fbpx
Skip to main content
Kosovo

"AKO SAD POPUSTIMO, PITANJE GDE ĆE ROSU SLEDEĆE UPASTI" Da Srbi spuštaju ramena i savijaju glave - NEĆE MOĆI

Foto: Reuters
Građani na severu Kosova i Metohije peti dan protestuju na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, a noć je protekla mirno

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, obratio se iz Vlade Srbije, gde je govorio o trenutnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini.

"IMA LI VEĆEG APSURDA..." Đilas nastavlja da sam sebe bruka izjavama, licemerje izbija iz njega

"IMA LI VEĆEG APSURDA..." Đilas nastavlja da sam sebe bruka izjavama, licemerje izbija iz njega

JOŠ JEDNA LAŽ DRAGANA ĐILASA! Opet vređa inteligenciju građana Srbije - osuđuje ono što je sam želeo da uradi (VIDEO)

JOŠ JEDNA LAŽ DRAGANA ĐILASA! Opet vređa inteligenciju građana Srbije - osuđuje ono što je sam želeo da uradi (VIDEO)

Momirović poručio Đilasu: Most na Adi koštao više od auto-puta Preljina-Požega!

Momirović poručio Đilasu: Most na Adi koštao više od auto-puta Preljina-Požega!

- Ivan Todosijević je dobio poziv da se 6. oktobra javi na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od 2 godine - rekao je Petković i podsetio da je to usledilo nakon njegovih izjava o Račku.

- U trenutku kada se suočavamo sa ozbiljnom krizom na severu KiM, zbog jednostranih i nasilnih poteza Aljbina Kurtija, pre svega zbog dovođenja specijalaca ROSU sa dugim cevima i oklopnim vozilima na sever gde pokušavaju da silom uteraju strah srpskom narodu, dolazi novi udar na Srbe na KiM i novi pritisak iz Prištine - rekao je Petković na vanrednoj pres konferenciji.

On je precizirao da je Ivan Todosijević dobio poziv da se 6. oktobra do 12 sati javi u pritvorni centar u Mitrovici na izdržavanje zatvorske kazne od dve godine, nakon što je Apelacioni sud u Prištini potvrdio presudu Osnovnog suda da je Todosijević kriv jer je, kaže, rekao istinu o Račku.

Petković je naveo da svega toga ne bi bilo da je poštovan Briselski sporazum, jer su u ovom slučaju Todosijeviću presudili Albanci.

- Todosijević je čestit čovek, koji uživa veliki ugled i poverenje u svojoj sredini, i postao je simbol stradanja srpskog naroda na KiM. Presuda Todosijeviću je presuda celom srpskom narodu na KiM - poručio je Petković.

On je rekao da je želja Prištine da Srbi slobodno misle i govore.

- Da valjda Srbi spuštaju ramena i savijaju glave i razmišljaju na način kako diktira Priština. Neće moći. Sve interpretacije iz Prištine srpski narod neće prihvatiti. Istina o Račku je ono što misli i oseća svaki čestit i iskreni Srbin - rekao je Petković.

Podsetimo, građani na severu Kosova i Metohije peti dan protestuju na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, a noć je protekla mirno.

Nezadovoljni odlukom prištinskih vlasti o zameni registarskih tablica, građani su odlučni da nastave protest do ispunjenja zahteva - povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije Rosu i ukidanje odluke o registarskim tablicama, prenosi Kosovo onlajn.

Građani protestuju mirno na samo stotinak metara od pripadnika Rosu.

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd