fbpx
Skip to main content
UČK, OVK

Albanci mu danas odaju POČAST, a snosi dogovornost za smrt SRBINA CIVILA! Unuk Ivan raskrinkao ubice iz OVK (FOTO)

Foto: Profimedia
Kao što se bori za svoje klijente, Ivan Maksimović (30), advokat iz Kuršumlije, kaže da će učiniti sve da pravda stigne i ubice njegovog dede Živojina Milića (64) iz Obilića, ubijenog 17. juna 1998. na Kosovu. Otkrivši tragove koji vode do zločinaca, on planira da, osim domaćem pravosuđu, krivičnu prijavu protiv ubica uputi i Međunarodnom krivičnom tribunalu u Hagu

- Toga dana, godinu dana pre ratnih sukoba na Kosmetu, pripadnici zločinačke organizacije OVK, naoružani i u uniformama, zaustavili su autobus koji je prevozio civilno stanovništvo, u kojem je moj deda bio jedini Srbin. Autobus, kojim je upravljao Nazmija Gaši iz Obilića, zaustavljen je u selu Leskovčić. Mog dedu su izvukli iz autobusa sa uperenim cevima i svezanog ga odveli do sela Trnavce, u opštini Srbica, u neposrednoj blizini regionalnog puta Kosovska Mitrovica - Peć, gde su ga usmrtili pucavši mu iz blizine u leđa - priča Ivan, koji se ne odvaja od slike koju je u trenutku ubistva njegov deda nosio sa sobom, u džepu sakoa. Kroz sliku je prošao jedan od hitaca.

PRVA ZVANIČNA REAKCIJA NA FORMIRANJE "VOJSKE KOSOVA": Oglasila se premierka Ana Brnabić

Maksimović kaže da u pripremljenoj dokumentaciji navodi tragove do ubica svoga dede. Kaže da je u to vreme na prostoru Leskovčića i ostalih sela u opštini Obilić na području Čičavice, ogrankom OVK rukovodio Arif "Muja" Krasnići iz Sibovca, inače, osnivač terorističke grupe "Hakaret", koji je prema Maksimovićevim saznanjima, nekoliko dana kasnije rukovodio kidnapovanjem desetorice srpskih rudara sa površinskog kopa "Belaćevac".

HITNO! Zakazana vanredna konferencija KRIZNOG ŠTABA zbog formiranja "Vojske Kosova"

I dok ističe da se, ukoliko pravosudni organi to žele, svi njegovi navodi mogu proveriti, Maksimović opominje da neće odustati dok ubice njegovog dede ne stigne zaslužena kazna.

Ubili i groblje

- Iako sam pažljivo pripremao svu dokumentaciju i ubistvo dede preživljavao svaki put dok sam tragao za određenim podacima, dodatno teško bilo mi je pre nekoliko dana, kada sam na groblju u Obiliću pokušao da nađem njegov grob. Spomenici su polomljeni, sve je zaraslo u korov i gotovo je nemoguće pronaći traženi grob. Naši najmiliji su, tako, još jednom ubijeni - priča Maksimović.

U isto vreme, ubicama Ivanovog dede otkriva se spomen ploča. Naime, Muji Krasnićiju i 40 drugih članova danas će dobiti spomen ploča.

Tako je saopštio OVL OVK, najavljujući da će otkrivanje spomen ploča biti obavljeno u Gorozhubu u Prizrenu.

- U organizaciji OVL OVK, SHIL UCK i SHFD UCK, u Gorozhubu u Prizrenu, održaće se inauguracija kompleksa i otkriti spomenici saboraca i 41 mučenika nacije (Muje Krasniki i 40 drugih saboraca) - stoji u saopštenju.

BONUS VIDEO: USPEŠNO LETENJE "SOVE" Avion Utve moći će da vozi turiste, ali i da nosi oružje, a koštaće do 350.000 EVRA

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
12 Beograd