Skip to main content
Tači, Haradinaj

AMERIČKI DIPLOMATA KOJI JE VELIKI ZAGOVORNIK LAŽNE DRŽAVE: Odnosi Prištine i SAD su izbledeli, NISU VIŠE JAKI!

Foto: Profimedia
Američki diplomata, Vilijam Voker, izjavio je da su odnosi Prištine i SAD "obostrano izbledeli", odnosno da su "pre 20 godina svi u Americi znali nešto o Kosovu, a svi na Kosovu su voleli Ameriku", ali da to više nije slučaj. 

Voker, inače, veliki pritelj Kosova, bio je svojevremeno šef Verifikacione komisije OEBS na KiM, kada je "otkrio" zločin u Račku, koji su navodno počinili Srbi na albanskim civilima, što je bio povodom za NATO bombardovanje Srbije,

- Odnosi Prištine sa Sjedinjenim Državama nisu više jaki. Pre 20 godina svi u Americi su znali nešto o Kosovu i svi su ovde voleli Ameriku. Obostrano sada su ti odnosi izbledeli - rekao je Voker, koji u Prištini boravi povodom obeležavanja 11. godišnjice tzv. kosovske nezavisnosti.

HARADINAJ SAM SEBI KOPA RUPU: "Takse ostaju dok sam ja premijer, nadam se da ste SVI DOBRO ČULI!"

HARADINAJ SAM SEBI KOPA RUPU: "Takse ostaju dok sam ja premijer, nadam se da ste SVI DOBRO ČULI!"

Zbog svega toga on se, kaže, oseća razočarano. Podsetio je da je upravo on taj koji je otkrio navodni zločin u Račku za koji tvrdi da je bio "najkrvaviji događaj" tokom poslednjih sukoba.

Dvadeset godina kasnije, Voker kaže da danas na Kosovo gleda s užasom, posebno kada je reč o odlasku mladih u svet, pa je njegova poruka da, kako je rekao, "Kosovo mora da drži korak".

- Uradite ono što mislite da je najbolje za Kosovo. Pokušajte da zadržite omladinu i obrazujete je ovde. Ne dozvolite im da odu u Nemačku, Francusku. Da bi to bilo još bolje, Kosovu je potreban zajednički rad svih kako bi se to ostvarilo. Ne volim da čujem kako Kosovari beže u Nemačku, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Države. Moja poruka je: ostanite ovde, radite za Kosovo - rekao je Voker, preneo je prištinski portal Insajderi.

Razočaran je i zbog aktuelnog odnosa Prištine i SAD, koji.

MOGERINI POBESNELA NA PRIŠTINU: Nema dijaloga bez UKIDANJA TAKSI, spremna sam da nas zaključam i na tri meseca!

MOGERINI POBESNELA NA PRIŠTINU: Nema dijaloga bez UKIDANJA TAKSI, spremna sam da nas zaključam i na tri meseca!

- Odnosi su dobri, ali ne i veoma jaki. Na obe strane, ti odnosi su pomalo izbledeli. Mislim da moja država (Amerika) ne čini sve što može da pomogne Kosovu, našim prijateljima na Kosovu. Odnos je dobar, nema većih problema osim zaborava. Nadamo se da ćemo to poprviti na odgovarajući način. Malo sam razočaran, ali to će proći - kazao je Voker.

Vilijam Voker
Vilijam Voker
Foto: youtube/printscreen/AP Archive

Voker je obećao da će raditi na ponovnom pokretanju interesa Amerike za Kosovo.

- Morate raditi na tome i ja moram da radim na tome. Sjedinjene Države imaju mnogo drugih problema. Kosovo je donekle otišlo u drugi plan. Moramo ponovo pokrenuti američki interes za ovu državu. Amerika je bila veoma uključena u stvaranje Kosova, Amerika bi trebalo da bude veoma zainteresovana za budućnost Kosova, da ne zaboravi taj san Kosovara... - rekao je.

TAČI ZAKUKAO: Ispunićemo zahtev SAD o taksama, ali nam je potrebno vreme

TAČI ZAKUKAO: Ispunićemo zahtev SAD o taksama, ali nam je potrebno vreme

Zadovoljan je defileom pripadnika KBS na jučerašnjem obeležvanju 11. godišnjice tzv. nezavisnosti Kosova.

Pripadnici KBS, koje u Prištini već nazivao vojska Kosova iako će za tu transformaciju biti potrebno najmanje 10 godna, a Vokr kaže da je pre 20 godina, kada je, kako kaže, Kosovo postalo nezavisno, nije verovao da bi se to moglo dogoditi.

"Ako se to desilo onda je sve moguće", zaključio je Voker.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd