta je sve pronađeno!

OTKRIVEN NOVI ŠTEK VELJINE KRIMINALNE GRUPE: Evo gde se nalazi i šta je sve pronađeno!

Bogdan Pušić, načelnik UKP, pročitao je preksinoć u emisiji na Pinku imena 10 muškaraca za koje se sumnja da su žrtve Belivukove ekipe, a za koje se pretpostavlja da više nisu među živima.

Ni živ, ni mrtav

Da Veličković, Ljepoja i Radojević nisu jedini koji su glavom platili sukob sa Veljom Nevoljom kaže i J. M., bliska rođaka Strahinje Beloševića (31) iz okoline Aranđelovca, kome se trag izgubio 12. jula 2020. Ime rođake poznato je redakciji, ali zbog njene bezbednosti nećemo ga objaviti.

- Znamo da je Strahinja bio narko-diler, a već sedam meseci ga nema ni živog, ni mrtvog. Kada se u medijima pojavila priča o hapšenju Belivuka i Marka Miljkovića Mareta, javila nam se osnovana sumnja da je i naš Strahinja njihova žrtva, a i pre toga su do nas dolazile slične priče - počinje J. M.

Ona kaže da je Belošević kobnog dana izašao iz kuće oko sedam sati ujutru, da je devojci rekao da ide da završi nešto do grada.

- Inače je uvek spavao do podne, dobili smo informaciju da je ušao u automobil koji ga je čekao ispred kuće, a mobilni telefon mu je poslednji put lociran u Beogradu. Nestao je po receptu drugih žrtava klana, bukvalno na identičan način, i šta drugo da pomislim - kaže ona.

Da nestanak ovog narko-dilera ima veze sa Belivukom i Miljkovićem, kako kaže, podgrejalo je i saznanje da je Belivuk uhapšen na Rudniku, gde je imao štek-vikendicu.

- I naša porodica ima vikendicu na toj planini, a Strahinja je često tamo odlazio. Takođe, nakon što je nestao pronašli smo njegov drugi telefon, sakriven u ormaru, kao i karticu. Tu je bilo mnogo brojeva koji nisu memorisani, ali i ime Mare. Taj Mare i Strahinja su razmenjivali poruke o "robi". U nekima piše: "Roba je stigla", "Roba je super kvaliteta". Videvši da je Marko Miljković Mare uhapšen, pomislili smo da je baš on taj Mare s kojim se Strahinja dopisivao - kaže J. M. i dodaje da joj sve liči na to da je i Belošević negde ubijen.

Jak drug iz Beograda

- Previše je sličnosti, Rudnik, Mare, droga, nestanci... - dodaje J. M.

Rođaka nestalog Beloševića kaže da je on počeo da diluje drogu još kao tinejdžer.

- Ne mogu da kažem da je bio cveće. Jedno vreme je prestao sa tim mutnim poslovima, ali je pre oko dve godine opet ušao u sve to, mnogo je zarađivao. Posao mu je zastao kad je počela korona. Malo pre nestanka pričao je da planira da ide za Beograd jer ima mnogo jakog druga koji u glavnom gradu zida zgrade - kaže rođaka.

Kako je objasnila, ogorčeni su i na rad inspektora koji je vodio Strahinjin slučaj. - Ko da ih nije interesovalo da se nestanak reši. Majka je nosila telefon, ali je inspektor, navodno, rekao da to nije bitno. Nemoguće je da se čovek tako izgubi bez traga i glasa u 21. veku. A sad kad sam čula da su oni imali i svoje ljude u policiji, ništa me ne čudi - uverena je rođaka.

Misterija nestanka fitnes instruktora

Nema ni trenera bivše žene vođe škaljarskog klana

Među nestalim muškarcima, o čijoj se sudbini mesecima ništa ne zna, jeste i Jovo Kecman, fitnes instruktor iz Beograda. Njemu se trag izgubio 24. septembra 2020, kada je u Malom Mokrom Lugu ušao u jedan automobil. Kecmanov otac je ranije za Kurir rekao da je njegov sin 24. septembra iz kuće izašao sa 16.000 evra u džepu, kao i da su podizali kredit kako bi nabavili taj novac. Međutim, otac nije znao da kaže za šta je njegovom sinu trebalo toliko para. Interesantno je i to da je Jovo Kecman bio trener manekenki Dejani Živković, bivšoj nevenčanoj supruzi Jovana Vukotića, bivšeg vođe škaljarskog klana.

Jovan Vukotić
Foto: Facebook

- Dejana je vežbala kod Kecmana u teretani, o čemu svedoče i video-snimci na društvenim mrežama, u kojima ga ona naziva najboljim trenerom - kaže izvor.

Inače, da je Dejana Živković u vezi sa Jovanom Vukotićem saznalo se nakon njegovog hapšenja 2018. u Turskoj. Tokom njegovog boravka u pritvoru u Beogradu, ona ga je posećivala i redovno mu donosila ručak. Međutim, nakon nekog vremena njih dvoje su raskinuli. Vukotić je u međuvremenu odslužio kaznu zatvora od 15 meseci za falsifikovanje pasoša i vratio se u Crnu Goru.

Porodica Kecman juče je za Kurir rekla da su jako uplašeni. - Verujemo da Jovo više nije živ. Zbog istrage ne smemo mnogo da pričamo - rekli su.

Potencijalne žrtve klana

Strahinja Marković (22)

Jovo Kecman (51)

Lazar Vukićević (31)

Vukašin Košović (21)

Filip Marjanović (23)

Ljubomir Lainović (25)

Dario Đorđević (23)

Aleksandar Grigorijević (42)

Goran Mihajlović (23)

Damir Hodžić (23)

Adis Spahić (33) 

Okrenuli leđa šefu

Nude se za svedoke-saradnike

Nekoliko uhapšenih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka nudi saradnju Tužilaštvu za organizovani kriminal i spremni su da detaljno priznanju zločine i otkriju ulogu svih članova u zamenu za bolji status. Za svedoka-saradnika, kako naš izvor otkriva, prvi se prijavio pripadnik bande koji nije iz Beograda.

- Očekuje se da pojedini pripadnici Belivukove grupe dobiju status svedoka-saradnika, koji se uglavnom primenjuje za teška krivična dela, za koja se ova grupa i tereti, a među kojima su teško ubistvo, otmice, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga - objašnjava za Kurir predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije Nenad Stefanović. Prema njegovim rečima, ovaj status ne može dobiti organizator kriminalne grupe. Ukoliko sud prihvati sporazum, mogu da budu primenjene odredbe Zakona o programu zaštite saradnika, koji uređuje uslove i postupak za pružanje zaštite i pomoći svedocima-saradnicima i njihovim porodicama.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd